Consumer
Produkter

Processen    

at lave kaffe

Bønnesorter

 

Ligesom med vin afhænger det at vælge den rigtige bønne af paletten. Det er fordi kaffebønner har forskellige smagsegenskaber afhængigt af, i hvilken del af verden de er dyrket.


Højde, temperatur og jordbundsforhold – selv høsten – spiller også en rolle, mens ristningen af kaffebønnerne frembringer endnu flere aromanuancer og smagsvarianter.


Når det handler om kaffen i koppen, er der kun to bønnesorter, der betyder noget: Arabica og Robusta.

Arabica

 

Kaffens champagne, Arabica-bønnen, har en fantastisk aromatisk fyldighed, der skaber en smag, der er mild og dyb på samme tid.

Robusta

 

Kaffens koffeindronning, Robusta-bønnen, indeholder ca. den dobbelte mængde stimulans end Arabica-bønnen. Dette giver kaffen en stærk, let bitter smag.

Kopi Luwak

 

Prøv en usædvanlig, gastronomisk oplevelse med de særligt efterspurgte bønner, der udvindes af ekskrementerne fra den indonesiske civetkat. Dette mangustlignende væsen mæsker sig i kaffebær, som indkapsles i dens efterladenskaber. Den fordøjelsesproces, som bærrene gennemgår, giver bønnerne deres karakteristiske aroma.

Bønnearomaer

Der er en grund til, at vi elsker duften af friskmalede kaffebønner. Det er, fordi hver bønne indeholder ca. 800 forskellige flygtige aromaer og smagsvarianter. Tænk på: krydderier, urter, nødder, grøntsager, blomster og frugter.


Kunsten at lave kaffe ligger i ekstraktionen af den smagsperle, der er indkapslet i den enkelte bønne. Ved at formale bønnerne kan vandet trække flere af disse opløselige stoffer ud. De ligger til grund for smagen og aromaen i det, der ender i koppen.

15-minutters-reglen

 

Efter 15 minutter mister formalet kaffe omkring 60 % af sin aroma.

Derfor anbefaler vi, at du:
• Opbevarer kaffebønnerne et sted, hvor der ikke er luft, lys og fugt
• Konsumerer dem 6-8 uger efter ristning
• Altid formaler kaffen lige før brygning