Consumer
Produkter

Ofte stillede spørgsmål

hyppigt stillede spørgsmål 

 

Generelt

Hvad er en espresso?

Et skud fyldig og intens sort kaffe tilberedt med en brygmetode, hvor en pumpedrevet kaffemaskine presser varmt vand gennem fint formalet kaffe ved højt tryk (9 bar). Det kommer af det latinske ord "expressus", der betyder "udtrykt" eller "trykket ud".

 

Vis alle kaffemaskiner, der kan lave en espresso

Hvad er en cappuccino?

Et skud espresso med dampet mælk og et tykt lag opskummet mælk, der er lagt på med en ske for at holde på varmen. Forholdet mellem espresso og dampet, opskummet mælk er typisk 1/3 espresso, 1/3 dampet mælk, 1/3 mælkeskum.

I Italien er det at drikke cappuccino efter kl. 10:00 absolut uacceptabelt. Den ikoniske kaffe menes at gøre underværker for fordøjelsen, men kun når den drikkes til morgenmaden.

 

Vis alle kaffemaskiner, der kan lave en cappuccino

Hvad er forskellen mellem filterkaffe og espresso?

Filterkaffe og espresso har forskellige tilberedningsmetoder og kræver derfor forskellige bønnesorter. Filterkaffe fremstilles normalt af Arabica-bønner med en drypkaffemaskine. Espresso fremstilles derimod i en espressomaskine, der bruger en blanding af både: ca. 60-70 % Arabica-bønner og 30-40 % Robusta-bønner. Hvad angår ristningen gives filterkaffe en let eller mellemlang ristning for at fremme smagsstofferne og skabe raffinerede aromaer. Espresso gives derimod en mørk og intens ristning, der frembringer ristede chokoladenuancer og mindsker syrligheden.

 

Vis alle kaffemaskiner, der kan lave filterkaffe og espresso

Baristafærdigheder
Sådan skummes mælk i hånden
Sådan laves den perfekte espresso

Et perfekt skud espresso bør have en ekstraktionstid på mellem 20-30 sekunder og et manuelt tryk justeret til 9 bar. Dette sikrer, at de positive, aromatiske komponenter ekstraheres, og at fedtstofferne, som skaber den cremede konsistens, emulgeres. Brug altid rent vand for at opnå den reneste smag.

 

Vis alle kaffemaskiner, der kan lave en espresso

Sådan laves lattekunst
Bjørn
Ansigter
Blad
Blomster
Sådan laves cioko-kunst
Specielle drikke
Hvordan laver jeg en French Accent?
  • Kaffe med et strejf af fransk.

    INGREDIENSER
    • 1 espresso
    • 5 ml Cognac Frapin
    • 2 mg vanilje
    • 1 mg kanel
    • Blue Mountain-kaffekorn

    • Lav en espresso
    • Tilsæt cognac, vanilje og kanel
    • Rør rundt og nyd den!

    TIP! Jamaica Blue Mountain-kaffe er et ideelt valg til den udsøgte drik.
 
Hvordan laver jeg en Anne Bonny?

En cocktail opkaldt efter den berømte 18-hundredetals pirat – varmer helt ind i hjertet.

 

INGREDIENSER

• 1 espresso

• 3 cl Rhum Vieux (mørk, lagret rom)

• 2 cl Galliano

• 1 tsk. Demerara-sukker

• 2 cl frisk fløde

 

• Bland alle ingredienserne (undtagen fløden) sammen i glasset

• Hæld langsomt fløden over bagsiden af en opvarmet ske, mens den holdes mod siden af glasset, så den

flyder på toppen

• Det kræver en smule øvelse at få fløden til at blive på overfladen

 

TIP! Tilsæt nogle stænk ekstra lagret AOC Martinique Rhum Agricole, fremstillet af ren saft fra sukkerrør.

 

Vis alle kaffemaskiner, der kan lave en espresso

Hvordan laver jeg en Wiener-cappuccino?

En lokal alpin specialitet med flødeskum, der rejser sig ligesom de majestætiske Dolomitter.

INGREDIENSER
• 1 espresso
• 2 1/2 cl frisk fløde
• 1/2 tsk. sukker
• Kakaopulver

• Pisk fløden let, indtil den bliver tyk
• Tilsæt sukker, og rør forsigtigt fløden fra top til bund
• Hæld fløden i en kop, og tilsæt espresso
• Drys et lag kakaopulver på toppen

TIP! Det perfekte valg af kaffe er en Arabica af høj kvalitet fra Mellemamerika, enkelt oprindelsessted eller blandet.

 

Vis alle kaffemaskiner, der kan lave en espresso