FN og Philips sætter spot på hotellers energiforbrug

juni 11, 2010

20 procents energibesparelse for små og mellemstore hoteller er målet for FN-projektet Hotel Energy Solutions. Undersøgelser fra Philips, nyeste medlem i FN’s turismeorganisation, viser, at der er op til 61 procent besparelser at hente med ny lysteknologi. Et godt sted at starte besparelserne, mener Philips Danmark.

De udeblevne resultater på COP15 i København viste et stort behov for stadig at sætte fokus på klimaforandringer. FN’s turismeorganisation UN World Tourism Organisation (UNWTO) har igangsat projektet Hotel Energy Solutions for at sætte fokus på og hjælpe små og mellemstore hoteller med at spare på energien. Målet er 20 procents besparelse over de næste fem år. Reduktion af energi brugt på belysning skal være med til at opnå denne besparelse. Derfor er lysproducenten Philips inviteret til at sidde med i UNWTO. FN ser frem til samarbejdet med Philips om udvikling af energieffektive europæiske hoteller.

- Philips’ nye tilhørsforhold til UNWTO afspejler ganske godt de forretningsmuligheder, der er for energisektoren inden for hotelbranchen. Et af de vigtigste komponenter i projektet Hotel Energy Solutions er det netværk, som opstår mellem hotelbranchen og energisektoren. Philips er verdensleder inden for energieffektive løsninger til hotelbranchen, og UNWTO værdsætter Philips’ input til dette initiativ, siger koordinator for Hotel Energy Solutions Zoritsa Urosevic, UNWTO.

50 % energireduktion på Scandic Palace Hotel
I Danmark har Philips allerede høstet erfaringer med energirigtig belysning på hoteller. Det fredede Scandic Hotel på Københavns Rådhusplads har fået en gennemgribende udskiftning af lyskilder overalt på hotellet og opnået 50 procent energibesparelse. Besparelserne opnås via en reduktion af el-forbruget på ca. 400.000 kWh pr. år. Samtidig vil LED-lyskildernes levetid på op til 45.000 timer nedbringe driftsomkostninger.


- Udskiftningen af lyskilder på Scandic Palace Hotel har både haft fokus på at nedbringe el-forbruget og komfort og design, og er et glimrende eksempel på mulighederne inden for energieffektive løsninger. Philips Lighting er blevet en anerkendt leverandør i energisektoren, og vores nye partnerskab med FN’s turismeorganisation understreger vores seriøsitet omkring energieffektive løsninger til hotelbranchen, siger administrerende direktør Morten Felding, Philips Danmark.


En undersøgelse* af verdens mest energikonsumerende regioner viser, at 75 % af al industribyggeri anvender gammel teknologi, der dateres tilbage til 1970’erne eller tidligere. Der er op til 61 % i energibesparelser at hente ved at udskifte gammel belysningsteknologi med ny.

* Undersøgelsen Energy Efficiency in Buildings fokuserer på de seks markeder, som producerer mere end halvdelens af verdens BNP og som genererer næsten to tredjedele af den globale energi (Brasilien, Kina, Europa, Indien, Japan og US). Læs mere her: http://www.wbcsd.org/web/eeb/Energyefficiencyinbuilding.pdf


For yderligere oplysninger kontakt
PR-ansvarlig Charlotte Krogh, Philips
30 61 66 95
Charlotte.krogh@philips.com

Hoteldirektør Pia Jakobsen, Scandic Palace Hotel
23 68 04 78 
pia.jakobsen@scandichotels.com


Om UNWTO og projektet Hotel Energy Solution
“World Tourism Organization” er en specialiseret enhed i FN og den førende internationale organsation inden for turisme. Den fungerer som et global forum for turismepolitik, med issues såsom bæredygtighed på dagsordenen, og som en praktisk kilde til know-how om turisme. Læs mere her: www.unwto.org

Projektet Hotel Energy Solutions vil tilbyde små og mellemstore hoteller i de 27 EU-lande information, teknisk support og undervisning for at hjælpe dem med at benytte energieffektiv og genanvendelig energi. Dette kan hjælpe med at reducere hotellers driftsomkostninger samtidig med at konkurrenceevnen og fokus på bæredygtighed består. I sidste ende skal initiativet være med til at reducere industriens indvirkning på klimaforandringer. Projektet har tre nøglefunktioner: Udvikling af en værktøjskasse, test af værktøjskassen samt udbredelse og formidling af værktøjskassen til hoteller.

Om Scandic Palace Hotel
Anvendte armaturtyper m.v. til belysning af hotelværelser, gangarealer, restaurant, konferencelokaler, foyer m.v. i alt 4.390 stk. fordelt på:
• EcoClassic30 28W
• MasterLED 4W GU5,3
• MasterLED dimmable 7W GU10
• Luxspace - Fugato

Energibesparelse
• 50 %
• Reduktion af el-forbruget på ca. 400.000 kWh pr. år.

Øvrige besparelser
• LED-lyskildernes levetid på op til 45.000 timer vil nedbringe driftsomkostninger
• Nedsat behov for aircondition i sommerperioden, fordi LED-belysningen afgiver mindre varme end traditionelle lyskilder