Philips lancerer nyt koncept, der forbedrer det kliniske samarbejde og innoverer og effektiviserer radiologien


Philips’ Imaging 2.0-koncept samler en række nye teknologier og giver radiologer øgede samarbejdsmuligheder

december 7, 2010

Chicago, Illinois, USA – Ved det 96. årlige møde i Radiological Society of North America (RSNA) i Chicago i år indvarsler Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) en ny æra i radiologien med Imaging 2.0-konceptet, der integrerer teknologi, kliniker og patient. Med dette banebrydende fremskridt inden for innovative, omkostningseffektive løsninger sætter Philips fokus på teknologier, der prioriterer patienten samt avancerede netværksværktøjer, der forbedrer mulighederne for samarbejde mellem radiologer og henvisende læger.

 

Imaging 2.0-konceptet adresserer et dilemma inden for moderne sundhedspleje: Flere forbrugere kræver et sundhedsvæsen af høj kvalitet, men der er færre penge til at behandle dem. Baseret på feedback fra klinikere er det meningen med Philips’ tilgang til dette dilemma at skabe et bedre og smartere samarbejde gennem avanceret teknologi i håbet om bedre patientresultater og lavere omkostninger for sundhedsvæsenet.

 

”Præcis som Web 2.0 redefinerede den måde, mennesker får forbindelse til, deler og bruger internettet på, repræsenterer Imaging 2.0 en ny verden af muligheder for radiologien. Det handler om integration og samarbejde og nye niveauer for patientfokus og sikkerhed, der kan hjælpe klinikere med at opnå, hvad der var utænkeligt for blot få år siden,” siger Gene Saragnese, administrerende direktør for billeddiagnostiske systemer hos Philips Healthcare. ”Med Philips kan radiologen nu integrere informationer fra forskellige kilder for at lave en sikker diagnose og drøfte denne med alle de kliniske samarbejdspartnere omkring det enkelte tilfælde – med radiologen i centrum af den kliniske beslutningsproces. Denne form for samarbejde og integration kombineret med væsentlige fremskridt inden for patientsikkerhed og komfort i en pakke, der giver store økonomiske fordele for radiologen, har udløst den næste revolution inden for billeddiagnostik: Imaging 2.0.”

 

Nye produktlanceringer demonstrerer banebrydende, innovative og omkostningseffektive løsninger for radiologien

Ingenuity CT: En ny CT (computertomografi)-platform, der prioriterer patienten med en dosis, der er op til 80 % mindre og samtidig giver samme diagnostiske billedkvalitet og forbedrer den spatiale opløsning. Ingenuity CT-systemet er designet til at give en tilsvarende diagnostisk billedkvalitet med samme udseende som fulddosisbilleder med kun en brøkdel af dosen, mens dets tekniske kapacitet muliggør en detaljeret visualisering af knoglerne, så der kan stilles en mere præcis diagnose.

 

Ingenuity TF PET/CT: Et hybridbilleddiagnostisk system af høj kvalitet, der kombinerer PET (positronemissionstomografi) og CT til analyse af onkologisk billeddiagnostik, hjerteperfusion og diagnostisk CT. Ingenuity TF PET/CT-systemet er et eksempel på smart integration, der omfatter alle fordelene ved Ingenuity CT-platformen, inklusive dosisreduktionsteknologier.

 

IntelliSpace Portal: Et nyt multimodalitets-, multiforhandler-workspace, som for første gang bruger avancerede netværksfaciliteter til at forenkle samarbejdet mellem radiologer og henvisende klinikere på alle tidspunkter og alle steder, uanset modalitet eller forhandler, og i sidste ende sikrer en hurtigere klinisk diagnose.

 

Juno DRF: Juno DRF lanceres for første gang i USA. Det er et fjernstyret fladt detektorsystem, der kombinerer digitale røntgenbillede- og røntgengennemlysningsapplikationer i ét system, hvilket giver en lang række anvendelsesområder. Systemets dobbelte billeddiagnostiktilstand giver en større rumudnyttelse samt et hurtigere workflow og en større patientomsætning. Juno DRF har været i handlen i Vesteuropa siden januar 2010 og sælges ikke i Canada.

 

DigitalDiagnost – ER Wireless: Et røntgensystem med en robust trådløs bærbar detektor, indbygget håndtag og kabelfrit design, der giver en nem manøvrering til selv de mest vanskelige anatomiske visninger og optimerer adgangen til kritiske patienter på skadestuer, traumecentre og opvågningsstuer.

 

iU22 xMATRIX Ultrasound: Et nyt ultralydssystem, der lader klinikere skabe to fuldopløsningsbilleder samtidig og dermed indsamle dobbelt så mange kliniske informationer på samme tid uden at flytte, dreje eller rotere transduceren. Kliniske forsøg har vist, at denne løsning giver et hurtigere workflow og dermed bedre økonomisk værdi, ud over at den forbedrer den anatomiske iagttagelse og dermed hjælper klinikere med at træffe mere informerede kliniske beslutninger om patientbehandlingen.

 

Innovationer i billeddiagnostik vil forbedre workflow på diagnostiske og radiologiske afdelinger

Philips’ helkrops-PET/MR-system integrerer de molekylære billeddiagnostiske egenskaber ved PET med den overlegne bløddelskontrast ved MR (magnetisk resonans). Systemet afventer 510(k)-godkendelse og er ikke i handlen. Der er igangværende undersøgelser af systemet på University of Geneva i Schweiz, Mount Sinai Medical Center i New York og hos FZD, Dresden, Tyskland.

 

Ligeledes demonstreres på mødet i RSNA den nye Philips Ingenia MR-løsning, som er det første digitale bredbånds-MRI-system nogensinde. Systemet er CE-mærket, men afventer 510(k)-godkendelse og er ikke i handlen i USA. Klinikere har længe sat deres lid til MRI på grund af den exceptionelle evne til at skelne mellem forskellige bløddele. Indtil nu har alle MRI-systemer anvendt analoge komponenter til den signalakkvisition og -behandling, der er nødvendig for at generere patientbilleder. Men brugen af analoge komponenter under disse processer har begrænset de øvre grænser for billedklarhed og -kvalitet.

 

Ingenia MR-systemet introducerer for første gang i billeddiagnostikkens historie digital signalakkvisition og -behandling direkte i den radiofrekvente (RF) modtagerspole nærmest patienten. Ved at digitalisere signalet direkte i RF-modtagespolen og bevare den digitale forbindelse gennem hele MRI-scanningsprocessen er Ingenia i stand til at generere op til 40 % forbedring i signal-støj-forholdet. Takket være denne forbedring af signal-støj-forholdet kan der leveres knivskarpe billeder, som klinikere har brug for til at træffe informerede beslutninger om en videre række kliniske procedurer, herunder traditionelle applikationer som neuro- og muskuloskeletale og hurtigtvoksende applikationer som krops- og kardielle.

 

Ingenias digitale kapacitet overvinder også de skalérbarhedsbegrænsninger, der er typiske for analogbaserede systemer. I lighed med overgangen fra analogt tv med et begrænset antal kanaler til digitalt bredbånds-HD-tv med et ubegrænset antal kanaler er Ingenias digitale signalakkvisition og transmissionskapacitet afhængig af antallet af kanaler. Til forskel fra analoge systemer med faste kanaler kan brugere tilføje nye og fremtidige kliniske applikationer, som muligvis kræver højere kanalspoler, på en nem og omkostningseffektiv måde. Dertil kommer, at hvis en højere kanalspole er påkrævet for en klinisk procedure, er Ingenias kanaluafhængige arkitektur i stand til at udføre undersøgelsen, uden at det kræver dyre hardware- og softwareopdateringer af MRI-systemet. Dette giver hospitaler den fleksibilitet, de har behov for, for at holde sig på forkant med den kliniske udvikling, nu og fremover.

 


 

Gå til Philips at RSNA for at læse mere og se videoer


Pressekontakt:
Käthryn Cars
Corporate Communications Nordic
Tel +46 8 598 520 22
E-post: kathryn.cars@philips.com

 

Steve Kelly

Philips Healthcare
Tlf.: +1 (425) 487-7479
E-mail: steve.kelly@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Tlf.: +1 (978) 659-4624
E-mail: ian.race@philips.com

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), er en global koncern med et bredt sortiment af produkter til sundhed og velvære med fokus på at forbedre menneskers livskvalitet via kontinuerlig innovation. Philips er førende i verden inden for produkter til sundhed og velvære samt livsstil og teknologi, og tilbyder produkter, tjenester og tekniske løsninger med mennesket i fokus og i overensstemmelse med varemærkeløftet ”sense and simplicity”. Philips har hovedsæde i Holland og har over 118.000 ansatte i flere end 60 lande. Med en årsomsætning på 32,3 mia. USD i 2009 er koncernen markedsleder inden for medicinsk udstyr til billeddiagnosticering af hjertesygdomme og akut patientovervågning, energieffektive belysningsløsninger, husholdningsapparater og produkter til personlig pleje samt forbrugerelektronik med en stærk førerposition inden for fladskærms-tv’er, barbermaskiner, trimmere, bærbare underholdningsprodukter og el-tandbørster.

.