Philips indvarsler en ny æra i billeddiagnostikken med introduktionen af Ingenia, det første digitale bredbånds-MRI-system nogensinde


Philips Ingenia giver en høj billedkvalitet, hvilket giver en større diagnostisk sikkerhed, øger den kliniske fleksibilitet og forbedrer produktiviteten ved at afkorte MRI-undersøgelsestiden

december 7, 2010

Best, Holland – Ved det 96. årlige møde i Radiological Society of North America (RSNA) i Chicago i dag demonstrerede Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) Philips Ingenia, den første digitale bredbånds-MRI-løsning nogensinde. Ingenia MR er et resultat af Philips’ utrættelige arbejde for at udvikle innovative patientplejeløsninger og giver en exceptionel billedklarhed, scanningseffektivitet og skalérbarhed. Philips Ingenia MR-systemet afventer 510(k)-godkendelse fra FDA og er endnu ikke i handlen i USA.

 

Til at visualisere detaljerede strukturer i den menneskelige krop anvender MRI en kombination af radiofrekvente (RF), audiofrekvente og statiske magnetfelter, hvis styrke måles i enheden Tesla (T). Klinikere har længe sat deres lid til MRI på grund af teknikkens exceptionelle evne til at skelne mellem forskellige bløddele. Indtil nu har alle MRI-systemer anvendt analoge komponenter til den signalakkvisition og -behandling, der er nødvendig for at generere patientbilleder. Men brugen af analoge komponenter under disse processer har begrænset de øvre grænser for billedklarhed og -kvalitet.

 

Ingenia MR-systemet introducerer for første gang i billeddiagnostikkens historie digital signalakkvisition og -behandling direkte i den radiofrekvente (RF) modtagerspole nærmest patienten. Ved at digitalisere signalet direkte i RF-modtagespolen og bevare den digitale forbindelse gennem hele MRI-scanningsprocessen er Ingenia i stand til at generere op til 40 % forbedring i signal-støj-forholdet. Takket være denne forbedring af signal-støj-forholdet kan der leveres knivskarpe billeder, som klinikere har brug for til at træffe informerede beslutninger om en videre række kliniske procedurer, herunder traditionelle applikationer som neuro- og muskuloskeletale og hurtigtvoksende applikationer som krops- og kardielle.

 

Ingenia MR-systemet omfatter en integreret, skjult posterior spole, der muliggør helkropsdækning og eliminerer behovet for at anbringe flere med hinanden forbundne spoler omkring forskellige dele af kroppen. Med denne fremgangsmåde spares der forberedelsestid, samtidig med at patienten får en mere komfortabel oplevelse uanset de individuelle billeddiagnostiske behov. Ved brug af Ingenia-systemet vil klinikere kunne konstatere, at de bruger væsentligt mindre tid på den logistik, der er forbundet med patientklargørelse, hvilket giver helt op til 30 % stigning i patientomsætningen. Ingenia er tilgængelig i en 1,5 T- og 3,0 T-version alt efter billeddiagnostikbehov.

 

”Billedkvalitet er en topprioritet, men det er kun en del af den overordnede behandling. Der er et stigende pres for at være så fuldt optimeret som muligt, og i et travlt hospitalsmiljø er der ganske enkelt ikke meget tid til at kere sig om procesoptimering,” siger Hans-Peter Busch, dr.med., direktør for radiologi for Krankenhaus der Barmherzigen Brüder-hospitalet i Trier, Tyskland. ”Ingenia MR-systemet optimerer workflowet ved helt at eliminere eller reducere de tidskrævende trin med placering af spoler og af patienten. Set over tid gør det en stor forskel, når vi taler om effektivitet – ud over at det er mere behageligt for patienten.”

 

 

Fleksibel løsning til en lang række kliniske anvendelsesområder – i dag og i morgen

 

Ingenias forbedrede ydeevne giver en sikker og patientvenlig fremgangsmåde til billeddiagnostik, stadieinddeling og behandlingsvurdering ved onkologipatienter. Med Ingenia bliver helkropsstadieinddeling og opfølgning af onkologipatienter bredt tilgængelig i klinisk praksis på grund af de hurtige og enkle løsninger, der tillader anatomisk fusion med diffusionsdatasæt ved både 1,5 T og 3,0 T med robuste kliniske resultater til følge.

 

Ingenias digitale kapacitet overvinder også de skalérbarhedsbegrænsninger, der er typiske for analogbaserede systemer. I lighed med overgangen fra analogt tv med et begrænset antal kanaler til digitalt bredbånds-HD-tv med et ubegrænset antal kanaler er Ingenias digitale signalakkvisition og transmissionskapacitet afhængig af antallet af kanaler. Til forskel fra analoge systemer med faste kanaler kan brugere tilføje nye og fremtidige kliniske applikationer, som muligvis kræver højere kanalspoler, på en nem og omkostningseffektiv måde.  Dertil kommer, at hvis en højere kanalspole er påkrævet for en klinisk procedure, er Ingenias kanaluafhængige arkitektur i stand til at udføre undersøgelsen, uden at det kræver dyre hardware- og softwareopdateringer af MRI-systemet. Dette giver hospitaler den fleksibilitet, de har behov for, for at holde sig på forkant med den kliniske udvikling, nu og fremover.

 

”Hos Philips tror vi på, at meningsfulde innovationer starter med patienten,” siger Saragnese. ”MR udvider fortsat sin rolle med applikationer til alle dele af kroppen, og Ingenia-systemet er overlegent takket være de smarte og pålidelige værktøjer til bedre billedkvalitet og kortere undersøgelsestider, hvilket kan give en øget diagnostisk sikkerhed og en enklere patient- og klinikeroplevelse generelt.”

 


Gå til Philips at RSNA for at læse mere og se videoer


Pressekontakt:

Käthryn Cars
Corporate Communications Nordic
Tel +46 8 598 520 22
E-mail: kathryn.cars@philips.com

 

Caroline Kamerbeek
Philips Healthcare
Tlf.: + 31 (0) 40 27 826 82
E-mail: caroline.kamerbeek@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Tlf.: +1 (978) 659-4624
E-mail: ian.race@philips.com

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI) er en global koncern med et bredt sortiment af produkter til sundhed og velvære med fokus på at forbedre menneskers livskvalitet via kontinuerlig innovation. Philips er førende i verden inden for produkter til sundhed og velvære samt livsstil og teknologi, og tilbyder produkter, tjenester og tekniske løsninger med mennesket i fokus og i overensstemmelse med varemærkeløftet ”sense and simplicity”. Philips har hovedsæde i Holland og har over 118.000 ansatte i flere end 60 lande. Med en årsomsætning på EUR 23 mia. i 2009 er koncernen markedsleder inden for medicinsk udstyr til billeddiagnosticering af hjertesygdomme og akut patientovervågning, energieffektive belysningsløsninger, husholdningsapparater og produkter til personlig pleje samt forbrugerelektronik med en stærk førerposition inden for fladskærms-tv’er, barbermaskiner, trimmere, bærbare underholdningsprodukter og el-tandbørster.

.