Philips introducerer ny CT-platform, der fjerner behovet for at vælge mellem lav dosis og god billedkvalitet


Ingenuity CT- og Ingenuity TF PET/CT-systemerne demonstrerer, hvordan meningsfuld innovation kan påvirke patientplejen

december 7, 2010

Chicago, Illinois, USA – På det 96. årlige møde i Radiological Society of North America (RSNA) i Chicago lancerede Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) i dag den nye Philips Ingenuity CT (computertomografi)-platform, en innovativ teknologi, der vil redefinere lavdosisbilleddiagnostik. Ingenuity CT har iDose4, som er Philips’ næstegenerations iterative rekonstruktionsteknik, der er designet til at give en lige så god diagnostisk billedkvalitet med en op til 80 % mindre dosis, forbedre den spatiale opløsning med op til 35 % med en op til 50 % mindre dosis eller ganske enkelt forbedre den spatiale opløsning med op til 68 %. Denne nye platform er tilgængelig som et enkeltstående eller hybridbilleddiagnostisk system via Ingenuity CT-scanneren og Ingenuity TF PET/CT-systemet.

 

”Ingenuity CT-systemet giver en enestående billedkvalitet med den absolut lavest mulige dosis uden at spilde et øjeblik af klinikerens værdifulde tid. Tidligere har kombinationen af en unik billedkvalitet, en lav dosis og hurtige rekonstruktionstider været en udfordring for industrien, og derfor har CT-scanning ofte involveret en afvejning af disse parametre. Lanceringen af Philips Ingenuity CT, som er næste trin mod fuld optimering af lavdosisbilleddiagnostik, vidner om Philips’ utrættelige arbejde for at eliminere behovet for at gå på kompromis i patientbehandlingen,” siger Gene Saragnese, administrerende direktør for billeddiagnostiske systemer hos Philips Healthcare.

 

Ingenuity CT er kendetegnet ved et nyt niveau af klinisk integration og en bred række anvendelsesområder, der sætter fokus på patienten og samtidig forbedrer den økonomiske værdi. iDose4, Philips’ nyeste generation af iterativ rekonstruktionsteknik, forbedrer billedkvaliteten og giver hurtigere rekonstruktionstider, samtidig med at dosis reduceres.

 

”Sundhedspleje handler om at gøre det rigtige for patienten, både på kort og lang sigt. CT giver utrolig værdifuld information, men bruger også bestråling og kræver injektion af kontrastmiddel ved visse undersøgelser,” siger Dianna M. E. Bardo, dr.med., lektor i radiologi og direktør for hjerterøntgen ved Oregon Health and Science University. ”Med Ingenuity CT kan vi få kritiske billeder og samtidig vide, at vi gør alt i vores magt for at beskytte vores patienter på lang sigt ved at reducere dosis.”

 

En anden enestående egenskab ved Ingenuity-platformen er SyncRight, som er et nyt værktøj, der er designet til at forbedre kommunikationen mellem scanneren og injektoren og dermed skabe en ensartet billedkvalitet fra patient til patient med op til 15 procent mindre injiceret kontrastmiddel pr. patient, der giver en bedre visualisering af karstrukturer og dermed færre gentagelsesundersøgelser. 

 

Sundhedsvæsenet er orienteret mod klinisk integration, innovation og fokus på patienten, men samtidig får de fleste radiologiafdelinger besked på at gøre mere med mindre. Ingenuity CT-platformen giver klinikere i radiologi-, modtage- og/eller pædiatriafdelinger de nødvendige effektivitetsværktøjer til at forblive konkurrencedygtige. Disse værktøjer omfatter RapidView IR og en ny brugerkonsol, der er nem at bruge, som er designet til at øge patientomsætningen med op til 25 % og reducere beslutningspunkterne med op til 50 %. 
 
Ingenuity CT integrerer også IntelliSpace Portal og udvidet Brilliance Workspace i både hospitalsinformationssystemer (HIS), radiologiinformationssystemer (RIS) og billedarkiverings- og kommunikationssystemer (PACS). 

 

 

Ny Ingenuity TF PET/CT: en revolution inden for hybridbilleddiagnostik

 

Philips er førende, når det gælder om at levere nuklearmedicinteknologier og -tjenester til klinikere overalt i verden. Philips Ingenuity TF PET/CT er et førsteklasses hybridbilleddiagnostisk system til at foretage undersøgelser inden for onkologisk billeddiagnostik, hjerteperfusion og diagnostisk CT. Systemet inkluderer Time-of-Flight-teknologi, der giver en exceptionel hurtighed og full-fidelity PET (positronemissionstomografi)-billeddiagnostik, der forbedrer patientplejen.

 

Ingenuity TF PET/CT forbedrer også den billeddiagnostiske ydeevne takket være introduktionen af Astonish TF, den næste udvikling af Time-of-Flight (TOF)-teknologi. Kombineret med 4-D TOF-kapacitet udviser Astonish TF en forbedring i kontrastopløsningen på 50 %, mens den kvantitative nøjagtighed bibeholdes med op til fire gange rekonstruktionshastigheden i de forrige generationers systemer. Desuden har systemet også iDose4 for at sikre en udelt og holistisk tilgang til lavdosis-CT-billeddiagnostik af høj kvalitet.

 


Gå til Philips at RSNA for at læse mere og se videoer

 

Pressekontakt:
Käthryn Cars
Corporate Communications Nordic
Tel +46 8 598 520 22
E-mail: kathryn.cars@philips.com

 

Steve Kelly
Philips Healthcare
Tlf.: +1 (425) 487-7479
E-mail: steve.kelly@philips.com 

 

Ian Race
Philips Healthcare
Tlf.: +1 (978) 659-4624
E-mail: ian.race@philips.com 

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), er en global koncern med et bredt sortiment af produkter til sundhed og velvære med fokus på at forbedre menneskers livskvalitet via kontinuerlig innovation. Philips er førende i verden inden for produkter til sundhed og velvære samt livsstil og teknologi, og tilbyder produkter, tjenester og tekniske løsninger med mennesket i fokus og i overensstemmelse med varemærkeløftet ”sense and simplicity”. Philips har hovedsæde i Holland og har over 118.000 ansatte i flere end 60 lande. Med en årsomsætning på 32,3 mia. USD i 2009 er koncernen markedsleder inden for medicinsk udstyr til billeddiagnosticering af hjertesygdomme og akut patientovervågning, energieffektive belysningsløsninger, husholdningsapparater og produkter til personlig pleje samt forbrugerelektronik med en stærk førerposition inden for fladskærms-tv’er, barbermaskiner, trimmere, bærbare underholdningsprodukter og el-tandbørster..