Philips introducerer en multimodalitets-, multiforhandler-billeddiagnostikportal, der forenkler samarbejdet omkring patientplejen


Radiologer har nu mulighed for samtidig fjernvisning og deling af CT-, MRI- og nuklearmedicinbilleder med de henvisende læger

december 7, 2010

Chicago, Illinois, USA – Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) introducerede i dag Philips IntelliSpace Portal, et multimodalitets-workspace, som ved hjælp af avancerede netværksfaciliteter forenkler samarbejdet mellem radiologer og henvisende klinikere og dermed kan medvirke til en hurtigere, mere nøjagtig og informeret patientpleje. IntelliSpace Portal, som blev lanceret på det 96. årlige møde i Radiological Society of North America (RSNA) i Chicago, transformerer næsten enhver pc til et avanceret multimodalitets-workspace for billeddiagnostiksystemer og giver klinikere mulighed for at få vist billeder overalt fra flere billeddiagnostikmodaliteter, inklusive dem, der ikke kommer fra Philips-systemer, uden at skulle bruge en specialiseret arbejdsstation.

 

For øjeblikket findes avancerede visualiseringsarbejdsstationer generelt kun i radiologiafdelingen, og mange er tilknyttet et specifikt billeddiagnostiksystem, så det kræver flere arbejdsstationer at arbejde med forskellige billeddiagnostiske modaliteter. Radiologer analyserer billeder og angiver deres fund og diagnoser i rapporter, som afleveres til de henvisende læger, der står for behandlingen af en patient. IntelliSpace Portal indeholder Collaborator, som er den første ”medicinske netværksplatform”, der muliggør samarbejde mellem radiologer, henvisende læger og specialister, som her har mulighed for at dele billeder og data og drøfte de enkelte tilfælde i realtid via en chat-funktion. Når et billede deles, kan resultaterne gennemgås via en sikker, interaktiv browser, der giver klinikere fleksibilitet til i fællesskab at vurdere resultaterne på hospitalet straks i kritiske situationer eller på kontoret, når det er belejligt. Muligheden for at dele fund og billeder tættere på realtid og – vigtigst – forenklingen af en forbedret klinisk dialog mellem radiologen og den henvisende læge kan resultere i en hurtigere og mere nøjagtig patientdiagnose og behandling.

 

”Som radiolog ved jeg, at de henvisende læger er stærkt afhængige af de informationer, jeg giver dem. Når mine kolleger har opfølgende spørgsmål vedrørende en billeddiagnostisk undersøgelse, opsøger de ofte radiologiafdelingen eller mit kontor for at drøfte dem. Men mange gange passer vores kalendere ikke sammen, vi er spredt ud over hele hospitalet eller på forskellige steder, og det gør samarbejdet vanskeligt,” siger George M. Ebert, dr.med., ph.d., næstformand for teknologi, meddirektør for afdelingen for computertomografi og PET/CT, University of Vermont.  ”Med IntelliSpace Portal kan vi interaktivt gennemgå resultaterne, når det er belejligt, og det giver i sidste ende en bedre kvalitet i patientplejen.”

 

IntelliSpace Portal giver også klinikere belejlig adgang til avancerede kliniske applikationer og nye workflow- og samarbejdsværktøjer, uden at de er bundet til arbejdsstationen i den billeddiagnostiske afdeling. Systemets tynde klientarkitektur gør billeddata og applikationer tilgængelige overalt, hvor der er brug for dem til alle CT (computertomografi)-, MRI (billeddiagnostik baseret på kernemagnetisk resonans)- og nuklearmedicinbilleder. Dertil kommer, at IntelliSpace Portal kan integreres med billedarkivering og kommunikationssystemer (PACS) fra andre leverandører end Philips.

 

Fordi portalen understøtter avancerede kliniske applikationer, kan IntelliSpace Portal anvendes til radiologi, kardiologi, onkologi og andre specialer. Multimodality Tumor Tracking er en ny applikation, der samler patientundersøgelser fra forskellige modaliteter over forløbet med fund, diagnose, stadieinddeling og behandling og dermed giver et komplet overblik over patientplejen. Applikationen giver også tumorsegmentering af alle læsioner over alle tidspunkter og rapporterer om vækst og funktionelle ændringer i individuelle læsioner i form af standarder (RECIST, PRECIST). 

 

”IntelliSpace Portal er et virtuelt cockpit af informationer med radiologen i førersædet, som muliggør diagnosticering og samarbejde på alle tidspunkter og overalt,” siger Gene Saragnese, administrerende direktør for billeddiagnostiske systemer hos Philips Healthcare. ”Vi har lavet vores hjemmearbejde, og vi forstår de udfordringer, radiologer står over for, når de stræber efter at blive de bedst mulige rådgivere på alle punkter i patientplejecyklussen. IntelliSpace Portal er stedet, hvor det hele samles.”

 


 

Gå til Philips at RSNA for at læse mere og se videoer

 

Pressekontakt:
Käthryn Cars
Corporate Communications Nordic
Tel +46 8 598 520 22
E-mail: kathryn.cars@philips.com

 

Steve Kelly
Philips Healthcare
Tlf.: +1 (425) 487-7479
E-mail: steve.kelly@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Tlf.: +1 (978) 659-4624
E-mail: ian.race@philips.com

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), er en global koncern med et bredt sortiment af produkter til sundhed og velvære med fokus på at forbedre menneskers livskvalitet via kontinuerlig innovation. Philips er førende i verden inden for produkter til sundhed og velvære samt livsstil og teknologi, og tilbyder produkter, tjenester og tekniske løsninger med mennesket i fokus og i overensstemmelse med varemærkeløftet ”sense and simplicity”. Philips har hovedsæde i Holland og har over 118.000 ansatte i flere end 60 lande. Med en årsomsætning på 32,3 mia. USD i 2009 er koncernen markedsleder inden for medicinsk udstyr til billeddiagnosticering af hjertesygdomme og akut patientovervågning, energieffektive belysningsløsninger, husholdningsapparater og produkter til personlig pleje samt forbrugerelektronik med en stærk førerposition inden for fladskærms-tv’er, barbermaskiner, trimmere, bærbare underholdningsprodukter og el-tandbørster.

.