Philips indgår partnerskab for at fremme intelligent byudvikling

marts 8, 2011

Den globale markedsleder inden for fremtidens lys, Philips, har nu indgået en samarbejdsaftale med den nordiske sammenslutning af urbane designere - Nordic Urban Design Association (NUDA). Partnerskabet skal bidrage til at øge en bæredygtig udvikling i storbyerne ved at fremme fokus på, hvordan vi i højere grad indretter og designer vores byer med hensyntagen til energiforbruget og indbyggernes sundhed og velvære.


Philips og NUDA har et fælles mål om at udvikle Nordens storbyer gennem intelligente designløsninger, der nytænker og samtidig forbedrer byens rum på bæredygtig vis. For Philips er partnerskabet et middel til at positionere virksomhedens lysløsninger som førende inden for intelligent lysdesign.


- En af Philips kernekompetencer er at skabe innovative lysløsninger til storbyer, der kan forbedre folks velvære i byerne. En af vores ambitioner for det nye år er at etablere et partnerskab med dagsordensættende parter inden for urban udvikling og design, som kan komplimentere vores kompetencer og viden og dermed styrke indsatsen for at fremme en bæredygtig udvikling i byerne. Og her mener vi, at NUDA er en perfekt samarbejdspartner, siger Berthold Velthuis, Marketing Director for Philips Lighting i Norden.


NUDA er en non-profit organisation, der repræsenterer størstedelen af byudviklere og urbane designere i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Organisationen blev stiftet i 2005 og har som hovedformål at positionere urbant design som en integreret del af byudviklingen i Norden. Fordelen ved at inkludere urbant design er en sociologisk vinkel til byfornyelse, hvor borgernes vaner og præferencer medtænkes i designet, samt et grønnere og energibesparende løsninger.


Ambitiøse planer for 2011


Philips er en oplagt partner for NUDA, fordi lys er et af de vigtigste redskaber til at designe og skabe offentlige rum.

 
- Byudvikling og lysdesign får ikke den opmærksomhed, som faget burde få. Når politikere diskuterer bæredygtighed glemmer de ofte den store betydning, som designet af byrummene har for energiforbruget og selve den måde, vi som borgere bruger byen på. Potentialet for at forbedre klimaet via intelligent urbant design er enormt, og her udgør lys et vigtigt element, siger Arne Blindheim, bestyrelsesformand i NUDA og adm. direktør i Ability Consulting & Invest.


Direktør for NUDA, Håkon Iversen, tilføjer:


- For NUDA repræsenterer partnerskabet med Philips en meget interessant måde at influere både en stor leverandør og markedet. Philips er ubestridt den førende leverandør af lysløsninger på det globale marked og har samtidig et grønt engagement og et fokus på løsningsudvikling, som passer godt til vores mål om at levere viden og kvalitet til vores kunder og medlemmer.

 

Partnerskabet forventes at udmunde i en række konkrete initiativer i 2011. På den årlige NUDA-konference i maj sponsorerer Philips ”NUDA designprisen”, som gives til en fremtrædende lysdesigner, innovatør eller arkitekt. Derudover vil NUDA og Philips iværksætte en lysdesignkonkurrence blandt nordiske studerende, hvor udvalgte nordiske studerende tilbydes muligheden for at skabe nye lysdesigns og koncepter i et professionelt miljø. De studerende spiller en vigtig rolle for fremtidens lysdesign. Philips ønsker med denne konkurrence at fremme udviklingen og promovere globale muligheder for talentfulde studerende.

For yderligere information, kontakt venligst:

Pia Lindhe
Philips Corporate Communications, Nordics
Tel.: + 46 702 04 22 18
E-mail: pia.lindhe@philips.com

.

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), er en global koncern med et bredt sortiment af produkter til sundhed og velvære med fokus på at forbedre menneskers livskvalitet via kontinuerlig innovation. Philips er førende i verden inden for produkter til sundhed og velvære samt livsstil og teknologi, og tilbyder produkter, tjenester og tekniske løsninger med mennesket i fokus og i overensstemmelse med varemærkeløftet ”sense and simplicity”. Philips har hovedsæde i Holland og har over 119.000 ansatte i flere end 60 lande. Med en årsomsætning på EUR 25.4 mia. i 2010 er koncernen markedsleder inden for medicinsk udstyr til billeddiagnosticering af hjertesygdomme og akut patientovervågning, energieffektive belysningsløsninger, husholdningsapparater og produkter til personlig pleje samt forbrugerelektronik med en stærk førerposition inden for fladskærms-tv’er, barbermaskiner, trimmere, bærbare underholdningsprodukter og el-tandbørster. Nyheder fra og informationer om Philips findes på www.philips.dk/presse

.

Om NUDA

NUDA står for Nordic Urban Design Association og blev grundlagt i 2005. Formålet er at promovere og støtte urbane designtalenter og viden i Norden. Hvert år afholder NUDA konferencer, NUDA seminarer og sommerskoler for lovende studerende. NUDA er en uafhængig organisation med medlemmer fra det private og det offentlige – fra industrien, arkitekturen, designbranchen, byplanlægningen og uddannelsesinstitutionerne samt indretnings- og landskabsarkitekter og designere. For mere information: http://www.nuda.no/.