LED-pærer klar til at stjæle rampelyset

januar 20, 2011

De første Philips LED-pærer kom på hylderne i de danske butikker for bare et år siden. Og danskerne har allerede taget godt imod LED-pæren, der med sit varme og hyggelige lys er et godt og grønt alternativ til glødepæren.

 

I takt med at de gamle glødepærer forsvinder fra hylderne, har danskerne søgt efter et alternativ med samme evne til at gengive farver. Her er LED-pærer et rigtig godt bud, da deres farvegengivelse men også lysudbyttet (lumen) ikke er langt fra glødepærens. Det kan være nogle af årsagerne til, at LED er blevet taget godt imod af de danske forbrugere.

 

”LED-pærer tænder øjeblikkeligt, og med Philips LED er du sikker på at få et varmt, hyggeligt og jævnt lys af højeste kvalitet. LED-pæren er derfor et godt alternativ til de gamle glødepærer. Så vi er overbeviste om, at LED er fremtiden inden for belysning,” siger Berit Weihe Poulsen, Trade Marketeer hos Philips.

 

Et grønt valg

LED-pærer har den samme kompakte form som glødepæren og har en levetid op til 25.000 timer, men bruger op til 90 % mindre energi. Selvom prisen er højere for LED-pærer end for glødepærer, så er LED det billigste valg set over pærens levetid. De nye LED-pærer er derfor gode for både miljøet og pengepungen. Og det er i høj grad en kombination, der kan få danskerne til at vælge LED. Det viser en ny undersøgelse lavet af A&B Analyse for Philips Consumer Lighting, hvori 1.223 danskere har forholdt sig til LED-belysning. Her svarer cirka 70 % af danskerne, at det er udsigten til et mindre energiforbrug og en lavere elregning, der kan få dem til at vælge de nye LED-pærer.

 

”Et stigende antal LED-pærer kan dæmpes med en lysdæmper. LED indeholder hverken kviksølv eller andre skadelige stoffer og er derfor det mest miljøvenlige valg,” siger Berit Weihe Poulsen.

 

Philips er førende inden for LED og har udviklet et bredt sortiment af LED-pærer, der gør det muligt for forbrugerne at udskifte langt de fleste typer pærer med LED.

 

Philips' LED sortiment med følgende fordele:

  • LED-pærer der giver størst muligt lysudbytte (lumen) per watt
  • Op til 25 års levetid
  • Høj lyskvalitet kombineret med store energibesparelser – op til 90%
  • Lave driftsomkostninger og lang levetid, hvilket gør dem til de mest bæredygtige og billigste pærer igennem deres levetid sammenlignet med traditionelle glødepærer
  • Bredt sortiment inklusive dæmpbare og prisvindende produkter og designs
  • Philips har blandt andet introduceret en 9W LED pære (470 lumen), som kan erstatte en 40W glødepære, og snart vil man også kunne få en 12W (806) lumen, som kan erstatte en 60W glødepære

For yderligere information kontakt:

Berit Weihe Poulsen
Trade Marketeer
Philips Consumer Lighting
Mail: berit.w.poulsen@philips.com 
Telefon +45 33 29 37 02, Mobil +45 23 21 66 14.

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) er et vidtspændende firma inden for helse og velvære, der fokuserer på at forbedre menneskers liv gennem relevante nyskabelser. Som verdensleder inden for healthcare, livsstil og belysning, integrerer Philips teknologi og design i løsninger med mennesket i centrum, baseret på grundlæggende viden om forbrugerne og varemærke-løftet ”sense and simplicity”. Hovedkontoret ligger i Holland, og Philips har mere end 118.000 ansatte i flere end 60 lande. Med en årsomsætning på ca. 171 milliarder danske kroner i 2009 er koncernen markedsførende inden for hjertebehandling, akutbehandling og hjemmepleje, energieffektive belysningsløsninger og nye belysningsapplikationer samt livsstilsprodukter, der skaber velvære og glæde. Philips har en stærk førerposition inden for FlatTV, shaving og grooming til mænd, bærbar underholdning og tandpleje.
Nyheder fra Philips findes på www.philips.dk/presse.