Nu kan du for første gang se det hidtil usete:


Nordens første Philips PET/MR-fuldkropsscanner indvies

marts 1, 2012

Nordens første Philips PET/MR-fuldkropsscanner lanceres på PET- centret på universitetshospitalet i TurkuUniversitetshospitalet i Turku får som et af de første centre i Norden en PHILIPS PET/MR-fuldkropsscanner (Positron Emission Tomography/Magnetic Resonance). Den nye scanner gør det muligt for læger og forskere at kigge nærmere på hidtil ukendt, individualiseret medicinsk behandling af onkologi, kardiologi og neurologi. Med denne platform vil læger og forskere kunne opdyrke nye forskningsområder og flytte grænserne for, hvad der er muligt inden for scanning. Den gør det med andre ord muligt at se det hidtil usete.

Kliniske tilfælde har allerede haft gavn af muligheden for at lægge en PET-scanning ind over en MR-scanning, hvilket gør det lettere at opdage abnormiteter i forskellige organer. Det kunne man ikke tidligere, fordi de to scanninger blev foretaget på forskellige tidspunkter, under forskellige forhold og med patienten forskelligt positioneret. Foruden muligheden for at udvide den lægelige horisont med et avanceret forskningsredskab vil den nye scanner også kunne anvendes i det kliniske miljø til at understøtte hele patientens behandlingsforløb, fra udredning/diagnose til den mere langsigtede sygdomsbehandling.

Undersøgelser har vist, at hifi-teknologi i forbindelse med PET- og MR-scanning giver de diagnostiske scanninger en endnu bedre kvalitet.

– Ingenuity TF PET/MR-scanneren er meget nyttig for lægerne på grund af de tydelige, anatomiske kontrastbilleder, der opnås, når man kombinerer den funktionelle MR-scanning med de metabolske oplysninger fra PET-scanningen. Særlig på området for onkologi, men også inden for neurologi og kardiologi, giver denne avancerede scanner os helt enestående muligheder, siger Juhani Knuuti, der er direktør og professor på PET-centret på universitetshospitalet i Turku, Finland.

Ingenuity TF PET/MR-scanneren er udstyret med Philips’ egen TOF-teknologi (Time-of-Flight) til PET-scannere, Astonish TF, der er udviklet til at forbedre scanningskvaliteten ved at reducere støjen og øge følsomheden.

– Sundhedspleje handler om mennesker – både patient og behandler. Vores mål er at forbedre menneskers liv gennem nyskabelser, og denne nye opfindelse, Ingenuity TF PET/MR-scanneren, vil kunne hjælpe læger og forskere med at opklare nogle af de vanskeligste gåder, som vi står over for netop nu inden for medicinsk behandling. Vi er meget beærede over, at universitetshospitalet i Turku har vist os den tillid at deltage i projektet, siger Gerald Poetzsch, der er salgs- og marketingdirektør hos Philips Healthcare Nordic.

Indvielsen foregår på PET-centret på universitetshospitalet i Turku den 29. februar efterfulgt af en eksklusiv konference den 1. marts, hvor anerkendte scanningseksperter fra hele verden deltager. Lægelige eksperter præsenterer deres erfaringer med brugen af den kombinerede PET/MR-scanning under følgende overskrifter: ”Funktionel scanning af den epileptiske menneskehjerne”, ”Anvendelsen af PET/MR-scanning inden for onkologi: det første år med Ingenuity TF PET/MR-scanneren”, ”Kardiovaskular PET/MRI-scanning” og ”Hvad inspirerer til innovation inden for PET/MR-scanning”.

Yderligere informationer, materialer og billeder findes på
 http://www.dealersupport.se/imagebank4/products/id/189
http://www.healthcare.philips.com/us_en/about/events/rsna/main_menu.html#25

Pressekontakt:

Käthryn Cars
Philips Corporate Communications Nordic
Puh.: +46 (0) 708 32 20 22
Sähköposti: kathryn.cars@philips.com

.

Om Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHI), er en virksomhed med mange aktiviteter inden for sundhed og velvære og med fokus på at forbedre menneskers liv gennem nyskabelser. Som førende i verden inden for sundhedspleje, livsstil og belysning integrerer Philips teknologi og design i menneskefokuserede løsninger baseret på fundamental viden om kunderne samtidig med brandets løfte om ”sense and simplicity”. Hovedsædet ligger i Holland, og Philips har over 122.000 ansatte inden for salg og service i flere end 100 lande. Med en årsomsætning på EUR 22,6 mia. i 2011 er koncernen markedsleder inden for medicinsk udstyr til hjertesygdomme, akut patientovervågning og hjemmepleje, energieffektive belysningsløsninger og produkter til personlig pleje samt forbrugerelektronik med en stærk førerposition inden for barbermaskiner, trimmere, bærbare underholdningsprodukter og el-tandbørster. Nyheder fra og informationer om Philips findes på www.philips.com/newscenter.
.