På den internationale Søvndag, World Sleep Day, tilbyder Philips søvn til alle

marts 14, 2014

Philips engagerer sig atter i World Sleep Day. Formålet er at belyse de problemer der er knyttet til søvnmangel. Men først og fremmest at betone vigtigheden af en god nats søvn i vore dages stressede tilværelse. World Sleep Day falder i år på fredag den 14. marts.

 

World Sleep Day er en årlig tilbagevendende begivenhed, beregnet til at minde folk om hvor vigtigt det er med søvn. Dagen bruges som en opfordring til handling omkring søvnrelaterede spørgsmål som vedrører fx medicin, uddannelse og trafik. World Sleep Day arrangeres af World Association of Sleep Medicine og markeres på mange forskellige måder verden over.

 

Søvn til alle! 
På World Sleep Day vil Philips Home Healthcare Solutions i Norden komme med et opråb for at få folk til at sove bedre. Budskabet går under mottoet ”Søvn til alle” og henvender sig til alle dele af samfundet. Satsningen er en del af Philips’ globale initiativ, Sleep Powers, som har til formål at øge bevidstheden om og få større viden omkring søvnrelaterede problemer. Frem for alt er det en måde at fremhæve søvnens rolle i samfundet på. En utilstrækkelig søvnkvalitet kan føre en masse sundhedsproblemer med sig, fx højt blodtryk, hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. Desuden kan træthed og mangel på søvn være en stærkt medvirkende årsag til stress, fedme, depressioner og en hel masse andet. 

 

”God søvn er en forudsætning for et godt helbred. Samtidig er søvn et fælles fundament som alle mennesker kan forholde sig til, og noget som spiller en stor rolle i alt hvad vi gør. Det er i hele samfundets interesse at folk sover bedre. Derfor ser vi det som vores ansvar at markere World Sleep Day. Søvn til alle er en opfordring til at passe på sig selv ved at sove bedre og til at dele sine egne erfaringer på alle de måder man kan,” sier Lars Henriksen.

 

Søvnapnø – en usynlig søvntyv
I forbindelse med World Sleep Day lancerer Philips en ny søvnkvalitetstest hvor man selv kan se hvor god eller dårlig ens søvn er, baseret på en række spørgsmål. Afhængigt af hvad man svarer, kan resultatet tyde på at man lider af den skjulte folkesygdom søvnapnø. Sygdommen manifesterer sig om natten ved en kraftig snorken og med afbrydelser i vejrtrækningen som følge. I dag lider omkring 100 millioner mennesker verden over af søvnapnø. Om dagen fører det ofte til udtalt træthed, højt blodtryk, irritation, smerter m.m. Hvis man har mistanke om at man lider af søvnapnø, bør man snarest søge læge. Folk der lider af søvnapnø, er fx oftere indblandet i trafikulykker end andre. Søvnapnø kan også være en direkte arbejdsrisiko inden for plejesektoren eller industrien. Philips Home Healthcare Solutions har gjort søvnapnø til sit specialområde og udvikler sine egne behandlingsprodukter. Nogle eksempler er CPAP-systemer og åndedrætsmasker. Testen finder du her:
http://www.healthcare.philips.com/dk_da/homehealth/events/wsd/risktest.wpd

 

Mere information og kontakt

Philips Home Healthcare Solutions
Lars Henriksen, Regional Director Nordic Philips HHS 
Mobil: +45 39771700
E-mail: lars.henriksen@philips.com
Webb Philips: www.philips.dk/hhs
Webb World Sleep Day: www.worldsleepday.org

 

.

Om Philips Healthcare

Philips Healthcare er en del af Royal Philips Electronics (NYSE:PHG, AEX: PHIA). Moderselskabet er verdensledende inden for elektronik til hjerte- og akutbehandling, pleje i hjemmet, belysning samt livsstilsprodukter. Philips Home Healthcare Solutions er et forretningsområde i Philips Healthcare og arbejder med produkter til hjemmesygeplejen som drejer sig om søvn- og respirationsbehandling.

 

.