0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Fransk æbletærte

    Som bedstemor lavede den

    Portioner 1 p, Forberedelsestid: 0 m, Tilberedningstid: 60 m

    Ingredienser

    • 150 g mandelpasta
    • 26 cm rund springform, smurt
    • 250 g mel
    • 125 g kold smør, i tern
    • Til fyldet:
    • 1 æg
    • 2 spsk. crème fraîche
    • 1 kg æbler (Elstar)
    • saft fra en halv citron
    • Til dejen:
    • 3-4 spsk. tynd honning

    Vejledning

    • Sæt dejtilbehøret i foodprocessoren og kom mel og smør i skålen. Tilsæt en knivspids salt og ægget. Lad foodprocessoren køre, indtil dejen har samlet sig. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand, hvis det er nødvendigt.
    • Slut derefter af med at ælte dejen i nogle få minutter på en melet overflade. Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet i 30 minutter.
    • Forvarm ovnen til 200°C. Rul dejen ud på en melet overflade, til den har en diameter på 30 cm. Beklæd kageformen med dejen. Skær overskydende dej af.
    • Bland marcipanmassen med crème fraîche, hæld det i kageformen og fordel det over bunden. Skær æblerne i kvarter og fjern kernerne. Sæt snitteskiven i foodprocessoren. Pres æbleskiverne gennem åbningen for at snitte æblerne i fine skiver. Tøm skålen, når den er halvt fuld, så du undgår, at skiverne bliver pureret.
    • Dryp æbleskiverne med citronsaften og læg dem op i kageformen i cirkler med overlapning. Sæt kageformen ind i ovnen på en rille under midten, og bag tærten i 35-40 minutter, indtil den er gylden.
    • Tag tærten ud af ovnen og pensl æblestykkerne med et godt lag honning. Lad den afkøle, indtil den er lunken eller kold. Servér med en kugle is eller crème fraîche.
    • Tilberedningstid: 1 time + 30 minutter i køleskabet
    Fransk Æbletærte | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.