1
0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    • Fordele med Philips Shop

    • 30 dages returret

    • 2 års garanti

    • Fri fragt

    Produkter

    Philips AVENT - Easy recipes for kids

    Nemme opskrifter til børn

    Børn kan godt lide at hjælpe til i køkkenet, og er ofte mere villige til at spise mad, de har hjulpet til med at tilberede. Prøv at lade dit barn deltage i tilberedningen af maden så ofte som muligt.

    Philips AVENT - Easy recipes for kids

    Børn, der laver mad

    Du kan lade barnet være med til at gøre simple ting såsom at arrangere mad på en serveringstallerken eller røre i sovsen. At røre mad sammen og tælle eller veje ingredienser er en glimrende metode til at udvikle den fysiske koordinationsevne og matematiske færdigheder samt til at komme i gang med at lave mad.

    At lave mad kan give kvalitetstid sammen, så længe du ikke prøver at presse for hårdt på. Der vil altid være rod og fejl, men vær indstillet på dette, og lad være med at skælde barnet ud. Alle laver fejl. Det vigtigste er, at barnet udvikler en positiv indstilling til mad.

    Nogle generelle retningslinjer for vellykket madlavning med dit barn:

    • Hold knive og elektriske piskeris uden for små børns rækkevidde.
    • Gør opgaverne enkle og alderssvarende, men involver barnet i så mange trin som muligt.
    • Lad barnet smage.
    • Beskriv det, du foretager dig.
    • Lad være med at bekymre dig om fejl, maden smager sikkert godt alligevel.

    Pizzaer

    Pastasalat

    Drypkager

    Mini-trifli

    Riskiks-ansigter

    Æblesmil

    Hytteostdip med grøntsagsstænger og chips

    Chokoladebagte bananer

    Hindbærsyltetøj

    Pizzaer

    Det er rigtig sjovt at lade børn vælge deres eget pizzafyld, og det kan underholde en hel flok børn. Børnene kan bruge fantasien og lave ansigter eller enkle billeder. Pizza udgør imidlertid ikke et komplet måltid og bør serveres med ekstra grøntsager.

    2 pizzabunde. Fås i alle større supermarkeder

    6 spiseskefulde tomatpuré eller tomatsovs

    1 teskefuld tørret oregano

    Forskellige grøntsager på hver deres tallerken, f.eks. peberfrugter i tern, squash, svampe, tomatskiver, majs på dåse

    45 g skinke eller kogt kylling skåret i små stykker

    4 spiseskefulde revet ost, en blanding af cheddar og parmesan

    6-8 tynde skiver mozzarellaost

    Voksen: Skær grøntsagerne i stykker.

    Barn: Smør tomatpuré eller tomatsovs på pizzabunden. Strø oregano på. Put grøntsager og kød på efter smag. Drys med revet ost. Tilføj strimler af mozzarellaost.

    Voksen: Placer pizzaen i ovnen, og bag den, indtil osten bobler og bliver brun.

    Serveres med selleri- eller agurkestænger eller en salat

    Giver 2–4 portioner

    Pastasalat

    Hvis du står for hakningen, kogningen og blancheringen, kan barnet tilsætte og blande ingredienserne sammen. Tal om de forskellige farver, mens I arbejder. Du kan gøre det til en frokostret ved at tilsætte laksestykker eller hakket skinke.

    330 g pastaskruer eller en anden form

    1 spiseskefuld olie

    170 g blandede grøntsager som f.eks. broccoli, selleri, gulerødder, squash, agurk, sukkerærter, rød og grøn peber, forårsløg, franske bønner og cherrytomater.

    Til dressingen:

    4 spsk olivenolie

    Saft fra 1 citron eller limefrugt

    1 spsk balsamicoeddike

    1 spsk hakket persille

    1 spsk hakket basilikum

    45 g revet parmesanost

    1 spsk mild sennep

    En knivspids sort peber

    Voksen: Bring en stor grydefuld vand i kog. Tilsæt 1 spiseskefuld olivenolie og pastaen. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad det simre i 10-12 minutter, indtil pastaen er lige akkurat mør. Hæld vandet fra, skyl efter med varmt vand, og lad pastaen køle af. Gør grøntsagerne klar ved skære gulerødder, selleri, squash og agurk ud i stænger. Nip top og ender af sukkerærterne.

    Barn: Bræk broccolien op i små buketter.

    Voksen: Skær røde og grønne peberfrugter, forårsløg og franske bønner i tynde skiver. Kom alle grøntsagerne undtagen agurken og tomaterne i en gryde med kogende vand, og lad det simre i ca. 3 minutter, indtil grøntsagerne er blancheret. Hæld vandet fra, og lad det køle af.

    Barn: Kom pastaen i salatskålen, og tilsæt derefter de blancherede grøntsager. Kom agurken og cherrytomaterne i. Bland alle ingredienserne til dressingen, rør godt rundt, og hæld dressingen over salaten. Bland salaten med dressingen.

    Tilberedningstid: 25 minutter

    Giver 4–6 portioner

    Drypkager

    Som variation kan I smelte lidt chokolade, og lad barnet dyppe den ene ende af kagerne i det. Lad kagerne køle af, og server dem med frugt som en dessert eller snack.

    1 stort æg

    3 strøgne spiseskefulde sukker

    4 strøgne spiseskefulde almindelig mel

    1–2 teskefulde flormelis

    Voksen: Forvarm ovnen til 200 °C. Smør to bageforme let. Sæt alle ingredienserne frem sammen med dit barn.

    Barn: Slå ægget ud (med hjælp) i en skål. Mål sukkeret ud, og hæld det i en skål.

    Voksen og barn sammen: Hold det elektriske piskeris, og pisk æg og sukker sammen til en tyk, cremet blanding. Dette tager et par minutter, og du skal muligvis færdiggøre dette uden dit barn.

    Barn: Mål melet op, og sigt det ud over blandingen, en halvdel ad gangen. Vend melet i med en metalske (du skal vise barnet, hvordan melet vendes i, i stedet for at røre det i, da det er vigtigt for at gøre blandingen luftig). Dryp skefulde af blandingen på en smurt bageplade. Sørg for at give plads til, at blandingen breder sig.

    Voksen: Sæt bagepladen i ovnen, og bag i 7–10 minutter, indtil kagerne er gyldne og svampede i konsistensen. Tag pladen ud af ovnen. Lad kagerne køle af i et par sekunder, løft dem derefter over på en rist med en paletkniv.

    Barn: Brug en lille si til at strø flormelis på kagerne.

    Disse kager er lækre at spise varme.

    Tilberedningstid: 10 minutter

    Giver 10–12 drypkager

    Mini-trifli

    Det vil være sjovt for dit barn at lave denne traditionelle budding. Brug årstidens bløde frugt eller frugt i saft fra en dåse.

    4 drypkager eller 2 skiver roulade

    2 spiseskefulde appelsinjuice

    1 moden pære i skiver

    Ca. 12 jordbær, skyllede og rensede

    150 ml færdiglavet kagecreme eller hjemmelavet kagecreme

    2 teskefulde flødeskum – valgfrit

    Krymmel til at drysse på toppen – valgfrit

    Barn: Læg 2 drypkager eller 1 skive roulade i hver af to små porcelænsforme. Hæld en spiseskefuld appelsinjuice over hver kagebund. Dæk til med pæreskiver og jordbær. Kom kagecreme over med en ske. Slut af med flødeskum, og drys med krymmel. 

    Riskiks-ansigter

    En meget enkel og sjov frokost at tilberede sammen. Brug andre frugter eller grøntsager til at lave ansigterne med.

    1 stor riskiks

    2 spiseskefuld smøreost eller hummus

    3 rosiner

    1 tyndt skåret æble – formet som en mund

    Lidt fintrevet gulerod

    Voksen: Skær æblet ud i kvarte, fjern kernehuset, og skær en tynd skive af. Riv guleroden.

    Barn: Smør smøreost eller hummus på riskiksen. Lav et ansigt med rosiner og en æblebåd. Drys revet gulerod på toppen som hår eller under munden som et skæg.

    Serveres med ekstra æbleskiver eller grøntsagsstænger.

    Tilberedningstid: 5–10 minutter

    Giver 1 ansigt

    Æblesmil

    Dette er en sjov snack, som er god at lave sammen, når I har et par børn på besøg.

    1 rødt æble

    3–4 spiseskefulde glat jordnøddesmør

    Puffede ris

    Voksen: Skær æblet i skiver, og dup dem med et stykke køkkenrulle for at tørre dem (dette får jordnøddesmørret til at sidde fast). Smør den ene side af hver æbleskive med jordnøddesmør. Læg 2 skiver samme som en sandwich, og klem lidt, så jordnøddesmørret begynder at komme ud på skrælsiden af æblesandwichen. Placer 4-5 stykker sprøde puffede ris i jordnøddesmørret som tænder (den røde æbleskræl er læberne).

    Tilberedningstid: 10 minutter

    Giver 5–6 smil

    Hytteostdip med grøntsagsstænger og chips

    1 x 250 g bæger hytteost

    2 forårsløg, hakkede

    En kvart eller en halv rød peber – finthakket

    En kvart teskefuld dijonsennep

    En halv teskefuld blandede tørre krydderier

    Blandede grøntsager, f.eks. selleri, gulerødder og broccolibuketter, skåret i stave eller små stykker

    Voksen: Klargør alle grøntsagerne. Et større barn kan hjælpe til med dette under opsyn.

    Barn: Kom alle ingredienserne op i en skål. Kom krydderier og sennep i, og bland det sammen.

    Serveres med grøntsagsstænger

    Tilberedningstid: 10 minutter

    Chokoladebagte bananer

    2 store bananar, ikke skrællede

    55 g mørk chokolade eller mælkechokolade

    Voksen: Trim enderne af bananerne, men tag ikke skrællen af. Forvarm ovnen til 180 C.

    Barn: Læg bananerne på en bageplade på et stykke folie. Bræk chokoladen op i små stykker.

    Voksen: Lav et snit på langs i bananerne gennem den øverste lag skræl og frugtkødet nedenunder, men ikke gennem det nederste lag skræl.

    Barn: Tryk chokoladestykker ned i revnen. Pak bananerne ind i folie, så det bliver til en fast pakke.

    Voksen: Placer foliepakkerne i ovnen, og bag i 25 minutter.

    Lad bananerne køle af, og fjern derefter folien. Banaskrællen er sort, men blandingen af blød banan og chokolade kan spises med en ske.

    Giver 2–4 portioner

    Hindbærsyltetøj

    Børn elsker selv at vælge frugt, og de bliver meget stolte over at lave syltetøj ud af den frugt, de har valgt. At lave syltetøj ud af frisk frugt giver masser af flavenoider og ingen kunstige smagsstoffer og farver.

    1 kg hindbær, som du har plukket

    1 kg sukker

    Barn: Vask frugten, og placer den på køkkenrulle. Placer hindbærrene i en stor gryde. Knus hindbærrene ved at trykke ned på dem med en kartoffelmoser.

    Barn: Vej sukkeret af. Vask to syltetøjsglas, tør dem af, sæt dem i ovnen, så de bliver varme og tørre.

    Voksen: Bring de knuste hindbær langsomt i kog over svag varme. Tilsæt sukkeret, og rør rundt med en træske, indtil det er opløst. Kog i yderligere 5 minutter. Læg en dråbe syltetøj eller to på en underkop med træskeen, og lad barnet se, om der dannes skind, når syltetøjet køler af, så det bevarer sin form og ikke løber ud på underkoppen. Hvis der ikke dannes skind, skal du lade syltetøjet koge yderligere 5 minutter og prøve igen. Når der dannes skind, er det tid til at hælde syltetøjet over i de varme, tørre glas. Lad syltetøjet køle lidt af, og sæt låg på, mens det stadig er varmt. Hvis du vil opbevare syltetøjet i længere tid, skal du sørge for, at glasset er meget fyldt for at reducere muligheden for, at der dannes mug.

    Tilberedningstiden er ca. 20 minutter

    Giver ca. to store syltetøjsglas.

    Vær opmærksom på, at oplysningerne i disse artikler kun er generelt vejledende og ikke må opfattes som en erstatning for sundhedsfaglig rådgivning. Hvis du eller en person i din familie eller dit barn lider af symptomer eller tilstande, som er alvorlige eller vedvarende, eller hvis du har brug for specifik lægelig rådgivning, skal du søge læge. Philips AVENT kan ikke holdes ansvarlige for skader, der opstår som følge af oplysninger, der er tilgængelige på dette websted.

    Beslægtede produkter

    Relateret rådgivning

    Sterilisering af udstyr til madning af babyer

    Sterilisering af udstyr til madning af babyer

    Start med fast føde

    Start med fast føde

    Mad i grovere bidder til din baby

    Mad i grovere bidder til din baby

    Mad til småbørn – en afbalanceret kost

    Mad til småbørn – en afbalanceret kost