1
Produkter

Philips AVENT - Milk allergies

Mælkeallergi

Selvom det er meget sjældent, kan mælkeallergi forårsage eksem, kolik, opkastning og vægttab. Det kan være meget ubehageligt for dig som mor, så her er nogle nyttige oplysninger til at starte med. Du skal imidlertid altid spørge din sundhedsplejerske til råds, hvis du mener, at dit barn kan have mælkeallergi.

Philips AVENT - Milk allergies

Symptomer, du skal holde øje med:

  • hudproblemer
  • opkastning
  • kronisk diarré
  • kolik
  • mavesmerter
  • utilstrækkelig vægtforøgelse
  • vægttab
  • utilstrækkelig vækst

Spædbørn, der får modermælkserstatning

Nogle spædbørn kan være allergisk over for proteinerne i modermælkserstatning. Hvis din sundhedsplejerske mener, at dette kan være tilfældet, kan dit barn få en særlig type mad for at se, om allergisymptomerne forsvinder.

Hydrolyseret modermælkserstatning

Mælkeproteinet i disse produkter er blevet nedbrudt til mindre dele for at undgå en allergisk reaktion. Denne type mælk har en udsædvanlig smag, som helt små børn godt kan lide, men lidt større babyer ikke altid er glade for den.

Aminosyrebaseret modermælkserstatning

Hvis allergisymptomerne ikke forbedres efter skiftet til hydrolyseret modermælkserstatning, er aminosyrebaseret modermælkserstatning en anden mulighed.

Soyabaseret modermælkserstatning 

Soya er det mælkefri alternativ, men det anbefales ikke til babyer under seks måneder. Det skyldes, at soyamælk har et højere niveau af phytoøstrogener og kan forårsage hormonelle problemer, især for helt små babyer.

For at sikre, at babyens mælk fortsætter med at indeholde alle de nødvendige næringsstoffer til optimal vækst og udvikling, bør du spørge en certificeret diætist til råds.

Børn, der får brystmælk

Det er ekstremt sjældent, at en baby er allergisk over for brystmælk. Men hvis du mener, at brystmælksallergi er årsagen til din babys problemer, kan du prøve at fjerne bestemte fødevarer fra din kost. Hvis du fjerner fødevarer såsom fisk og kød samt visse grøntsager eller frugter, kan disse generelt set erstattes med fødevarer fra den samme fødevaregruppe. Men hvis du fjerner mælk og mælkeprodukter, skal du tage et kalktilskud (1250–1350 mg daglig).

Igen bør du tale med en certificeret diætist, så du kan være sikker på, at kosten indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til både dig og din baby.

Vær opmærksom på, at oplysningerne i disse artikler kun er generelt vejledende og ikke må opfattes som en erstatning for sundhedsfaglig rådgivning. Hvis du eller en person i din familie eller dit barn lider af symptomer eller tilstande, som er alvorlige eller vedvarende, eller hvis du har brug for specifik lægelig rådgivning, skal du søge læge. Philips AVENT kan ikke holdes ansvarlige for skader, der opstår som følge af oplysninger, der er tilgængelige på dette websted.

Beslægtede produkter

Relateret rådgivning

At fortsætte med at amme

At fortsætte med at amme

Almindelige helbredsproblemer hos babyer

Almindelige helbredsproblemer hos babyer