aug. 31, 2016

Philips og Qualcomm indgår partnerskab om forbundne sundhedsteknologier


Philips og den amerikanske teknologivirksomhed Qualcomm offentliggør nu, at man vil samarbejde om udvalgte sundhedsteknologiske løsninger. Philips’ digitale HealthSuite skal fungere som en sikker, global dataopbevaringsløsning for Qualcomm Life’s 2net-platform, der fremadrettet skal styrke integrationen mellem Philips og tredjepartsenheder.

Philips og amerikanske Qualcomm Incorporated, som er specialister i trådløse teknologier, indgår nu via Qualcomms datterselskab Qualcomm Life et strategisk samarbejde, der skal positionere de to virksomheders forbundne sundhedsteknologier. Målet er at styrke en sundere livsstil, forebygge alvorlige sygdomme, forbedre behandlingen af kroniske patienter og øge muligheden for behandling i hjemmet.

De to virksomheder vil udnytte hinandens styrker, således at Philips´ førerposition inden for forbundne sundhedsteknologier kombineres med Qualcomms erfaring inden for sikker sammenkobling af medicinsk udstyr. Samarbejdet vil styrke hospitaler og myndigheders muligheder for at implementere skalerbare sundhedsløsninger og give adgang til et sikkert, globalt netværk.

Qualcomm Life´s 2net-platform vil fremadrettet kunne forbinde medicinsk udstyr med Philips´ HealthSuite og de mange apps og digitale redskaber. Ved at indgå i Qualcomm Life 2net –platformen, tilbyder Philips dermed sine HealthSuite-brugere nem adgang til en lang række opkoblede, medicinske enheder såsom biocensorer, ventilatorer, blodtryksmålere, diverse ambulant testudstyr, glukose-målere mv.

Nye muligheder for at følge og aktivere patienter
Resultatet af samarbejdet mellem Philips og Qualcomm Life er blandt andet, at sundhedsfagligt personale lettere kan skræddersy plejen til den enkelte patient og følge patientens udvikling over tid. Samtidig er det målet at understøtte patientens involvering i plejen og give nye muligheder for at komme med input til egen diagnose, behandling og videre forløb.


 “I takt med at hjemmet bliver en accepteret ramme for behandling, anvender hjemmepleje og sundhedsvæsenet i højere grad forbundne teknologier. Det begrænser behovet for genindlæggelser af kroniske patienter, frigiver ressourcer og styrker patienternes livskvalitet.  Ved at samarbejde med Qualcomm Life giver vi nu plejepersonalet endnu flere muligheder for at hjælpe patienterne med trådløs teknologi,”  siger Jeroen Tas, direktør for forbundne teknologier hos Philips.


Philips vurderer, at det nye samarbejde kan være første skridt mod løsningen på de udfordringer for europæiske sundhedsvæsener, som Philips fremlagde i en undersøgelse juni 2016. Det såkaldte Future Health Index indikerer blandt andet, at man i Norden kan gøre mere for at udbrede kendskabet til forbundne teknologier. Den ambition støtter man op om hos Qualcomm.

“Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Philips, som bidrager med en dyb, teknologisk ekspertise, og med det nye samarbejde sigter vi mod at tilbyde mere skalerbare løsninger og arbejde hen i mod det såkaldte Internet of Things i sundhedsvæsenet, siger Rick Valencia, direktør for Qualcomm Life”

Læs mere information om Philips HealthSuite på https://www.usa.philips.com/healthcare/innovation/about-health-suite.


Læs mere information om Qualcomm life 2net på
http://www.qualcommlife.com/mobile-medical-solutions

Om Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er en førende sundhedsteknologivirksomhed, der fokuserer på at forbedre folks helbred samt muliggøre bedre resultater i hele sundhedsspektret fra sund levevis og forebyggelse til diagnoser, behandling og pleje i hjemmet. Philips udnytter avanceret teknologi og indgående klinisk og forbrugerrelateret viden til at levere integrerede løsninger. Virksomheden er førende indenfor diagnostisk billedbehandling, billedvejledt terapi, patientovervågning og sundhedsinformatik, samt forbrugersundhed og pleje i hjemmet. Philips har hovedkvarter i Holland og opnåede i 2016 et salgstal på EUR 17,4 mia. og har cirka 70.000 medarbejdere indenfor salg og service i over 100 lande. Nyheder om Philips kan man finde på www.philips.dk/presse.

Læs mereLæs mindre

Om Qualcomm Incorporated

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) er førende indenfor 3G, 4G og næstegenerations trådløse teknologier. Qulacomm Technologies, Inc., et datterselskab af Qualcomm Incorporated, står sammen med egne datterselskaber for hovedparten af Qualcomms ingeniørarbejde, forsknings- og udviklingsfunktioner og størstedelen af produkt- og service-opgaver. Qualcomms har drevet udviklingen af digital kommunikation i mere end 30 år og derved forbundet mennesker overalt tættere til information, underholdning og hinanden. Mere information kan findes på Qualcomms hjemmeside, OnQ bloggen, Twitter og Facebook.

Læs mereLæs mindre

Emner

Kontaktpersoner

Hans Henrik
Business Marketing Director Health Systems
Philips Healthcare Nordic

Del på sociale medier

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.