Nyhedscenter | Danmark

sep. 29, 2017

Vær god ved dit hjerte med sund, hjemmelavet mad på Verdens Hjertedag


Philips opfordrer alle til at tage kontrol over deres egen sundhed for at forebygge hjertesygdomme

  • 39 % af alle voksne over 18 år er nu overvægtige, og 13 % er stærkt overvægtige, hvilket indebærer en stor risiko for at få en hjertesygdom
  • At lave hjemmelavet mad bringer familier og mennesker sammen, styrker venskaber og bidrager til at opbygge sunde livsrutiner
  • Philips køkkenapparater gør det lettere at tilberede nærende og velsmagende mad hjemme og hjælper alle til at få en afbalanceret og nærende kost

Philips WHD

København, Danmark Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), som er globalt førende inden for sundhedsteknologi og stolt af at indgå i et samarbejde med World Heart Federation (WHF), opfordrer alle til at handle nu og tage kontrol over deres egen sundhed på Verdens Hjertedag – et årligt initiativ, der har til formål at øge opmærksomheden om hjertesygdomme og de dermed forbundne risici. Vi er i stigende grad opmærksomme på de stadig flere tilfælde af hjertesygdomme, og det kan derfor komme som en overraskelse, at det er nummer et blandt årsagerne til dødsfald globalt set [i]. Det anslås, at mere end 17,5 millioner mennesker døde af en hjerte-kar-sygdom i 2015, hvilket svarer til 31 % af alle dødsfald i verden¹.

 

Og hjerte-kar-sygdomme er ikke kun sygdomme, der rammer gamle. På verdensplan dør 1 ud af 10 mennesker på 30-70 år af en hjerte-kar-sygdom[ii]. Dette kan til dels tilskrives vores moderne livsstil, som har medført, at vi indtager flere fødevarer med et højere kalorieindhold og et højere indhold af fedt, sukker og salt. Det bidrager til at øge risikoen for at få en hjerte-kar-sygdom såsom for højt blodtryk, for højt blodsukker, for højt kolesteroltal og fedme¹. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er 39 % af alle voksne over 18 år nu overvægtige og 13 % stærkt overvægtige[iii]. Enkle adfærdsændringer, såsom at spise mere frisklavet mad og at tage ansvar for sin egen sundhed, kan imidlertid hjælpe til med at reducere risikoen for at udvikle en hjerte-kar-sygdom.

 

"I det seneste århundrede har den stigende brug af tobak sammen med grundlæggende ændringer i vores kost og fysiske aktivitetsniveau bidraget til at skabe en epidemi af hjerte-kar-sygdomme, som nu er den største dræber på verdensplan. En usund livsstil er den største årsag til hjerteslag og hjerneblødning, og det at stoppe med at ryge, spise sundt og blive fysisk aktiv er afgørende for, at mennesker kan leve et længere, bedre og sundere liv. En enkel måde at reducere risikoen for hjerteslag og hjerneblødning på kan opnås ved at reducere mængden af forarbejdet mad, færdigmad og sukkerholdige føde- og drikkevarer i kosten", siger Professor David Wood, President, World Heart Federation.

 

Det er helt klart vigtigere end nogensinde at være opmærksomme på, hvad vi spiser, men fristelsen til at give efter for lysten til visse fødevarer er svær at modstå, og det kan have alvorlige følger for vores vægt og dermed hjertets sundhed.

 

Hos Philips mener vi, at mad og drikke er byggestenene til et sundt liv, men det betyder ikke, at vi ikke skal kunne nyde lækker mad. Hjemmelavet mad er mere næringsrig end noget andet, og samtidig har man kontrol over de ingredienser, man bruger, og dermed kvaliteten af måltidet. Derudover bringer det at lave hjemmelavet mad familier og mennesker sammen, styrker venskaber og bidrager til at opbygge sunde livsrutiner. Vores køkkenapparater er designet til at gøre det lettere at tilberede nærende og velsmagende mad hjemme og hjælper alle til at få en afbalanceret og nærende kost.

 

Forskning viser, at 82 % af alle mennesker gør sig tanker om at købe et apparat, der kan hjælpe dem med at lave sunde måltider, såsom en Airfryer[iv]. Hos Philips er vi stolte af at have udviklet Airfryer, et unikt køkkenapparat, der bruger varm luft til at tilberede lækker, men sund mad hurtigt og nemt. Airfryer er nu førende i branchen og er siden sin lancering blevet solgt i 8 millioner eksemplarer i verden[v] – det svarer til to i minuttet[vi] – og hjælper mennesker i hele verden med at tilberede lækker, men sundere mad i hjemmet med brug af kun lidt eller slet ingen olie.

 

Endvidere får 80 % af alle mennesker stadig ikke den anbefalede mængde frugt og grønt[vii] – noget, der er blevet stadig vanskeligere med en travl livsstil. Vores sortiment af juicemaskiner, blendere og suppemaskiner er blevet udviklet som en nem måde til at få dagens fulde ration af sunde næringsstoffer på. Med deres innovative teknologi frigives næringsstoffer fra sunde ingredienser, som så kan spises hjemme eller på farten.

 

“Hvad vi vælger at spise og drikke er et dagligt valg. Hos Philips forstår vi vigtigheden af, at hjertet er sundt, og ser mad og drikke som afgørende faktorer for at kunne øge antallet af sunde hjerter. Derfor har vi som mål at gøre dette daglige valg nemmere. Vi er overbevist om, at der altid er en måde at gøre livet bedre på og er passionerede omkring at skabe løsninger, der gør det muligt at få sunde madlavnings- og spisevaner – samtidig med at vi respekterer forbrugernes ønske om ikke at gå på kompromis med smagen. Vi ønsker at gøre det muligt for alle at opnå de langsigtede sundhedsmæssige fordele ved hjemmelavet mad, f.eks. en reduceret risiko for at blive overvægtig eller stærkt overvægtig og at udvikle en hjerte-kar-sygdom", siger Selina Thurer, Business Leader Kitchen Appliances, Philips.

 

[i] World Health Organization, Faktablad, juli 2017: www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/

[ii] Verdenssundhedsorganisationen, 2012.

[iii] Verdenssundhedsorganisationen: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/en/

[iv] Early Buyer Study Airfryer, Philips USA, februar 2016.

[v] Philips forsendelsesdata.

[vi] Baseret på 8.034.081 solgte Airfryer i perioden september 2010 – august 2017.

[vii] Verdenssundhedsorganisationen, 2015. Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases: http://www.who.int/dietphysicalactivity/publications/trs916/en/

Om Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er en førende sundhedsteknologivirksomhed, der fokuserer på at forbedre folks helbred samt muliggøre bedre resultater i hele sundhedsspektret fra sund levevis og forebyggelse til diagnoser, behandling og pleje i hjemmet. Philips udnytter avanceret teknologi og indgående klinisk og forbrugerrelateret viden til at levere integrerede løsninger. Virksomheden er førende indenfor diagnostisk billedbehandling, billedvejledt terapi, patientovervågning og sundhedsinformatik, samt forbrugersundhed og pleje i hjemmet. Philips har hovedkvarter i Holland og opnåede i 2016 et salgstal på EUR 17,4 mia. og har cirka 70.000 medarbejdere indenfor salg og service i over 100 lande. Nyheder om Philips kan man finde på www.philips.dk/presse.

Læs mereLæs mindre

Emner

Kontaktpersoner

Hans Henrik
Business Marketing Director Health Systems
Philips Healthcare Nordic

Del på sociale medier

Downloads

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.