scanwise hotspot article masthead

Rejs sikkert med søvnapnø

Tag den afslappende søvn med dig

 

Uanset hvor du befinder dig, følger din søvnapnø med. For at yde dit bedste - uanset om du er på jobbet eller ude på havet - er det livsvigtigt at opretholde behandlingen hver nat. Hos Philips ved vi, at sund, rolig søvn er noget, du bare ikke kan undvære. Det er derfor vi giver dig disse oplysninger for at hjælpe dig med at få den nødvendige søvn, uanset hvor du befinder dig.

Tal med dit rejseselskab på forhånd

Uanset om du rejser til lands, til vands eller i luften, har hvert selskab sine egne regler og bestemmelser. Mindst to uger i forvejen skal du kontakte dit rejseselskab for at finde ud af, hvad du skal vide, gøre og tage med. Hvis det er nødvendigt, kan din læge give dig et brev om udstyrets medicinske nødvendighed.

Hav altid din recept med dig

Mistet eller beskadiget bagage. Tyveri. Fejl på udstyret. Uheld på rejsen kan altid forekomme. For at forhindre dem i at forstyrre søvnbehandlingen, skal du bede din læge om en kopi af din recept på et PAP-apparat, maske, filtre, slanger og luftfugter, og opbevare det i din pung eller taske.

Find ud af, hvilken type strømforsyning der er på destinationen

Hvis du rejser internationalt, kan elstik køre på en anden spænding og se helt anderledes ud. PAP’er kan bruges med de fleste spændingstyper. For at rejse uden for meget bagage kan du medbringe en universel strømadapter, der fungerer i de fleste lande. Før du rejser bør du undersøge, hvilke adaptere der fungerer i det land eller område, du besøger.

Medbring en forlængerledning

Hotellets stikkontakter i nærheden af dit natbord er ofte vanskeligt tilgængelige eller optaget af f.eks. en lampe og et vækkeur. Opbevar en dedikeret forlængerledning i din PAP-bæretaske til nem strømforsyning til din behandling.

Medbring en ekstra strømforsyning

Strømudfald kan ske når som helst, uanset hvor du rejser hen. Og på rejser langt væk er det måske ikke muligt at finde en stikkontakt til at strømforsyne apparatet. Derfor er det en god ide altid at medbringe et bærbart batteri, designet specielt til dit PAP-apparat. Sørg for, at det er fuldt opladet, før du tager hjemmefra, så det holder på hele turen.

Giv nattesøvn høj prioritet

Forretnings- eller ferierejser kan forstyrre dit søvnmønster, og det er alt for let at ofre søvnen for at gøre plads til andre påkrævede eller spændende aktiviteter. En en god, fredfyldt søvn er afgørende for at sikre, at du kan gøre dit bedste hver dag. Gå efter otte timers søvn hver nat, og lad dig aldrig nøjes med mindre end 6. Når du er på dit livs rejse, skal du ikke føle dig træt eller irritabel på grund af mangel på søvn.

video thumbnail image

”Uanset hvor jeg skal hen, kommer CPAP med mig.”

 

Er du bekymret for at rejse med dit apparat? Se, hvad erfarne brugere siger om at rejse.

Valg af CPAP

Valg af rejse-CPAP-apparat

 

Rejse-CPAP-apparater er måske ikke så bærbare som de ser ud ved første øjekast. Få tips til at hjælpe dig med at finde det rejseapparat, der passer til dig.

Fly  og lufthavnssikkerhed

Flyv gennem lufthavnens sikkerhedskontrol

 

Flyrejser har sine egne unikke udfordringer for patienter med søvnapnø. Få specifikke tips og råd om, hvordan du gør din rejse til en problemfri oplevelse.

Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.