Hvordan laver jeg glutenfri pasta med min Philips Pasta Maker?
Udgivet den 25. oktober 2022
Hvis du vil lave hjemmelavet glutenfri pasta med din Philips Pasta Maker, kan du overveje nedenstående tips og tricks.
Vælg den rigtige meltype
Hvis du vil lave glutenfri pasta derhjemme ved hjælp af din pastamaskine, anbefaler vi, at du bruger en af følgende meltyper:
- Færdigblanding
- Linsemel
- Ærtemel
- Kikærtemel
- Boghvedemel
- Quinoamel
- Kastanjemel
- Rismel
Det bør du overveje, hvis du vil lave glutenfri pasta selv
Glutenfri pasta kan lettere gå i stykker før tilberedning, da glutenfri mel er med til at gøre pastadejen mindre elastisk.
Gluten er en blanding af proteiner, der findes i hvede og lignende kornsorter. Den gør dejen mere elastisk, fremmer hævekvaliteten og holder formen, så det endelige produkt får en sprødere tekstur.
Når du laver glutenfri pasta, anbefaler vi derfor, at du tilsætter et fortykningsmiddel, der kan fungere som bindemiddel, f.eks. xantangummi, guargummi eller æg. Vær opmærksom på, at melblandinger allerede kan indeholde et bindemiddel, så du ikke behøver at tilføre et ekstra bindemiddel.
Når du bruger glutenfri mel, skal du samtidig bruge mindre vand end anbefalet. Alt efter meltype skal du bruge omkring 10-20 ml mindre til disse opskrifter.
Gluten er en blanding af proteiner, der findes i hvede og lignende kornsorter. Den gør dejen mere elastisk, fremmer hævekvaliteten og holder formen, så det endelige produkt får en sprødere tekstur.
Når du laver glutenfri pasta, anbefaler vi derfor, at du tilsætter et fortykningsmiddel, der kan fungere som bindemiddel, f.eks. xantangummi, guargummi eller æg. Vær opmærksom på, at melblandinger allerede kan indeholde et bindemiddel, så du ikke behøver at tilføre et ekstra bindemiddel.
Når du bruger glutenfri mel, skal du samtidig bruge mindre vand end anbefalet. Alt efter meltype skal du bruge omkring 10-20 ml mindre til disse opskrifter.
Dejkonsistensen er vigtig for slutresultatet
For at opskriften kan fungere og give et godt resultat er det vigtigt, at dejen i æltekammeret ser ud til at smuldre lidt. Opskriften fungerer ikke, hvis dejen er for våd (som en almindelig dejkonsistens) eller for tør (når dejen ligner tørt mel).
Forskellen mellem forkert og rigtig pastakonsistens under udpresning:
Eksempel på opskrift
Linse-, ærte- eller kikærtepasta:
250 g mel (af linser, ærter eller kikærter), 1 spsk. xantan (kan udelades), 75 ml vand.
Løste disse trin problemet? Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp.
250 g mel (af linser, ærter eller kikærter), 1 spsk. xantan (kan udelades), 75 ml vand.
Løste disse trin problemet? Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp.
Play Pause