1
0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    • Fordele med Philips Shop

    • 30 dages returret

    • 2 års garanti

    • Fri fragt

    Produkter

    Philips AVENT - Baby and toddler recipes

    Opskrifter til babyer og småbørn

    Når din baby er klar til at få fast føde første gang, skal du starte med at purere en enkelt type kogt frugt eller grøntsag og derefter gradvis introducere nye typer.

    Philips AVENT - Baby and toddler recipes

    Basis frugt- eller grøntsagsmos

    Æble-pæremos

    Det meste frugt og grønt kan tilberedes på den samme enkle måde. Det er godt at starte med ferskner, æbler, pærer, græskar, blomkål eller broccoli. Normalt er ét stykke frugt nok til et helt måltid.

    Ingredienser

    1 æble

    1 pære

    Nok til 2 måltider.

    Andre gode frugtkombinationer er banan og abrikos eller pære og blomme.

    Fremgangsmåde

    • Skræl æblet og pæren
    • Fjern kernehusene, og skær frugten ud i store stykker
    • Tilsæt 10 spiseskefulde vand i en lille gryde
    • Kog æblet og pæren ved lav temperatur, indtil frugten er mør
    • Purér med din stavblender, eller mos maden

    Tilbage til opskrifter

    Mos af broccoli og kartoffel

    Ingredienser

    1 kartoffel

    1 lille broccoli

    Nok til 2 måltider.

    Andre gode grøntsagskombinationer er ærter og gulerødder eller græskar og søde kartofler.

    Fremgangsmåde

    • Fjern stilken fra broccolien, og del den op i buketter
    • Skræl, hak, og kog kartoflen
    • Læg broccolien i en steamer, og sæt den over en gryde med kogende vand
    • Dæk og damp i ca. 10 minutter, eller indtil den er mør
    • Purér med din stavblender, eller mos maden

    Tilbage til opskrifter

    Dit barn vokser hurtigt og har brug for masser af næringsstoffer og energirig mad. Frugt og grøntsager er stadig vigtige næringsmidler, men fra 6-måneders alderen kan du også introducere kød, fisk, æg og bælgplanter ved de to hovedmåltider. Pasta, ris, kartofler eller andre stivelsesholdige fødevarer bør også indgå.

    Brug krydderurter og milde krydderier til at give smag, men tilsæt ikke salt.

    Aubergineguf

    Ingredienser

    1 hakket tomat, uden skind og frø

    1/3 aubergine, skrællet og skåret i skiver

    1 spiseskefuld rosiner

    2 spiseskefulde kogt ris

    En knivspids kanel (valgfrit)

    Fremgangsmåde

    • Kom aubergine og tomat i en gryde med vand
    • Bring det i kog
    • Tilsæt rosiner. Vær lidt forsigtig med rosinerne, da de nemt kommer til at dominere smagen
    • Lad det koge, indtil grøntsagerne er møre (ca. 15 minutter)
    • Tilsæt kanel efter smag
    • Hæld vandet fra, og gem lidt af kogevandet til at fortynde maden, hvis det er nødvendigt
    • Tilsæt ris, og purér alle ingredienserne
    • Server en portion, og sæt resten i køleskabet, eller frys det ned

    Tilbage til opskrifter

    Kylling med tomat og kartoffel

    Ingredienser

    1 hakket tomat, uden skind og frø

    1 lille kartoffel, skrællet og skåret i tern

    30 gram kyllingebryst, hakket

    Fremgangsmåde

    • Kom kartoffel og kyllingebryst i en gryde med vand
    • Bring det i kog
    • Lad det simre, indtil det er mørt (ca. 15 minutter)
    • Tilsæt tomat de sidste to minutter
    • Hæld vandet fra, og gem lidt af kogevandet til at fortynde maden, hvis det er nødvendigt
    • Purér ingredienserne

    Tilbage til opskrifter

    Torsk med broccoli

    Ingredienser

    1 lille kartoffel, skrællet og skåret i tern

    90 gram broccoli, vasket, skrællet og finthakket

    30 gram torsk

    Fremgangsmåde

    • Bring kartoffel og broccoli i kog
    • Tilsæt torsk, og lad det simre, indtil det er mørt (ca. 15 minutter)
    • Purér maden, og tilsæt noget af babyens sædvanlige mælk, indtil konsistensen er passende

    Tilbage til opskrifter

    Fra 6 til 7 måneder kan du begynde at give dit barn grovere bidder – små, bløde stykker mad stimulerer tyggeevnen.

    Grøntsagssymfoni

    Ingredienser

    2 kartofler, skrællet og skåret i skiver

    1 squash, vasket og hakket

    1 aubergine, vasket og hakket

    150 g champignoner, renset og skåret i skiver

    1 pillet og hakket løg

    Flere fed hvidløg

    Kviste af frisk rosmarin

    Salt

    Friskkværnet peber

    Mild olivenolie

    Beregnet til to voksne og en baby. Klar på 60 minutter.

    Fremgangsmåde

    • Forvarm ovnen til 200°C
    • Smør et ovnfast fad med olivenolie
    • Kom kartofler og grøntsager i det ovnfaste fad
    • Stik flere fed hvidløg og kviste af rosmarin ind mellem kartofler og grøntsager
    • Lav en portion uden hvidløg, løg, krydderurter og krydderier til barnet
    • Stænk med olivenolie
    • Sættes midt i ovnen i 45 minutter dækket med sølvpapir den første halve time
    • Portionen til de voksne smages til med salt og kværnet peber og serveres med kød
    • Purér eller mos portionen til barnet

    Tilbage til opskrifter

    Spaghettisauce

    Ingredienser

    50 gram spaghetti

    1 lille hakket tomat, uden skind og frø

    2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver

    1 spsk frosne ærter

    50 gram magert hakket oksekød

    Mild olivenolie eller vegetabilsk margarine

    Fremgangsmåde

    • Kog spaghettien som angivet på pakken
    • Kog gulerødder og ærter i mindst 5 minutter sammen med spaghettien
    • Tilsæt tomat til allersidst, og lad dem koge med ét minut
    • Opvarm olivenolie eller margarine, og steg det hakkede kød, til det er gennemstegt (ca. 10 minutter)
    • Hæld vandet fra spaghettien og grøntsagerne, men gem lidt af kogevandet
    • Purér, til du får den ønskede konsistens

    Tilbage til opskrifter

    Kylling og ris

    Ingredienser

    55 gram broccoli, vasket og finthakket

    ½ nektarin, skrællet, udstenet og skåret i skiver

    30 g kyllingebryst, hakket i store stykker

    Mild olivenolie eller vegetabilsk margarine

    50 gram ris

    Fremgangsmåde

    • Opvarm ca. 100 ml vand i en gryde
    • Tilsæt ris, og kog ved svag varme, til de er færdige
    • Tilsæt broccoli og nektarin i mindst 6-8 minutter
    • Det meste af kogevandet fordamper
    • Steg kyllingen i olivenolie eller margarine, indtil den er gennemstegt (ca. 10 minutter)
    • Bland kyllingen med ris, nektarin og broccoli
    • Purér, til du får den ønskede konsistens

    Tilbage til opskrifter

    Et-årige kan spise mere varieret kost og er for alvor klar til at deltage i familiens måltider. Du kan begynde at tilsætte lidt salt til barnets mad, men det er bedre at smage til med urter og krydderier. Sørg for at give barnet tid til at vænne sig til nye smagsindtryk og konsistenser.

    Couscous med grøntsagsmos

    Ingredienser

    125 gram couscous

    1 hakket tomat, uden skind og frø

    ¼ løg, pillet og finthakket

    ½ rød eller gul peberfrugt, pillet og finthakket

    ¼ squash, vasket og skåret i tern

    Mild olivenolie eller vegetabilsk margarine

    100 gram hakket oksekød

    tørrede krydderier

    Fremgangsmåde

    • Kog couscous'en som angivet på pakken
    • Opvarm olivenolien eller margarinen i en stegepande
    • Steg det hakkede oksekød, til det er godt brunet
    • Tilsæt løg, peberfrugt, squash og tomat
    • Smag til med tørrede krydderier
    • Kog ved svag varme, til grøntsagerne er møre (ca. 10 minutter)
    • Server en portion, og sæt resten i køleskabet, eller frys det ned

    Tilbage til opskrifter

    Pastamos

    Ingredienser

    50 gram pastapenne

    2 flåede og hakkede tomater eller 10-12 halverede cherrytomater

    1 spiseskefuld mild olivenolie eller vegetabilsk margarine

    Basilikum

    Ca. 10 gram revet ost

    Fremgangsmåde

    • Kog pennene som angivet på pakken
    • Opvarm olivenolien eller margarinen i en stegepande eller wok
    • Steg tomaterne ved svag varme, indtil de er blevet til mos
    • Smag til med basilikum
    • Hæld vandet fra pennene, og hæld dem i tomatsaucen
    • Bland den revne ost i

    Tilbage til opskrifter

    Stegt ris

    Ingredienser

    50 gram ris

    5 grønne bønner

    2 gulerødder

    2 buketter blomkål

    30 gram kyllingebryst

    1-2 tsk jordnøddesmør (valgfrit)

    Fremgangsmåde

    • Kog risene som angivet på pakken
    • Vask grøntsagerne, og hak dem fint
    • Skær kyllingebrystet i tern
    • Kog grøntsager og kylling i en lille smule vand, indtil det er mørt (ca. 15 minutter)
    • Hæld vandet fra, og tilsæt ris
    • Tilsæt jordnøddesmør efter smag, og bland grundigt

    Tilbage til opskrifter 

    Vær opmærksom på, at oplysningerne i disse artikler kun er generelt vejledende og ikke må opfattes som en erstatning for sundhedsfaglig rådgivning. Hvis du eller en person i din familie eller dit barn lider af symptomer eller tilstande, som er alvorlige eller vedvarende, eller hvis du har brug for specifik lægelig rådgivning, skal du søge læge. Philips AVENT kan ikke holdes ansvarlige for skader, der opstår som følge af oplysninger, der er tilgængelige på dette websted.

    Beslægtede produkter

    Relateret rådgivning

    Mad til småbørn – en afbalanceret kost

    Mad til småbørn – en afbalanceret kost

    Din babys første tænder

    Din babys første tænder

    Tips til måltider med småbørn

    Tips til måltider med småbørn

    Nemme opskrifter til børn

    Nemme opskrifter til børn