0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 7 Min

    Lav din egen suppe: opskrift på grøntsagssuppe til alle årstider

     

    Hvis du ønsker at variere og øge dit indtag af grøntsager, er suppe altid et godt valg. Nedenfor finder du vores opskrifter på hjemmelavet grøntsagssuppe, som alle i familien vil kunne lide – uanset vejret!

    Let grøntsagssuppe, som passer perfekt til forår 


    Med blot få ingredienser og det rigtige udstyr kan du lave en let grøntsagssuppe, som passer godt til foråret. Om foråret vokser der en masse spændende grøntsager, som du kan blande sammen i en lækker og sund grøntsagssuppe. Vores kikærtesuppe med sød kartoffel er en let og varmende suppe, og så passer den perfekt til det omskiftelige forårsvejr. 

     

    Hvis du foretrækker en suppe, som ikke alt for krydret, kan du jo prøve denne simple opskrift på en spinat- og forårsløgssuppe: 

     

    Ingredienser:

     

    • 180 gram forårsløg – kun de hvide og lysegrønne dele (vasket og skåret ud i stykker på omkring 1 cm) 
    • 1 kop løg (hakket)
    • 750 ml grøntsagsbouillon med lavt saltindhold
    • Salt og peber til at smage efter med
    • 60 gram babyspinat
    • 1 spiseskefuld olivenolie 

    Fremgangsmåde:
     
    1. Først skal du vaske de udskårne forårsløg i en skål med vand for at fjerne eventuelt skidt. 
    2. Når du har ladet dem dryppe af i en si, kommer du forårsløgene i en stor gryde sammen med lidt olivenolie og de hakkede løg. Tilsæt salt og peber. 
    3. Lad løgene stege i cirka 5 minutter ved middelvarme, og tilsæt derefter grøntsagsbouillon. 
    4. Bring blandingen i kog, før du skruer ned for varmen og lader den simre i omkring 15 minutter.
    5. Det tager kun omkring 1 minut at tilberede spinaten, så kom den i til sidst. 
    6. Til sidst blender du dine ingredienser, så suppen får den konsistens, du foretrækker. Hvis suppen helst skal være tyndere, tilsætter du blot mere bouillon eller lidt vand. 

     

    Top tip: Tilsæt nogle bønner for lidt ekstra protein, eller tag et kig på vores opskrifter på bønnesuppe.

     

    Hvis du er så heldig at have en suppemaskine allerede, kan du fremtrylle en forårssuppe i løbet af ingen tid. En suppemaskine som den fra Philips’ Viva Collection laver din suppe i løbet af kun 18 minutter, uden at du skal til at finde forskellige gryder og pander frem. Faktisk er det den eneste suppemaskine, som både varmer og blender ingredienserne. Sådan bruger du den: 

     

    1. Kom alle ingredienserne i suppemaskinen med undtagelse af spinaten. Rør rundt i blandingen, før du lukker låget i.
    2. Vælg programmet for grove supper, og klik start.  
    3. Når suppen er klar, åbner du låget og tilsætter spinaten. Rør rundt, og lad derefter spinaten visne og krympe sammen i 30 sekunder, før du serverer din suppe. 

    Suppe, som passer til sommer: grøntsagssuppe af den kolde slags


    Der findes masser af opskrifter på kold suppe – blandt andet på kold tomatsuppe og agurkesuppe.  Vores agurke- og avocadosuppe med et strejf af mynte har en perfekt smag af friskhed, mens vores kærnemælkssuppe med karry og chili har lidt ekstra bid på en varm sommerdag. 


    Hvis du er på udkig efter en opskrift på en mere traditionel kold suppe, er gazpacho som regel et sikkert valg af suppe. Opskriften på en særligt god gazpacho finder du herunder: 

     

    Ingredienser:

     

    • 60 gram agurk (skåret i tern på omkring 1 cm)
    • 450 gram skrællede tomater (fra dåse eller friske)
    • 3 fed hvidløg
    • 65 gram rød peberfrugt (hakket)
    • 65 gram rødløg (hakket)
    • 120 ml hvidvinseddike
    • 120 ml olivenolie
    • Salt og peber til at smage efter med

    Fremgangsmåde:
     
    1. Skræl og pres hvidløget på et skærebræt.
    2. Miks hvidløget med de skrællede tomater, rød peberfrugt, løg og agurk i en skål. 
    3. Tilsæt olivenolie, eddike, salt og peber, før du hælder blandingen i en blender. 
    4. Blend gazpachoen, indtil den er jævn. Brug en si eller sigte til at hælde suppen gennem, så din gazpacho bliver så jævn som muligt.   

     

    Hvis du bruger suppemaskinen fra Philips vælger du blot programmet for jævne supper. Lad suppen køle af i tre timer, før du serverer den. Til sidst kan du tilsætte lidt sojayoghurt for at gøre den endnu mere forfriskende. 

    Hvis du kunne tænke dig mere endnu mere inspiration, kan du tage et kig på vores opskrifter på minestronesuppe med ris eller klassisk tomatsuppe, som smager bedst med de friske, modne tomater, som sommeren byder på. 

    Hvad du har brug for

    Viva Collection

    SoupMaker

    HR2203/80

    Viva Collection SoupMaker

    HR2203/80

    Sundere, lækrere og mere end hjemmelavet

    • Effekt 1000 W
    • Enkel brugergrænseflade, der består af 5 forudindstillede indstillinger.
    • Nem rengøring
    • Stort 1,2 l bæger til 4 portioner
    • Ekstra manuel blendningsfunktion til perfekte resultater

    Sundere, lækrere og mere end hjemmelavet

    • Effekt 1000 W
    • Enkel brugergrænseflade, der består af 5 forudindstillede indstillinger.
    • Nem rengøring
    • Stort 1,2 l bæger til 4 portioner
    • Ekstra manuel blendningsfunktion til perfekte resultater

    Sundere, lækrere og mere end hjemmelavet

    • Effekt 1000 W
    • Enkel brugergrænseflade, der består af 5 forudindstillede indstillinger.
    • Nem rengøring
    • Stort 1,2 l bæger til 4 portioner
    • Ekstra manuel blendningsfunktion til perfekte resultater

    Sundere, lækrere og mere end hjemmelavet

    • Effekt 1000 W
    • Enkel brugergrænseflade, der består af 5 forudindstillede indstillinger.
    • Nem rengøring
    • Stort 1,2 l bæger til 4 portioner
    • Ekstra manuel blendningsfunktion til perfekte resultater

    Let grøntsagssuppe, som passer til efterår

     

    Græskar forbindes altid med efterår, og derfor passer denne grøntsagssuppe så godt til denne årstid. Tag et kig på denne lækre og nemme opskrift på græskarsuppe med spidskommen eller vores opskrift på krydret græskar- og chorizosuppe, som med garanti luner på de kortere og koldere dage. 


    Hvis du ikke bryder dig om græskar, kan du prøve denne nemme opskrift på blomkålssuppe i stedet. Vi viser dig her, hvordan du kan have denne grøntsagssuppe klar i løbet af ingen tid: 

     

    Ingredienser:

     

    • 320 gram blomkål (skåret ud i buketter)
    • 1 spiseskefuld estragonblade
    • 1 knivspids muskatnød
    • ½ teskefuld sødt chilipulver
    • 750 ml grøntsagsbouillon
    • 240 ml fløde
    • Hakket persille 

    Fremgangsmåde:
     
    1. Kom blomkål, grøntsagsbouillon og estragonblade i en gryde. Bring blandingen i kog ved middelvarme, før du kommer låg på og lader blandingen simre i omkring 15 minutter. 
    2. Hæld blandingen i en blender, og tilsæt muskatnød og sødt chilipulver. Blend, indtil suppen er jævn. 
    3. Hæld fløden i suppen. 
    4. Pynt suppen med hakket persille. 

     

    Hvis du bruger suppemaskinen fra Philips, behøver du ikke at finde alle mulige køkkenredskaber frem! Du kommer bare alle ingredienserne – med undtagelse af fløden – i maskinen, og vælger programmet for purerede supper. Tilsæt fløden til sidst, og pynt suppen med den hakkede persille. Hvis du hellere vil lave en endnu sundere udgave af denne suppe, kan du udelade fløden.

     

    Kunne du godt tænke dig at prøve endnu en grøntsagssuppe, som passer godt til efteråret? Så har vi den perfekte opskrift: Tjek vores opskrift på en simpel grøntsagssuppe med tortellini her. 

    Hjemmelavet grøntsagssuppe til de kolde vinteraftener 


    Grøntsagssuppe kommer virkelig til sin ret om vinteren; der er ikke meget, der kan give en varmen som en lækker, varm suppe. Denne broccolisuppe med gedeost er en rigtig vindersuppe, og så er den nem og hurtig at tilberede i en suppemaskine.  


    Det er jo selvfølgelig alletiders, men hvad nu, hvis du ikke ejer en suppemaskine? Fortvivl ej – med denne opskrift kan også fremtrylle denne lækre krydrede linsesuppe uden at skulle bruge en suppemaskine. 

     

    Ingredienser:

     

    • 1 fed skrællet og finthakket hvidløg 
    • 130 gram linser • 1 spiseskefuld olivenolie
    • 30 gram skrællet og hakket frisk ingefær
    • 130 gram skrællede og hakkede gulerødder 
    • 130 gram skrællede og hakkede selleristave
    • 130 gram cherrytomater, som er skåret i fire dele
    • 2 røde chilier (hakkede)
    • 750 ml grøntsagsbouillon 
    • Salt og peber til at smage efter med
    • 260 gram frisk spinat

    Fremgangsmåde:
     
    1. Kom olivenolie, hvidløg og ingefær i en middelvarm gryde, og tilsæt derefter de hakkede gulerødder og selleristave.
    2. Rør derefter tomaterne og chilierne rundt i gryden, og lad ingredienserne koge i 5 minutter. 
    3. Tilsæt krydderi, og lad det stå i et par minutter mere, mens du rører rundt i for at frigive smag.  
    4. Hæld linserne og grøntsagsbouillonen i, og bring gryden i kog. 
    5. Sæt låg over gryden, og lad blandingen simre i en halv time.
    6. Hæld blandingen over i en blender, og blend, indtil du får en jævn suppe. Tilsæt spinat, og rør rundt i cirka 30 minutter, indtil den krymper sammen og visner. 

     

    Med suppemaskinen fra Philips kan du ved at bruge den korrekte indstilling få en grovere suppe med kun tre nemme trin. Du skal blot tilsætte ingredienserne – med undtagelse af spinaten, som du først tilsætter til sidst. 


    Det var det! Nu ved du, hvordan du kan lave sund grøntsagssuppe i forskellige udgaver, som passer til de forskellige årstider. 

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.