Læsetid: 3 Min
Det er let at tro, at en Airfryer er som en lille variant af en varmluftsovn, men det er ikke tilfældet. Selv om maden bliver tilberedt både hurtigt og effektivt ved begge tilberedningsmetoder, adskiller både resultatet og den bagvedliggende teknologi sig.
Hurtigt-cirkulerende, varm luft skaber stegeskorpe
Luften inden i en Airfryer cirkulerer betydeligt hurtigere end i de fleste varmluftsovne, hvilket betyder, at tilberedningstiden oftest er kortere. En anden, mere markant forskel er, at den hurtigt-cirkulerende varmluft gør, at ingredienserne får en sprød stegeskorpe, samtidig med at saften inden i bevares. Det er netop dette, der er Airfryerens helt særlige og unikke egenskab – at kunne ”stege” eller ”frittere” maden uden brug af stegepande og uden at anvende overdrevet meget fedt.
Mindre fedt i maden
Maden bliver lækker med mindre fedt tilsat. Selv om maden virker som stegt eller fritteret, er den luftfritteret, hvilket utroligt nok giver den samme sprøde skorpe på maden, men med mindre tilsat fedt. Du behøver højst at tilsætte en spiseskefuld olie, men i mange opskrifter bliver resultatet lige så sprødt og lækkert som stegt eller fritteret mad helt uden tilsat fedt. På grund af den varme, hurtigt-cirkulerende luft bliver ingredienserne tilberedt grundigt uden at miste deres saftighed, hvilket betyder, at råvarerne bliver sprøde på ydersiden, men forbliver saftige på indersiden.
Ofte kortere tilberedningstid
En anden fordel er, at tilberedningstiden oftest er betydeligt kortere i Airfryeren set i forhold til en varmluftsovn. F.eks. tager det 30-40 minutter at tilberede en helstegt kylling på 800 gram, mens det tager 60-80 minutter i en varmluftsovn. Den er også meget enkel at rengøre og holde frisk og optager overraskende lidt plads. Kort og godt er resultatet både bedre og hurtigere med en Airfryer sammenlignet med en varmluftsovn.
Premium
Airfryer XXL
HD9870/20
Premium
Airfryer XXL
HD9867/90
Airfryer
3000 Series 4.1L
HD9252/90