Læsetid: 7 Min
Friskpresset juice smager himmelsk! Det er ikke kun fyldt med smag, men også fyldt med vigtige vitaminer og næringsstoffer. Uanset om det er juice lavet af friskpressede æbler, appelsiner, grapefrugter eller andre spændende blandinger af f.eks. avocado og radise, er juice et ideelt supplement til en velafbalanceret kost. Med den rette juicepresser er det nemt at lave en velsmagende juice af høj kvalitet. Dog er der en ulempe ved friskpresset juice, hvilket er at friskpresset juice har en kort holdbarhed, da vitaminindholdet falder umiddelbart efter at juicen er lavet. Du er nødt til at vide hvor længe du kan opbevare juicen på køl, og hvordan du eventuelt kan opbevare frossen juice. Vores praktiske guide nedenfor viser dig hvordan du kan lave den perfekte hjemmelavede juice, og giver dig samtidig tips til hvordan du bedst opbevarer din friskpressede juice, så du hurtigt kan få dig et lækkert skud vitaminer når behovet opstår!
Før vi viser dig, hvordan du bedst kan opbevare din friskpressede juice, skal du jo først have det presset ud! Der er en masse forskellige produkter på markedet, som er rigtig gode til at lave friskpresset juice med. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan du vælger den rigtige juicepresser, kommer vi ind på det senere i denne guide.
De følgende juicemetoder er de mest almindelige: Koldpresning har en klar fordel. Når frugt opvarmes, går både enzymer og vitaminer tabt, men uanset hvad resulterer det i en lækker juice, når frugten presses: Du skal blot komme den i juicemaskinen, tænde for den og nyde den forfriskende juice.
Når du skal vælge din juicepresser, er det en god idé at bruge lidt tid på at undersøge hvilke forskelle der er mellem de forskellige modeller. Hver model vil nemlig have betydning for smagen, konsistensen og indholdet af næringsstoffer på hver sin måde. Derudover kan modellen også have betydning for hvor længe din juice holder sig frisk. Vi deler her vores simple guide til de to mest almindelige juicepressere:
Hvis du godt kunne tænke dig at vide hvordan du bedst opbevarer friskpresset juice, har vi svarene! Nedenfor finder du svarene på ofte stillede spørgsmål om opbevaring af frisk juice.
Hvis du ønsker at opbevare din friske juice uden at skulle fryse den, kan den holde sig i køleskabet i tre dage. Hvis du fryser den, kan den holde sig mellem 12 til 16 måneder.
Dette afhænger af hvor længe du ønsker at opbevare den, og om det er vigtigt for dig at juicen bevarer alle sine vitaminer og næringsstoffer. Hvis du opbevarer din juice i køleskabet, mister den færre vitaminer sammenlignet med opbevaring ved stuetemperatur. Hvis du fryser den, holder den sig frisk i længere tid samtidig med at relativt få næringsstoffer går tabt.
Når du bruger frugter med spiselig skræl – æbler kunne være et eksempel – kan du undlade at skrælle frugten først. Skrællen er fuld af vitaminer og næringsstoffer, hvilket gør det ideelt også at bruge skrællen når du presser juice. Skrællen er også med til at forlænge vitaminernes holdbarhed samt øge juicens næringsværdi helt fra starten.
Avance Collection
Saftpresser
HR1921/20
Viva Collection
Juicer
HR1856
Avance Collection
Saftpresser
HR1949/20
Hvis din fryser allerede er fyldt op så der ikke er plads til f.eks. frossen juice, kan du også pasteurisere din juice hvis du ønsker at forlænge dens holdbarhed. Denne metode dræber mikroorganismer som kan få din juice til at blive dårlig. Pasteurisering er en nem og hurtig måde at forlænge holdbarheden på. Tip: Hvis du anvender denne metode, kan du bevare din juice i helt op til et år. Dog er det værd at have i tankerne, at denne proces vil resultere i et større tab af vitaminer, da juicen opvarmes.
For at pasteurisere din juice skal du følge disse simple trin: Med denne simple guide til hvordan du kan lave og opbevare frisk juice, har du nu alle de tips og tricks du skal bruge for at blive en sand mester i juicepresning! Husk også, at du ikke kun behøver at drikke din juice alene – du kan f.eks. lave en smoothie med frossen frugt og juice. Lækkert! * Interne tests med 1000 gram af henholdsvis vindruer, æbler, brombær, jordbær, tomater, vandmelon, appelsiner og granatæbler.