0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 6 Min

    Glutenfri pasta: Din guide til hjemmelavet glutenfri pasta

     

    Uanset om du er intolerant over for gluten – et protein fundet i hvede, rug og byg – eller om du har besluttet dig for at spise en glutenfri kost, behøver du ikke at begrænse dine muligheder for at spise pasta. Du kan spise den i alle mulige former – eksempelvis som glutenfri ravioli. Opskrifter og tips er der ikke mangel på – og heldigvis heller ikke på glutenfrit mel. Fordi glutenfrit mel er så let tilgængeligt, kan du nyde glutenfri pasta og glutenfri nudler derhjemme. Vi giver dig her opskriften på, hvordan du kan lave glutenfri frisk pasta selv uden alt besværet – og i løbet af ingen tid! 

    Ingredienser til glutenfri pasta:

     

    Hvad enten du vælger at bruge dine hænder eller en pastamaskine, er det bedste ved at lave glutenfri pasta alle de smagsmuligheder, du kan vælge mellem. Hvorfor ikke gøre din glutenfri pasta ekstra spændende ved at bruge f.eks. quinoa- eller boghvedemel eller måske bare ved at tilsætte lidt gulerodsjuice eller spinat til dejen? Udover at have en rigtig god smag til fælles er de også alle glutenfri.   


    Ved blot at ælte lidt ekstra kan dine glutenfri ingredienser lige så nemt indgå i en hjemmelavet pastadej. Tag gerne et kig på vores artikel om, hvordan du kan lave en fantastisk pastadej – det eneste, du skal huske, er, at erstatte ingredienserne med glutenfri alternativer. 


    Top tip: Hvis du bruger en pastamaskine, som mikser automatisk, kan du nemt tilsætte forskellige ingredienser til din glutenfri pasta ved bare at hælde dem direkte ned i maskinen.  

    Sådan laver du glutenfri pasta: opskrift og tips 

     

    Det er ikke altid nemt at finde glutenfri pasta i butikkerne. Så hvis du gerne vil undgå gluten i pasta, fordi du foretrækker glutenfri pasta eller må afholde dig fra det af sundhedsmæssige årsager, er det bestemt værd at vide, hvordan man laver hjemmelavet glutenfri pasta. Desuden smager hjemmelavet pasta altid himmelsk! Med denne opskrift på glutenfri hjemmelavet pasta kan du enten bruge hænderne eller en pastamaskine, som gør det hårde arbejde for dig. Ligesom med traditionel pasta skal man med glutenfri pasta starte med en god dej.   


    Hvis du ikke har tid til at lave glutenfri pasta med hænderne, kan pastamaskinen fra Philips hurtigt og nemt gøre arbejdet for dig, så du har en pastadej klar i løbet af bare ti minutter. Det bedste ved pastamaskinen er, at med den følger der forskellige formskiver, som giver dig mulighed for at vælge lige den slags form til din pasta, som du ønsker – og du kan oveni selv vælge alle de forskellige slags farver og smagsvarianter, du kunne tænke dig.

    Vores nemme opskrift på glutenfri pasta 

     

    Når du laver din egen glutenfri pasta, består den største forskel i, at du skal bruge et ekstra fortykningsmiddel. Vi anbefaler xanthangummi, hvilket du kan finde i de fleste større dagligvarebutikker. 

     

    Ingredienser:

     

    • 315 gram glutenfrit mel 
    • 2 spiseskefulde xanthangum
    • 1 spiseskefuld groft salt
    • 5 æg

     

    Fremgangsmåde:

     

    1. Sørg for altid at tilsætte xanthangummi til din dejblanding samtidig med det glutenfri mel. 
    2. Rør grundigt rundt, så de to ingredienser blandes. Lav et lille “hul” eller en “dal”, hvori du tilføjer æggene. 
    3. Tilsæt ekstra vand til din dej efter behov, så du undgår, at den tørrer ud. Dejen skal gerne opnå den samme smidighed, som almindelig dej med gluten har. 
    4. Ælt dejen i maksimalt omkring ti minutter, indtil dejen har den rette konsistens. 
    5. Når du er færdig med at ælte dejen, skal du komme den i en lukket plastikpose og lade den hvile i mindst 30 minutter. 
    6. Når din dej har hvilet, kan du forme den efter eget ønske.

    Hvad du har brug ford

    Tre praktiske tips til at lave hjemmelavet glutenfri pasta

     

    Nu hvor du har denne opskrift at følge, skulle det gerne være ligetil for dig at lave glutenfri pasta. Dog er det værd at huske følgende råd:

     

    • Så længe du undgår kokosmel, mandelmel eller rismel, er dit valg af mel til din glutenfri pasta helt op til dig selv. En færdigblanding, quinoamel eller boghvedemel er som regel de bedste valg.  
    • Hvis du ønsker at gøre dejen vegansk, skal du fjerne æggene fra opskriften. Det er en god mulighed for at skære ned på animalske fødevarer, hvis du ønsker det, eller hvis du skal servere for familie og venner, som spiser vegansk. Du skal bare huske, at det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand til din dej, så den ikke tørrer ud. 
    • Du kan lave din egen glutenfri pasta med en pastamaskine fra Philips på samme måde som med en traditionel pastaopskrift. Du skal bare hælde det glutenfri mel i maskinen, vælge mellem to forskellige programmer og derefter langsomt hælde de flydende ingredienser ned i blandingen gennem åbningen i låget. Din pastaret kommer til at smage lige så godt, som hvis den var lavet med gluten i!   

    Sådan laver du glutenfri nudler 

     

    Kunne det ikke være alletiders også at vide, hvordan du kan lave glutenfri udonnudler?

     

    1. Følg trin 1-5 ovenfor.
    2. Efter du har æltet dejen og ladet den hæve, skal du rulle dejen ekstra tynd og skære den ud i brede bånd for at lave den til udonnudler. 
    3. Alternativt kan du blot vælge det ønskede program, hvis du bruger en pastamaskine. 

     

    Tip: Pastamaskinen fra Philips stopper ikke bare ved pasta! Du kan også hente inspiration fra den medfølgende opskriftsbog, som har opskrifter på over 20 forskellige nudel- og pastaretter.

    Sådan laver du glutenfri pasta med rødbede  

     

    Nu hvor du ved, hvordan du kan lave glutenfri nudler og pasta, kan du jo prøve at eksperimentere lidt ved at tilsætte forskellige ingredienser til din pastadej. Glutenfri rødbedepasta er både en kulinarisk og visuel oplevelse! Rødbeden giver pastaen en flot farve, hvilket gør rødbedepastaen en oplagt mulighed, hvis du gerne vil imponere dine gæster, når de er blevet inviteret til aftensmad. 

     

    Fremgangsmåde:

     

    1. Bring en stor gryde vand i kog, og kom dine vaskede og trimmede rødbeder i det kogende vand. 
    2. Lad dem koge i omkring ¾ time, eller indtil rødbederne er bløde. 
    3. Når de er kølet af, skræller du rødbederne og bruger enten en stavblender eller almindelig blender til at blende rødbederne, indtil de bliver til puré.
    4. Når du har hældt de tørre ingredienser i pastamaskinen, blander du din rødbedepuré med dejen, så den får sin flotte farve. 
    5. Hvis du laver din pasta med hænderne, tilsætter du puréen til dejen, når du blander æg og mel. Ælt grundigt, så puréen blandes godt med dejen. Undervejs vil du kunne mærke, om dejen er for våd og trænger til mere mel. 

     

    Med det rette udstyr er det virkelig hurtigt og nemt at lave disse tre glutenfri former for pasta. Hvis du pludselig har lyst til lasagne, kan pastamaskinen også lave glutenfri lasagneplader. Opskrifter og tips skorter det ikke på i den tilhørende opskriftsbog; og pastamaskinens alsidighed sørger for, at din glutenfri pasta er lige så lækker som originalen!

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.