Læsetid: 6 Min
Uanset om du er intolerant over for gluten – et protein fundet i hvede, rug og byg – eller om du har besluttet dig for at spise en glutenfri kost, behøver du ikke at begrænse dine muligheder for at spise pasta. Du kan spise den i alle mulige former – eksempelvis som glutenfri ravioli. Opskrifter og tips er der ikke mangel på – og heldigvis heller ikke på glutenfrit mel. Fordi glutenfrit mel er så let tilgængeligt, kan du nyde glutenfri pasta og glutenfri nudler derhjemme. Vi giver dig her opskriften på, hvordan du kan lave glutenfri frisk pasta selv uden alt besværet – og i løbet af ingen tid!
Hvad enten du vælger at bruge dine hænder eller en pastamaskine, er det bedste ved at lave glutenfri pasta alle de smagsmuligheder, du kan vælge mellem. Hvorfor ikke gøre din glutenfri pasta ekstra spændende ved at bruge f.eks. quinoa- eller boghvedemel eller måske bare ved at tilsætte lidt gulerodsjuice eller spinat til dejen? Udover at have en rigtig god smag til fælles er de også alle glutenfri.
Ved blot at ælte lidt ekstra kan dine glutenfri ingredienser lige så nemt indgå i en hjemmelavet pastadej. Tag gerne et kig på vores artikel om, hvordan du kan lave en fantastisk pastadej – det eneste, du skal huske, er, at erstatte ingredienserne med glutenfri alternativer.
Top tip: Hvis du bruger en pastamaskine, som mikser automatisk, kan du nemt tilsætte forskellige ingredienser til din glutenfri pasta ved bare at hælde dem direkte ned i maskinen.
Det er ikke altid nemt at finde glutenfri pasta i butikkerne. Så hvis du gerne vil undgå gluten i pasta, fordi du foretrækker glutenfri pasta eller må afholde dig fra det af sundhedsmæssige årsager, er det bestemt værd at vide, hvordan man laver hjemmelavet glutenfri pasta. Desuden smager hjemmelavet pasta altid himmelsk! Med denne opskrift på glutenfri hjemmelavet pasta kan du enten bruge hænderne eller en pastamaskine, som gør det hårde arbejde for dig. Ligesom med traditionel pasta skal man med glutenfri pasta starte med en god dej.
Hvis du ikke har tid til at lave glutenfri pasta med hænderne, kan pastamaskinen fra Philips hurtigt og nemt gøre arbejdet for dig, så du har en pastadej klar i løbet af bare ti minutter. Det bedste ved pastamaskinen er, at med den følger der forskellige formskiver, som giver dig mulighed for at vælge lige den slags form til din pasta, som du ønsker – og du kan oveni selv vælge alle de forskellige slags farver og smagsvarianter, du kunne tænke dig.
Når du laver din egen glutenfri pasta, består den største forskel i, at du skal bruge et ekstra fortykningsmiddel. Vi anbefaler xanthangummi, hvilket du kan finde i de fleste større dagligvarebutikker. Ingredienser: Fremgangsmåde:
7000 series
Pasta Maker
HR2665/96
7000 series
Pasta Maker
HR2660/00
Viva Collection
Pasta- og nudelmaskine
HR2345/19
Nu hvor du har denne opskrift at følge, skulle det gerne være ligetil for dig at lave glutenfri pasta. Dog er det værd at huske følgende råd:
Kunne det ikke være alletiders også at vide, hvordan du kan lave glutenfri udonnudler? Tip: Pastamaskinen fra Philips stopper ikke bare ved pasta! Du kan også hente inspiration fra den medfølgende opskriftsbog, som har opskrifter på over 20 forskellige nudel- og pastaretter.
Nu hvor du ved, hvordan du kan lave glutenfri nudler og pasta, kan du jo prøve at eksperimentere lidt ved at tilsætte forskellige ingredienser til din pastadej. Glutenfri rødbedepasta er både en kulinarisk og visuel oplevelse! Rødbeden giver pastaen en flot farve, hvilket gør rødbedepastaen en oplagt mulighed, hvis du gerne vil imponere dine gæster, når de er blevet inviteret til aftensmad. Fremgangsmåde: Med det rette udstyr er det virkelig hurtigt og nemt at lave disse tre glutenfri former for pasta. Hvis du pludselig har lyst til lasagne, kan pastamaskinen også lave glutenfri lasagneplader. Opskrifter og tips skorter det ikke på i den tilhørende opskriftsbog; og pastamaskinens alsidighed sørger for, at din glutenfri pasta er lige så lækker som originalen!