0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 7 Min

    Grøntsagslasagne: Tre nemme opskrifter på vegetarlasagne, du kan prøve derhjemme


    Flere og flere prøver at skære ned på deres kødforbrug disse dage, og der er mange gode grunde til at gøre det. Hovedårsagerne er ønsket om at beskytte klimaet og ønsket om et bedre helbred. Hvis du ønsker en ny livsstil med mindre kød er kunsten at foretage ændringer, der holder i længden; det er derfor vigtigt at finde kødfri retter, som du rigtig godt kan lide, hvis du vil holde fast i din nye livsstil og spise mindre kød også på længere sigt.  

     

    For at hjælpe dig godt i gang med din nye livsstil har vi sammensat tre forskellige vegetariske udgaver af en af de mest populære kødretter: lasagnen. Hvis du gerne vil spise sundere lasagne er lasagne med grøntsager, i stedet for kød, vejen at gå. Læs videre for at lære mere om, hvordan du kan lave en grøntsagslasagne, der smager lige så godt som den originale slags!

    Sådan laver du frisk pasta til din vegetarlasagne 


    Hjemmelavet og frisk pasta er altid godt til din lasagne uden kød. Det behøver ikke at være så tidskrævende, som det lyder! Der er moderne køkkenapparater, som gør processen virkelig nem som eksempelvis pastamaskinen fra Philips; den er udstyret med en særlig formskive, som laver pastaplader på kun ti minutter. 

     

    Sådan laver du pastaplader med en pastamaskine:

     

    1. Efter du har ladet dejen hvile, skal den deles i tre lige store portioner. Tildæk to portioner med et viskestykke, mens du flader den tredje portion ud til en firkant.
    2. Husk at tilsætte ekstra mel til dejen, før den køres ud gennem den største del af pastamaskinen.
    3. Når dejen er blevet presset ud, skal du forme dejen, så den igen bliver til en grov firkant, før du tilsætter mel igen. Fold den over på midten, og kør den gennem maskinen igen.  
    4. Gentag processen, indtil dejen er glat og blød uden at være klistret. Sørg for altid at have ekstra mel ved hånden, så du kan drysse mel ud over pastapladerne, før du kører dem gennem maskinen. Glem ikke at folde dejen på midten hver gang.
    5. Skift til indstillingen for mellemstørrelse på pastamaskinen, eller reducer afstanden mellem rullerne manuelt, før du igen kører dejen gennem maskinen. Denne gang behøver du ikke folde dejen over på midten, efter den er blevet presset ud. 
    6. Gentag dette trin for alle tre portioner af dej, og skift derefter til indstillingen for tynde plader. Dine pastaplader skal have en bredde på omkring 7-8 cm og en tykkelse på omkring 1 mm.  

     

    Sådan laver du pastaplader med en kagerulle:  

     

    1. Del dejen ind i tre lige store portioner. Tag en portion, og rul den flad, før du roterer den en fjerdedel, og rul den ud igen. Gentag processen, indtil du opnår en jævn tykkelse over hele dejen. 
    2. Skær pastaen ud i plader, som passer til lasagnefadets størrelse og form. 

    Top tip: Uanset om du bruger en kagerulle eller en pastamaskine, skal du lade dine pastaplader lufttørre på et viskestykke overdrysset med mel i omkring en halv time. 

    Opskrift på vegetarisk lasagne med butternut squash

     

    Hvis du leder efter en god opskrift på lasagne uden kød, bør du helt sikkert prøve en med butternut squash. Lasagne med butternut squash er en god erstatning for lasagne med kød, og grøntsagens flotte farve gør din lasagne lidt mere interessant at se på.

    Ingredienser:

     

    • En stor butternut squash (skåret ud i tern)
    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 75 gram champignon 
    • 2 dåser hakkede tomater 
    • 1 spiseskefuld frisk timian (hakket)
    • 23 gram smør 
    • 3 spiseskefulde mel (eller mere efter behov)
    • 1,1 liter mælk
    • 90 gram parmesanost (revet)
    • 500 gram lasagneplader

     

    Hvis du foretrækker en vegansk udgave, kan du erstatte smør og parmesan med mælkefri alternativer og bruge mandelmælk. 

    Fremgangsmåde:

     

    1. Tilsæt olie, løg, hvidløg, champignon, hakket tomat, timian og butternut squash i en pande, og smag til med salt og peber. 
    2. Lad det simre ved lav varme i 20-30 minutter, indtil grøntsagerne er møre. 
    3. Nu er det tid til at lave saucen. Først skal smørret smeltes langsomt, og bagefter skal du tilsætte melet lidt efter lidt, indtil du har en klistret masse. Lad det simre i omkring to minutter ved lav varme, og tilsæt mælken gradvist, mens du forsigtigt pisker i gryden samtidig.   
    4. Når saucen er færdiglavet, lægger du grøntsagsfyldet, bechamelsaucen og pastapladerne i lag skiftevist, indtil det når toppen af fadet. 
    5. Drys parmesanost udover, og lad lasagnen bage i ovnen i 45 minutter på 200°C, eller indtil den er gyldenbrun.    

    Opskrift på vegetarisk lasagne med aubergine 

     

    En anden god opskrift på lasagne uden kød er en lavet med aubergine. Lasagne med aubergine har en dejlig fyldig smag ligesom lasagne med butternut squash.  

    Ingredienser:

     

    • 5 fed hvidløg 
    • 2 store auberginer
    • Olivenolie 
    • 1 stort løg
    • 75 gram champignon 
    • 1 spiseskefuld timian 
    • 90 gram parmesanost
    • 1 kop frisk basilikumblade 
    • Bechamelsauce
    • Friske lasagneplader 

     

    Hvis du foretrækker en vegansk udgave, kan du erstatte smør og parmesanost med mælkefri alternativer og bruge mandelmælk.

    Fremgangsmåde:

     

    1. Skær auberginen ud i skiver, hæld olivenolie ud over, smag til med salt og peber, og lad dem bage i ovnen, indtil de er bløde og møre.  
    2. Mens auberginen er i ovnen, skal du varme løg, hvidløg, champignon og urter i en pande, indtil de er bløde.
    3. Følg ovenstående opskrift på bechamelsauce. 
    4. Brug løg- og champignonfyldet som det første lag, og tilføj derefter den ristede aubergine, bechamelsauce og pastapladerne. Følg denne rækkefølge for hvert lag.  
    5. Bliv ved med at lægge lag, indtil du når toppen af fadet, og drys med parmesanost. 
    6. Lad lasagnen bage i ovnen i cirka 30 minutter på 200°C, eller indtil den er gennembagt. 

    Hvad du har brug for

    Opskrift på vegetarisk lasagne med rødbede 


    Mens rødbede umiddelbart virker som en lidt usædvanlig form for fyld til lasagne, udgør den ikke desto mindre en sund og lækker slags! Det er en sundere lasagne end den klassiske kødlasagne, og den er bestemt værd at give et forsøg. Så vi har sørget for, at du finder opskriften herunder: 

    Ingredienser:

     

    • 6 mellemstore rødbeder
    • Olivenolie 
    • Salt og peber 
    • En knivspids muskatnød
    • ½ teskefuld røget paprika, spidskommen og cayennepeber
    • 20 gram friske urter 
    • Bechamelsauce
    • Friske lasagneplader

     

    Du kan bruge enhver slags urt, som du lige har ved hånden, men særligt persille, koriander og purløg passer godt til retten.

    Fremgangsmåde:

     

    1. Hæld olivenolie og drys krydderierne ud over rødbederne, og lad dem riste i ovnen i 40 til 45 minutter. Lad dem derefter køle af, hvorefter du fjerner skindet og skærer dem i skiver.  
    2. Følg den samme opskrift på bechamelsauce længere oppe. 
    3. Læg lag af bechamelsauce, rødbedeskiver, parmesanost og lasagneplader i fadet, indtil du når toppen af det. 
    4. Dæk lasagnen til med mere bechamelsauce og parmesanost, og lad den bage i ovnen i 40 minutter, indtil pastapladerne er bløde.

    Tilbehør til grøntsagslasagne


    Vil du gerne spise en mere balanceret, sund kost? Hvis du gerne vil have plantebaseret tilbehør til din grøntsagslasagne, kan det være en god ide at lave noget med en anderledes tekstur og konsistens, så din ret bliver mere varieret. 
     
    Sprøde grøntsager er ideelle som tilbehør, men for at sikre dig, at de forbliver sprøde uden for meget fedtstof, kan du bruge en airfryer som eksempelvis Philips Airfryer XXL, som gør mad sprød uden at bruge ret meget fedtstof. Er du i tvivl om, hvor du skal starte? Prøv dette lækre, ristede boghvedetilbehør eller denne innovative opskrift på grydesteg med rødbeder.   
     
    Nu har du tre nemme opskrifter på en let og sund grøntsagslasagne, så du nemt kan lave lasagne uden kød fremover for både dig, din familie og miljøet.  

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.