0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 5 Min

    Sådan laver man hjemmelavet pasta: Lav din egen pasta uden alt besværet 


    Hvordan laver man pasta? Og hvordan laver man spaghetti, så pastaen får den form, man ønsker? De svar vil du selvfølgelig gerne kende, og det er helt forståeligt, for frisk pasta smager helt fantastisk med sin lækre tekstur, som er perfekt til at absorbere en lækker sauce med. Vi vil alle gerne lave hjemmelavet pasta fra bunden, men det kan være svært at nå midt i en travl hverdag. Men vidste du, at med de rette tips og redskaber til hvordan man laver pasta, så kan du hurtigt og nemt lave din egen pasta derhjemme?

    Hvis du gerne vil lære at lave hjemmelavet pasta, som en professionel ville gøre det – uden at det tager hele dagen – er du kommet til det rette sted! Læs videre for at se vores bedste tips og simple guide til hjemmelavet pasta. 


    Top tip: Hvis du ikke har tid til at lave hjemmelavet pasta med hænderne, kan du prøve pastamaskinen fra Philips. Den blander, ælter og modellerer selv dejen i din foretrukne form helt automatisk i løbet af blot 10 minutter. En bonus er, at du selv nemt kan personalisere din pasta med forskellige meltyper, olier og krydderier for ekstra smag.  

    Ingredienser til hjemmelavet pasta: Helt basalt


    Ingredienserne til hjemmelavet pasta er overraskende ligetil. Det er faktisk sandsynligt, at du allerede har alt, du skal bruge, i dit køkkenskab. En god pastadej starter med to klassikere fra køkkenskabet: mel og æg. Som mel kan du bruge en af de følgende slags:  

     

    • Helt almindeligt hvedemel, som kan bruges til det meste, og som gør, ligesom det står beskrevet på posen. Dette er godt til pasta.
    • emulje- eller fuldkornhvedemel fungerer godt til pasta, hvis du ønsker en lidt mere grov struktur.
    • Glutenfri mel, hvis du ønsker en glutenfri pasta

     

    Efter du har valgt dit mel, skal du bruge noget til at binde din dej sammen med. De fleste bruger æg, men du kan også nøjes med vand eller med at bruge blommen eller æggehviden alene. Fedtet og proteinet i æg giver din pasta en mere rig smag, mens vand vil give din pasta en lysere farve. 

    Vores opskrift til hjemmelavet pastadej 

     

    Hvis du foretrækker at lave din egen pastadej, kunne det ikke være mere enkelt med denne opskrift og noget mere enkelt end hvordan man laver squashpasta f.eks. Du ender med en frisk og blød hjemmelavet pasta, som din familie vil elske! Du skal blot bruge fire ingredienser og en god pastamaskine eller lidt knofedt! 

    Ingredienser

     

    • ½ teskefuld salt
    • 1 æg (pisket)
    • 135 g almindeligt hvedemel 
    • 2 spiseskefulde vand

     

    Top tip til pasta uden æg: Hvis du ønsker at lave pasta uden æg i, som er lige så lækker, kan du mikse 270 g semuljemel og 120 ml vand plus salt. Hvis blandingen føles for tør, skal du blot tilsætte mere vand, indtil dejen holder sammen. 

    Sådan laver du hjemmelavet pastadej med hænderne

     

    Det er nemt at lave håndlavet pastadej, når du ved, hvordan du gør, men det kræver, at du sætter tid af til at mikse, ælte og presse dejen. 

     

    1. Først skal du blande salt og mel. Brug derefter en si til at fordele ingredienserne ud på den overflade, du ønsker at bruge. 
    2. Skub melet til to sider i to bunker, så du har en form for “dal” i midten fri for mel. 
    3. Slå et æg ud, så den ligger i “dalen” med mel på hver sin side. 
    4. Brug dine hænder til at mikse æg og mel, indtil dejen har en fast konsistens. Dejen skal æltes i omkring fem minutter. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte op til to spiseskefulde vand til dejen. 
    5. Når din dej er gennemæltet, skal du komme den i en lukket plastikpose og lade den hvile i mindst 30 minutter. 
    6. Når din dej har hvilet i mindst 30 minutter, kan du forme din pasta.
    7. Rul dejen flad, og brug en småkageform- eller udstikker til at udskære firkanter. Niv den udskårne pasta i midten for at få en sommerfugl form, eller brug en kniv til at udskære bånd, så du får en pappardellepasta. 

     

    Når du laver en pastadej uden æg, skal du tilsætte vand til melet, indtil det er vådt nok til at blive en fast dej. Hvis dejen virker tør, kan du tilsætte lidt mere vand målt med en spiseske. 

    Hvad du har brug for

    Sådan laver du hjemmelavet pastadej med en pastamaskine  


    Den hurtige og nemme måde at lave hjemmelavet pasta på er ved at bruge en pastamaskine som eksempelvis pastamaskinen fra Philips

     

    1. Vælg dit program og foretrukne pastaform. 
    2. Tilsæt dine pastaingredienser, og tryk på startknappen. 
    3. Maskinen mikser, ælter og modellerer dejen automatisk, så du kan nyde din pasta kun ti minutter senere. 

    Sådan koger du hjemmelavet pasta 

     

    Da du nu ved, hvordan man laver pasta selv, skal du i gang med at koge den!

     

    1. Kom din pasta i saltet, kogende vand, og lad det koge i omkring to minutter. 
    2. Husk, at frisk og hjemmelavet pasta gennemkoges langt hurtigere end tør pasta, så sørg for at holde øje med den.  
    3. Si vandet fra pastaen, og server den med din yndlingssauce.

     

    Hvis du forsøger dig med hjemmelavet pasta, er det også vigtigt at vide, hvordan man laver en god pastasauce! Tag et kig på disse pastaopskrifter for inspiration.  

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.