0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 4 Min

    Hjemmelavet ravioli: opskrift til ravioli lavet fra bunden

     

    Der er ikke meget, der slår en hjemmelavet ravioli. Frisk, fast og lækker hjemmelavet ravioli forbliver en sand vinder, når der skal aftensmad på bordet; og det bedste er, at den hjemmelavede ravioli slet ikke er så svær at lave, så længe man har de rette redskaber ved hånden. Uanset om du er den stolte ejer af en pastamaskine eller ej, kan du forberede dig på en gastronomisk oplevelse med vores simple guide til, hvordan du laver hjemmelavet ravioli fra bunden.  Hvorfor købe færdiglavet ravioli, når du nemt kan lave din egen hjemmelavede ravioli? Opskrift og guide følger, så det kan ikke blive nemmere! 


    Det eneste, der kan være svært i forbindelse med hjemmelavet ravioli, er at vide, hvornår man har lavet nok (hint: når det kommer til hjemmelavet ravioli, kan man aldrig lave nok! Det smager det alt for godt til). Nu er du blevet advaret, så her er en klassisk opskrift på hjemmelavet ravioli til at starte med samt nogle forslag til lækker fyld. 

    Sådan laver du frisk ravioli: Hjemmelavet ravioli lavet med hænderne eller en pastamaskine

     

    Lige fra at veje og måle de forskellige ingredienser til at se pastaen blive presset ud kan det at lave frisk pasta være en fantastisk afslappende måde at bruge tiden på sammen med hele familien. Uanset om det er med hænderne eller med pastamaskine, vil det første skridt til at lave en god hjemmelavet ravioli altid være god pastadej. Så lad os komme i gang!

    Din guide til en klassisk opskrift på raviolidej

     

    Fyldet til din ravioli er vigtigt, men det er i virkeligheden dejen, som er det mest afgørende for, hvor vellykket din hjemmelavede ravioli bliver. 


    Tip: Hvis du vælger at gøre det på den traditionelle måde og lave håndlavet pasta, kan du tage et kig på vores artikel om, hvordan du laver den bedste pasta fra bunden. Sørg for, at du har god tid til at ælte dejen. Ved at bruge dine hænder vil du kunne mærke, hvordan dejen udvikler sig, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse din metode undervejs.  


    Du kan bruge en klassisk pastadej til vores ravioli. Prøv med et miks af semulje- og almindeligt hvedemel for bedste resultat. For at lave cirka 310 gram frisk pasta skal du bruge følgende: 

     

    • 290 gram semuljemel (nogle gange kendt som semolina-mel)
    • 70 gram almindeligt hvedemel
    • 1 æg
    • 75 ml vand

     

    Foretrækker du hjemmelavet ravioli i en lækker vegansk udgave? Alt, du behøver for at lave en dej uden æg, er:

     

    • 270 g almindeligt hvedemel
    • 2 teskefulde ekstra jomfruolivenolie 
    • 120 ml vand
    • 2 knivspidser salt 

    Sådan laver du hjemmelavet ravioli med en pastamaskine

     

    Hvis du bruger en pastamaskine, kan du være helt sikker på, at dine pastaplader bliver tynde og lige hver gang. Du skal blot følge disse trin: 

     

    1. Kom melet i maskinen. På de fleste maskiner skal du normalt tilsætte de tørre ingredienser før de våde, men tjek producentens brugsanvisning for en sikkerheds skyld.
    2. Luk låget, og vælg det korrekte program. Sørg for at vælge det korrekte program for den model, du bruger, og som passer til den pastaform, du ønsker at opnå. 
    3. Hæld langsomt dine våde ingredienser ned i blandingen af tørre ingredienser. Herefter kan du bare slappe af og se din pastamaskine gøre arbejdet. 

     

    Vidste du det? Pastamaskinen fra Philips gør arbejdet for dig og forsyner dig med perfekt pasta i løbet af bare ti minutter. For at gøre det endnu nemmere kan du anvende hulskiven til lasagneplader. Der følger også en formskive til dumplings med, som du kan bruge til at udskære pastaformene til ravioli med.  

    Hvad du har brug for

    Sådan laver du hjemmelavet ravioli uden pastamaskine 

     

    Det kræver lidt mere tid og knofedt at lave hjemmelavet ravioli uden en pastamaskine, men du kan opnå rigtig gode resultater med følgende trin: 

     

    1. Hæld det afmålte mel ud i en bunke. Sørg for altid at gøre dette på en ren overflade. Lav en slags “dal” i midten af bunken af mel, og hæld ægget ud der. 
    2. Miks mel og æg. Brug dine hænder til at mikse ingredienserne grundigt, indtil de begynder at binde sig til hinanden. 
    3. Tilsæt ekstra mel til dejen ved at folde det ind. Du skal arbejde dejen ihærdigt igennem for at gøre den mere elastisk. Pas på, at dejen ikke tørrer ud, og sørg for, at du kun ælter den i højst ti minutter. Husk at gøre det med kærlighed! 
    4. Pak dejen tæt ind i husholdningsfilm. Lad den hvile i mindst en time, før du ruller den ud. Rul den, sådan at den har en tykkelse på mindst en centimeter. 
    5. Nu er du klar til at skære din hjemmelavede ravioli ud. Men før du er færdig, har du brug en opskrift på lækker raviolifyld. Læs videre for to simple opskrifter på lækker fyld. 

     

    Hvis man ser bort fra, hvor nemt det kan være, er det bedste ved hjemmelavet ravioli dens alsidighed! Vær kreativ, og finpuds dine evner med vores tips til hjemmelavet pasta. Hvis du undgår gluten i din kost, er der ingen grund til panik – tag et kig på vores fremragende forslag til glutenfri pasta

    Sådan laver du fyld til hjemmelavet ravioli: To nemme opskrifter

     

    Eftersom du nu har klargjort en portion hjemmelavet pastadej, er det nu blevet tid til at lave det lækre fyld. Tag et kig på vores to nemme opskrifter nedenfor. 

     

    Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta: det klassiske raviolifyld

     

    Spinat og ricotta udgør det perfekte par, og i særdeleshed, når det er som fyld til ravioli! 

     

    Ingredienser:

     

    • 310 gram frisk spinat
    • 250 gram ricottaost
    • 50 gram parmesanost (friskrevet)

     

    Fremgangsmåde:

     

    1. TSnit spinaten fint. 
    2. Efter du har hældt væden fra din ricotta og ladet den dryppe af, skal du blande den med spinaten og parmesanosten. Miks grundigt. 
    3. Form massen, så den bliver til små boller, og placer dem på den flade del af pastaen. 
    4. Pensl kanterne og enderne med lidt vand eller pisket æg, og læg derefter det sidste lag pasta henover.
    5. Skær den fyldte dej ud i mindre stykker, og brug en gaffel til at sammenpresse og forsegle enderne med. 

     

    Hjemmelavet ravioli med blåskimmelost og valnød: det alternative raviolifyld 

     

    Både cremet og knasende – en raviolipasta med bid som denne er en sikker vinder til det næste middagsselskab. 

     

    Ingredienser:

     

    • 100 gram sukker
    • ½ kop vand
    • 200 gram finthakkede valnødder  
    • 250 gram stilton- eller blåskimmelost
    • 1 spiseskefuld olivenolie 

     

    Fremgangsmåde: 

     

    1. Kom sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. 
    2. Tilsæt de hakkede valnødder, lad dem koge kort, og lad dem dryppe af i en si efterfølgende. 
    3. Miks valnødderne, osten og olivenolien, og rør sammen. 
    4. Form massen, så den bliver til små boller, og placer dem på den flade del af pastaen.  
    5. Pensl kanterne og enderne med lidt vand eller pisket æg, og læg derefter det sidste lag pasta henover.
    6. Skær den fyldte dej ud i mindre stykker, og brug en gaffel til at sammenpresse og forsegle enderne med. 

     

    Opskrifterne her er blot to ud af de mange opskrifter på hjemmelavet ravioli, der findes. Det bedste ved din ravioli er, at du kan følge disse opskrifter og blot komme raviolien i fryseren, så snart du har skåret den ud. På ingen tid har du lavet dig et lager af hjemmelavet ravioli, som ligger klar og venter, når aftensmaden skal være nem og hurtig – ikke dårligt! 

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.