Læsetid: 4 Min
Der er ikke meget, der slår en hjemmelavet ravioli. Frisk, fast og lækker hjemmelavet ravioli forbliver en sand vinder, når der skal aftensmad på bordet; og det bedste er, at den hjemmelavede ravioli slet ikke er så svær at lave, så længe man har de rette redskaber ved hånden. Uanset om du er den stolte ejer af en pastamaskine eller ej, kan du forberede dig på en gastronomisk oplevelse med vores simple guide til, hvordan du laver hjemmelavet ravioli fra bunden. Hvorfor købe færdiglavet ravioli, når du nemt kan lave din egen hjemmelavede ravioli? Opskrift og guide følger, så det kan ikke blive nemmere!
Det eneste, der kan være svært i forbindelse med hjemmelavet ravioli, er at vide, hvornår man har lavet nok (hint: når det kommer til hjemmelavet ravioli, kan man aldrig lave nok! Det smager det alt for godt til). Nu er du blevet advaret, så her er en klassisk opskrift på hjemmelavet ravioli til at starte med samt nogle forslag til lækker fyld.
Lige fra at veje og måle de forskellige ingredienser til at se pastaen blive presset ud kan det at lave frisk pasta være en fantastisk afslappende måde at bruge tiden på sammen med hele familien. Uanset om det er med hænderne eller med pastamaskine, vil det første skridt til at lave en god hjemmelavet ravioli altid være god pastadej. Så lad os komme i gang!
Fyldet til din ravioli er vigtigt, men det er i virkeligheden dejen, som er det mest afgørende for, hvor vellykket din hjemmelavede ravioli bliver. Foretrækker du hjemmelavet ravioli i en lækker vegansk udgave? Alt, du behøver for at lave en dej uden æg, er:
Tip: Hvis du vælger at gøre det på den traditionelle måde og lave håndlavet pasta, kan du tage et kig på vores artikel om, hvordan du laver den bedste pasta fra bunden. Sørg for, at du har god tid til at ælte dejen. Ved at bruge dine hænder vil du kunne mærke, hvordan dejen udvikler sig, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse din metode undervejs.
Du kan bruge en klassisk pastadej til vores ravioli. Prøv med et miks af semulje- og almindeligt hvedemel for bedste resultat. For at lave cirka 310 gram frisk pasta skal du bruge følgende:
Hvis du bruger en pastamaskine, kan du være helt sikker på, at dine pastaplader bliver tynde og lige hver gang. Du skal blot følge disse trin: Vidste du det? Pastamaskinen fra Philips gør arbejdet for dig og forsyner dig med perfekt pasta i løbet af bare ti minutter. For at gøre det endnu nemmere kan du anvende hulskiven til lasagneplader. Der følger også en formskive til dumplings med, som du kan bruge til at udskære pastaformene til ravioli med.
HR2665/96
Det kræver lidt mere tid og knofedt at lave hjemmelavet ravioli uden en pastamaskine, men du kan opnå rigtig gode resultater med følgende trin: Hvis man ser bort fra, hvor nemt det kan være, er det bedste ved hjemmelavet ravioli dens alsidighed! Vær kreativ, og finpuds dine evner med vores tips til hjemmelavet pasta. Hvis du undgår gluten i din kost, er der ingen grund til panik – tag et kig på vores fremragende forslag til glutenfri pasta!
Eftersom du nu har klargjort en portion hjemmelavet pastadej, er det nu blevet tid til at lave det lækre fyld. Tag et kig på vores to nemme opskrifter nedenfor. Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta: det klassiske raviolifyld Spinat og ricotta udgør det perfekte par, og i særdeleshed, når det er som fyld til ravioli! Ingredienser: Fremgangsmåde: Hjemmelavet ravioli med blåskimmelost og valnød: det alternative raviolifyld Både cremet og knasende – en raviolipasta med bid som denne er en sikker vinder til det næste middagsselskab. Ingredienser: Fremgangsmåde: Opskrifterne her er blot to ud af de mange opskrifter på hjemmelavet ravioli, der findes. Det bedste ved din ravioli er, at du kan følge disse opskrifter og blot komme raviolien i fryseren, så snart du har skåret den ud. På ingen tid har du lavet dig et lager af hjemmelavet ravioli, som ligger klar og venter, når aftensmaden skal være nem og hurtig – ikke dårligt!