0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 7 Min

    Nemme opskrifter på rødbedechips og grøntsagsfritter: Se hvordan du laver sunde hjemmelavede chips


    Grøntsagschips: farverige, lækre og den ideelle snack, hvis du har inviteret venner på besøg, som spiser en vegetarisk eller vegansk kost. Uanset om du bruger rødbeder, gulerødder eller squash, kan du med den rigtige metode hurtigt fremtrylle hjemmelavede grøntsagschips i alverdens farver: grønne chips, røde chips og meget mere. Derudover udgør de også den perfekte gør det selv-snack både for børn og voksne – og så kan de ofte være sundere end de kartoffelchips, du køber i supermarkedet.  


    Det lyder alt sammen godt, ikke? Men pas på – så snart dine gæster har prøvet dem, går der kun få sekunder, før alle de hjemmelavede grøntsagschips er væk! Læs videre for at lære, hvordan du kan tilberede grøntsagschips på tre forskellige måder: i ovnen, i mikrobølgeovnen eller i airfryeren. 

    Sådan laver du grøntsagschips: forberedelse  


    Hvad gør du, hvis du elsker grøntsager, men ikke ønsker at servere rå grøntsager for dine gæster, når du har inviteret dem til middag? Først: ingen grund til panik! Hvis du gerne vil have inspiration til, hvordan du kan servere sprøde grøntsager for dine gæster, har vi nemlig sammensat en opskrift (eller tre!) på sprøde grøntsagschips, du kan lave derhjemme.

    Trin 1: Køb dine foretrukne rodfrugter – jo mere farverige jo bedre
     
    Der er findes mange forskellige slags grøntsagschips, som du kan lave ud af alverdens grøntsager: 

     

    • Rødbedechips
    • Gulerodschips
    • Pastinakchips
    • Turnipschips 

     

    Hvis du ikke er begejstret for udvalget i dit lokale supermarked, kan du også tage til et grøntmarked for at se, om du finder nogle mere spændende grøntsager der. Du kan f.eks. lave lækre chips ud af grønkål, squash og sød kartoffel. 

    Trin 2: Beslut dig for, hvilke krydderier du vil bruge til dine grøntsagschips 

    Før vi viser dig, hvordan du kan tilberede dine grøntsagschips i mikrobølgeovnen, ovnen eller airfryeren, viser vi dig her nogle få ingredienser, du også skal bruge sammen med dine grøntsager. Disse inkluderer: 

     

    • Salt
    • Peber
    • Krydderier eller urter efter eget valg
    • Kommen, fennikel, rosmarin eller chilipulver passer rigtig godt sammen med denne sprøde snack 

     

    Så nemt er det – du skal blot følge disse to trin, så du har alt, hvad du skal bruge. Nu vil vi se på, hvordan du kan lave grøntsagschips på tre forskellige måder. 

    Top tip: Hvis du gerne vil have, at dine grøntsagschips knaser lidt ekstra, kan du tilsætte lidt olivenolie, da det gør dem mere sprøde. Olivenolie indeholder adskillige umættede fedtsyrer, som er en vigtig del af en velafbalanceret kost, mens smagen af olivenolie samtidig passer godt til dine chips. Hvis du ønsker et alternativ til olie, deler vi senere et tip til, hvordan du kan lave grøntsagschips uden fedtstof (eller med kun ganske lidt af det). 

    Sådan tilbereder du grøntsagschips i en ovn

    Sådan tilbereder du grøntsagschips i en ovn

     

    Hvis du gerne selv vil lave grøntsagschips, kan ovnen være et oplagt valg. Du finder her vores simple guide til at lave rødbedechips, gulerodschips og meget mere i ovnen.

    Dette skal du bruge:

     

    • Ingredienser (som beskrevet ovenfor)
    • Kartoffelskræller
    • Køkkenrulle
    • Skål
    • Bageplade

     

    Fremgangsmåde:

     

    1. Skær først dine grøntsager ud i tynde skiver med en kartoffelskræller. 
    2. Fordel de tynde skiver på et stykke køkkenrulle, og drys dem med en knivspids salt. 
    3. Brug et ekstra stykke køkkenrulle til at presse ned mod grøntsagsskiverne, så det absorberer så meget væske som muligt. 
    4. Læg grøntsagsskiverne i en skål, hæld en smule olivenolie over, og bland ingredienserne forsigtigt og grundigt sammen.
    5. Forvarm din ovn til 160°C. 
    6. Fordel skiverne i ét lag på en bageplade, og kom dem i ovnen. 
    7. Bag dine chips i omkring 10 til 20 minutter, eller indtil de er gyldne. Husk at holde øje med tiden, og hold også øje med dine chips gennem ovnens vindue med jævne mellemrum. Hvis dine chips begynder at krølle sammen og blive mørke i kanterne, er det et godt tegn på, at de er færdige.
    8. Lad dem køle af, og drys dem med dine fortrukne urter og krydderier. Så er de klar! 

    Hvad du har brug for

    Sådan tilbereder du grøntsagschips i en mikrobølgeovn


    Det kommer måske som en overraskelse, men grøntsagschips kan faktisk også tilberedes i mikrobølgeovnen! Nedenfor viser vi dig, hvordan du gør det. 

    Dette skal du bruge:

     

    • Ingredienser (som beskrevet ovenfor)
    • Isvand
    • Køkkenrulle
    • Skål
    • En flad tallerken, der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen 

     

    Fremgangsmåde:

     

    1. Læg grøntsagsskiverne i isvand, og lad dem ligge i 10 til 15 minutter. 
    2. Skyl dem derefter i koldt vand – dette er særligt vigtigt, når du laver grøntsagschips ud af grøntsager, som indeholder meget stivelse som eksempelvis pastinakker eller søde kartofler. Jo mindre stivelse der er i grøntsagsskiverne, jo sprødere bliver de.
    3. Tør grøntsagsskiverne grundigt med et stykke køkkenrulle. 
    4. Bland grøntsagsskiverne med olivenolie, krydderier og urter i en skål. 
    5. Læg et stykke køkkenrulle hen over den flade tallerken, og fordel grøntsagsskiverne i ét lag ovenpå. 
    6. Kom tallerkenen i mikrobølgeovnen, og varm grøntsagsskiverne, indtil de er sprøde. 

     

    Hvis du tilbereder dine grøntsagsskiver i mikrobølgeovnen, skal du være opmærksom på, at hvert lag skal varmes op til flere gange. For eksempel: 

     

    • Hvis dine chips er lavet af søde kartofler, skal du varme i ét lag i mikrobølgeovnen i tre minutter. Vend dem derefter om, og varm dem i et minut med watt-tallet skruet ned på det halve. Gentag dette trin, og vend dem hver gang, indtil de er gyldenbrune og sprøde. 
    • Hvis du vil lave rødbedechips, anbefaler vi, at du varmer dem i to minutter. Igen skal du vende dem og varme dem i et minut med watt-tallet skruet ned på det halve. Vend dem regelmæssigt, indtil de er sprøde.

    Sådan tilbereder du grøntsagschips i en airfryer 


    Hvis du ikke ønsker at bruge olie (eller kun ønsker at bruge ganske lidt), er en airfryer som den fra Philips’ Essential en alletiders investering. Med denne airfryer kan du f.eks. lave rødbedechips og andre lækre snacks med god samvittighed! I modsætning til en ovn kan du blot ved at trykke på en knap ændre tilberedningsniveauet. 


    Denne airfryer fra Philips har en fedtreducerende teknologi, som fjerner overskydende fedt fra din mad og fanger det i en beholder, så du nemt kan smide det ud bagefter. På denne måde kan du tilberede din mad med op til 90% mindre fedt sammenlignet med en traditionel frituresteger, men uden at gå på kompromis med sprødheden og den gode smag. 


    Følg nedenstående opskrift, hvis du gerne vil lære, hvordan du kan lave lækre og sprøde grøntsagschips i en airfryer. 

     

    1. Først lægger du de tynde grøntsagsskiver i blød i saltet vand i 30 minutter. Som beskrevet ovenfor er dette trin særligt vigtigt for grøntsager med et højt indhold af stivelse. Hvis du bruger squash, kål eller lignende til at lave dine chips af, kan du springe over dette trin. 
    2. Tør skiverne med køkkenrulle, og læg dem efterfølgende i en airfryer i højst fire lag. 
    3. Grill dem ved 80°C i 20 til 25 minutter. Ryst kurven hvert femte minut for at undgå, at dine grøntsagsskiver klæber sig til hinanden.  
    4. Når grøntsagsskiverne er tørret helt ud, skruer du temperaturen op på 200°C de sidste fem minutter for at gøre dem ekstra sprøde. Resultatet er knasende og velsmagende chips, som du kan imponere dine gæster med eller holde helt for dig selv!  

     

    Top tip: Hvis du foretrækker at lave grøntsagsfritter i stedet for grøntsagschips – som tilbehør til en mør steak f.eks. – står der intet i vejen for det! Du skærer blot dine grøntsager ud i staver og tilbereder dem på samme måde, som du tilbereder almindelige pomfritter på. Dette kan du gøre både i en ovn og i en airfryer.  

     

    Vi har nu vist dig, hvordan du kan lave ikke kun rødbedechips og gulerodschips, men chips af alle mulige forskellige slags grøntsager. Med disse tre forskellige fremgangsmåder er det nu blevet tid til at tilberede disse sunde og lækre snacks hjemme i dit eget køkken. 

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.