0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 3 Min

    Hvordan laver man mandelmælk? Opskrift på hjemmelavet mandelmælk

     

    Med blot tre ingredienser og en simpel fremgangsmetode, er det nemt at lære hvordan man selv laver mandelmælk. Hjemmelavet nøddemælk er faktisk nem at lave selv, så hvis du læser videre her, får du et indblik i hvor nemt det i virkeligheden er at lave – uanset om du bruger mandler eller andre nødder.

    Hvorfor er det en god idé at lave hjemmelavet mandelmælk?


    Vores opskrift på mandelmælk gør det ikke kun nemt for dig at lave hjemmelavet mandelmælk; opskriften er også sund, og når du selv laver din nøddemælk, kan du selv styre hvad der skal i den. Nøddemælk har nogle fremragende fordele for dit helbred – nedenfor viser vi hvorfor det er godt for dig at drikke nøddemælk:

     

    • Nøddemælk er et godt alternativ for dem, der spiser en vegansk kost eller holder sig fra mælkeprodukter.
    • Nøddemælk plejer at have færre kalorier end traditionel komælk.¹
    • Nøddemælk indeholder D-vitamin og kalcium, ligesom komælk også gør.

    Mandelmælk

    Mandelmælk: opskrift og udstyr 


    Alt du skal bruge for at lave mandelmælk er mandler, vand, en blender, salt og lidt tid tilovers. Så lidt skal der til for at lave mandel- og nøddemælk! Opskrift og fremgangsmåde følger, så læs videre, hvis du vil lære hvordan du kan lave en lækker hjemmelavet mandelmælk.

    Du skal bruge:

     

    • 150 gram mandler eller andre nødder
    • 1,2 liter vand
    • En knivspids salt

     

    Hvis du ikke allerede har en, er det helt sikkert værd bruge lidt tid på at finde den helt rigtige blender som du kan bruge til at lave hjemmelavet mandelmælk med.

    Hvad du har brug for

    Hjemmelavet mandelmælk: trin for trin-guide

     

    Mandelmælk og andre slags nøddemælk laves på den samme måde, så du kan bruge vores guide til lige den slags nøddemælk, du beslutter dig for at lave.

     

    1. Lad dine mandler ligge i blød natten over.
    2. Hæld vandet fra den næste dag.
    3. Kom mandlerne, friskt vand og salt i din blender. Hvis du godt kunne tænke dig at eksperimentere lidt med smagen, kan du f.eks. også tilsætte dadler, vaniljeekstrakt og friske bær.
    4. Blend dine ingredienser i 1-2 minutter indtil blandingen er cremet og blød.
    5. Filtrer mælken gennem en nøddemælkepose ned i en skål. Fortvivl ej, hvis du ikke har en nøddemælkepose – et stykke rent musselin, ostelærred eller tyndt viskestykke kan også bruges.
    6. Saml hjørnerne af nøddemælkeposen og løft den op. Klem forsigtigt resterende mælk ned i skålen.
    7. Smid nøddemosen ud eller gem den for at bruge den i opskrifter på granolabarer, brownies og mere.
    8. Hæld mælken ned i en flaske eller beholder, som kan lukkes tæt.
    9. Opbevar din mandelmælk i køleskabet. Vi anbefaler at du drikker den inden for fire til fem dage.


    Med vores nemme guide kan du snart få fremtryllet noget hjemmelavet mandelmælk. Du skal heldigvis ikke kigge langt for at finde alverdens opskrifter med mandelmælk, hvis du gerne vil bruge den til madlavning og ikke kun som en erstatning for den almindelige mælk i kaffen. Husk også, at siden opskriften også kan bruges til andre slags nødder, er der frit valg på alle hylder – så hvis dine favoritnødder er hasselnødder eller cashewnødder, er det stadig bare om at komme i gang. God fornøjelse!

    Kilde(r):

    1 NCBI: Nutritional Comparison of Nut Milks and Dairy Milk

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.