Cremet kartoffelgratin i Philips Airfryer
Sådan laver du en cremet kartoffelgratin med en lækker, gyldenbrun overflade i Philips Airfryer på mindre end 20 minutter. Til denne opskrift skal du bruge bagetilbehøret til din Airfryer. Se hele opskriften her!
Portioner 4-6, Tilberedningstid: 15-25 minutter
Ingredienser
- 1 stort zittauerløg
- 1 kg faste kartofler
- 1 hvidløgsfed
- 1 spsk finthakket timian
- 4 dl piskefløde
- 1 spsk smør
- 2 dl revet Västerbottenost
- Rasp
- Salt og peber
Vejledning
- 1. Svits løgene i smørret, til de er bløde og begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og timian, og rør rundt. Tilsæt fløde, og lad det koge op. Tilsæt salt, så flødeblandingen smager alt for salt.
- 2. Læg kartoffelskiverne i bageformen, og hæld den varme fløde over. Rør rundt et par gange, og jævn derefter det hele ud. Drys med ost og et par spiseskefulde rasp.
- 3. Sæt bageformen i Airfryeren, og kør 15 minutter ved 180 grader til kartoflerne er præcis møre, og overfladen er gyldenbrun. Husk, at tiden kan variere lidt alt efter kartoffeltype, og hvor tyndt du har skivet dem.
- 4. Pynt med karse, og server.
- Velbekomme!