Glutenfrit boghvedebrød
Opskriften består af enkle og næringsrige ingredienser, der sammen giver et brød fyldt med proteiner og fibre. Boghvedemel og de forskellige frø og kerner gør brødet naturligt glutenfrit og giver det en fyldig og nøddeagtig smag. Det tager kun 10 minutter at forberede, og brødet er et lækkert tilbehør til ethvert måltid.
Ingredienser
- 60 g chiafrø
- 60 g græskarkerner
- 60 g hørfrø
- 60 g solsikkekerner
- 500 g boghvedemel
- 10 g salt
- 10 g tørgær
- 600 ml vand
- 30 g sirup
- 60 g valnødder
- 1 tsk. olivenolie
Vejledning
1 - Trin 1: Bland chiafrø, græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner i en mellemstor skål, tilsæt kogende vand og lad blandingen trække i 30 minutter.
2 - Trin 2: Kom boghvedemel, salt og tørgær i køkkenmaskinens skål, sæt dejkrogen på og start på hastighedstrin 1 i 15 sekunder, eller indtil blandingen er jævn.
3 - Trin 3: Tilsæt den udblødte frø- og kerneblanding, gem 2 spsk. til senere brug, og sirup til skålen med de tørre ingredienser og start køkkenmaskinen på hastighedstrin 2 i 3 minutter. Skift til hastighedstrin 5, og fortsæt med at blande i yderligere 60 sekunder.
4 - Trin 4: Bland resten af den udblødte kerneblanding med olivenolie. Hæld dejen over i en bageform med bagepapir, fordel dejen jævnt og pensl med den udblødte kerneblanding. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 45 min., eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
5 - Trin 5: Ovn: Bag brødet i en forvarmet ovn ved 180 °C i 45 min. med over- og undervarme, uden varmluft.
Trin 5: Airfryer: Bag brødet i den smurt bageform ved 150 °C i 45 minutter.
Når boghvedebrødet er bagt, lægges det på en rist til afkøling, inden det skæres i skiver og serveres.
Trin 1
Trin 2
Trin 3
Trin 4
Trin 5