Guacamole
Her får du en nem opskrift på den klassiske mexicanske avokadodip, som du kan lave fra bunden med friske ingredienser. Det er en skøn blanding af cremede og krydrede smagsnuancer. Kom alle ingredienserne i skålen, så forvandler køkkenmaskinen dem til en cremet dip på ingen tid. Det går hurtigere end en tur i supermarkedet!
Ingredienser
- 1 jalapeño
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg (eller mere alt efter smag)
- 1 bundt frisk koriander
- 2 spsk. friskpresset lime- eller citronsaft
- Salt og peber
- 3 mellemstore avocadoer
Vejledning
1 - Trin 1: Skyl jalapeñoen, fjern frøene og hak den fint. Skær løg og hvidløg i små stykker. Skyl og hak den friske koriander fint. Kom jalapeño, løg og hvidløg, koriander og salt i en lille skål og tilsæt limesaft. Skær avocadoerne i halve, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske.
2 - Trin 2: Kom avocadokødet i skålen, sæt piskeriset på og start køkkenmaskinen på hastighedstrin 1 i 30 sekunder.
3 - Trin 3: Kom jalapeñoblandingen i avocadomosen og start køkkenmaskinen på hastighedstrin 3 i yderligere 30 sekunder, eller indtil konsistensen er jævn.
4 - Trin 4: Når blandingen er færdig hældes guacamolen på en lufttæt beholder, og stilles på køl i mindst 1 time inden servering.
5 - Velbekomme!
Trin 1
Trin 2
Trin 3
Trin 4