Semolinakage med pistacienødder
Prøv denne velduftende kage, som nemt røres sammen med rosenvand, kardemomme og citronaromaer. Den kombinerer semolina med mandelmel og knuste pistacienødder, som giver en fast og fugtig krumme gennemvædet med hjemmelavet sirup. Servér kagen som dessert i weekenden, eller nyd den som en lækker eftermiddagssnack med en kop te. Til denne opskrift skal du bruge en 20 cm springform.
Ingredienser
- 120 g pistacienødder, uden skal
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
- 100 g mandelmel
- 120 g semuljemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 280 g blødt smør
- 300 g sukker
- 4 æg, medium
- 1 tsk. citronskal
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 2 spsk. rosenvand
- 0,5 tsk. vaniljeekstrakt
- 70 g sukker (til sirup)
- 90 ml rosenvand (til sirup)
- 150 ml friskpresset citronsaft (til sirup)
- 60 g flormelis (til sirup)
- 0,5 tsk. stødt kardemomme (til sirup)
- Et par pistacienødder, grofthakkede (til pynt, kan udelades)
- Rosenblade (til pynt, kan udelades)
Vejledning
1 - Trin 1: Kom pistacienødder og stødt kardemomme i foodprocessoren og blend, indtil ingredienserne er fintmalede. Hæld blandingen over i en mellemstor skål, tilsæt mandelmel, semulje, bagepulver og salt, og bland godt. Sæt blandingen til side.
2 - Trin 2: Hæld smør og sukker i skålen, sæt piskeriset på, og start på hastighedstrin 3 i to minutter. Tilsæt æggene et ad gangen og fortsæt med at blande ved hastighedstrin 8 i yderligere to minutter, indtil blandingen er jævn.
3 - Trin 3: Tilsæt den blendede pistacieblanding, citronskal, citronsaft, rosenvand og vaniljeekstrakt til æggeblandingen, sæt det flade piskeris på og start køkkenmaskinen på hastighedstrin 1 i to minutter. Undgå at overblande.
4 - Trin 4: Hæld kagedejen i en smurt springform. Bag semolinakagen i en forvarmet ovn ved 180 °C i 55 minutter med over- og undervarme, uden varmluft.
5 - Trin 5: Lav imens siruppen ved at blande sukker, rosenvand og citronsaft. Gem 2 spsk. citronsaft og 1 spsk. rosenvand til glasuren. Når kagen er bagt, hældes siruppen over, og den skal hvile i springformen i mindst 8 timer eller natten over.
6 - Trin 6: Inden servering, laves glasuren ved at blande flormelis og stødt kardemomme med citronsaft og rosenvand, der blev sat til side tidligere. Bland godt, indtil glasuren er jævn og glat. Hæld glasuren over kagen og fordel den jævnt. Drys de grofthakkede pistacienødder over kagen og servér.
Trin 1
Trin 2
Trin 3
Trin 4
Trin 5
Trin 6