Semifreddo med honning
Forkæl dem, du holder af, med denne lækre sukkerfri italienske isdessert. Den cremede semifreddo, som her får sin naturlige sødme fra honning, er nem at tilberede med få ingredienser. Den fløjlsbløde konsistens og fyldige honningsmag vil uden tvivl vække begejstring.
Ingredienser
- 1 stort æg
- 4 æggeblommer
- 100 g honning
- 350 ml piskefløde
- 1 spsk. honning
Vejledning
1 - Trin 1: Kom æg, æggeblommer og honning i køkkenmaskinens skål, sæt piskeriset på og start maskinen på hastighedstrin 3 i to minutter. Skift til hastighedstrin 8, og fortsæt med at blande i 3 minutter, indtil det skummer.
2 - Trin 2: Hæld den piskede blanding i en metal- eller varmebestandig glasskål, og varm den ved vandbad under piskning i ca. 10 minutter, indtil massen får en tyk og cremet konsistens. Sæt skålen til side for at afkøle.
Tip: Pas på ikke at varme blandingen for meget for at undgå koagulation. Hvis du har et køkkentermometer, skal du opvarme blandingen til 74 °C. 3 - Trin 3: Hæld piskefløden i køkkenmaskinens rengjorte skål, sæt piskeriset på og start maskinen på hastighedstrin 3 i to minutter. Skift til hastighedstrin 8 og fortsæt med at piske i 3 minutter, eller indtil piskefløden har en blød og cremet konsistens.
4 - Trin 4: Fold forsigtigt piskefløden i den afkølede æggemasse med en spatel. Kom blandingen i en aflang form beklædt med husholdningsfilm. Foldes omhyggeligt. Sæt den i fryseren i 8 timer, helst natten over.
Tip: Det er vigtigt at folde flødeskummet gradvist i æggemassen, for at undgå at slå for meget luft ud af blandingen. For kraftig miksning vil få blandingen til at falde sammen, og semifreddoen bliver hård og bastant. 5 - Trin 5: Tag semifreddoen ud af fryseren, vend den ud på et afkølet fad, dryp lidt honning på, og pynt med frisk frugt eller frugtgele.
- Tip: Du får det bedste resultat med æg, der har stuetemperatur. Servér semifreddoen med det samme, da den smelter hurtigt.
Trin 1
Trin 2
Trin 3
Trin 4
Trin 5