Tarhana er en gæret og tørret blanding af mel, yoghurt, løg, tomater og grønne pebre/paprika, og den udgør grundlaget for denne traditionelle tyrkiske suppe.
Portioner 4 p, Forberedelsestid: 0 m, Tilberedningstid: 23 m
Ingredienser
- 3½ spiskeskefulde/spiseskje tarhana
- 3½ spiseskefulde/spiseskje tomatpuré
- 1,2 l grøntsagsfond
- 1 spiseskefuld/spiseskje smør
- eventuelt: 1 teskefuld/teskje salt*
Vejledning
- Kom/Legg alle ingredienserne op i suppemaskinen, luk låget/lokket, og tryk på programmet for cremet suppe.
- Når suppen er klar, åbner du låget/lokket og hælder suppen op i passende kopper eller skåle.
- Tip: Tarhana kan fås i de leste tyrkiske butikker.
*Tarhana er normalt allerede temmelig salt. Afhængig af, hvilken blanding du køber, kan du tilsætte salt efter smag.