2-3 spsk Limoncello (italiensk citronlikør) eller vodka
200 g kirsebær eller hindbær
- bageplade tildækket med bagepapir
- foodprocessor med pisketilbehør
Vejledning
Vask citronen, og riv halvdelen af skrællen. Forvarm ovnen til 125 ºC.
Sæt pisketilbehøret i foodprocessoren, og pisk æggehviderne med ½ tsk salt, indtil de næsten er stive. Tilsæt flormelis i 3 portioner, og blev ved med at piske, indtil æggehviderne er stive og skinnende.
Fordel æggehviderne på bagepladen i 4 cirkler med en højde på ca 2 cm. Brug bagsiden af skeen til at lave en uddybning i midten af hver cirkel, bag derefter marengsene i ca. 1 time, indtil de er tørre og hårde på ydersiden.
Sluk for ovnen, åbn døren på klem, og lad marengsene køle helt af. Tag forsigtigt marengsene af bagepladen, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Pisk mascarponen, indtil den er cremet, og tilsæt likør og citronskræl. Umiddelbart før servering skal marengsene fyldes med citronmarscapone og pyntes med frugten.
TIPS: 1) Du kan sikre dig, at skålen og pisketilbehøret er helt fri for fedt ved at gnide dem med lidt salt eller citronsaft. 2) Brug en bollesprøjte med et stort, glat mundstykke til at presse marengsene ud på bagepladen. 3) Mascarpone kan erstattes med ricotta, hvis du ønsker en lettere udgave. 4) Marengsene kan opbevares i op til 1 uge i en lufttæt beholder.
Ved at klikke på linket forlader du den officielle Royal Philips ("Philips") hjemmeside. Eventuelle links til tredjepartswebsteder, der kan vises på dette websted, er kun tilvejebragt for din bekvemmelighed og repræsenterer på ingen måde nogen tilknytning til eller godkendelse af oplysningerne på disse linkede websteder. Philips giver ingen erklæringer eller garantier af nogen art med hensyn til tredjepartswebsteder eller oplysningerne deri.