Hæld lunken vand i en skål, tilsæt gær, en skefuld sukker, og bland for at opløse gæren. Tilsæt ¼ af melet, rør, indtil blandingen er lind, drys med mel, tildæk med et viskestykke, og lad blandingen hæve et varmt sted i 45 minutter.
Forberedelse af fyldet: Bland rosenmarmelade og mandler. Hæld æggeblommer, sukker og vaniljesukker i et vandbad, og bland langsomt ingredienserne, indtil sukkeret er smeltet (det skal forblive lunkent, ikke varmt).
Hæld æggeblommeblandingen i foodprocessorens skål med stålkniven, og tilsæt gær, salt og resten af melet. Bland, indtil du har en lind og skinnende blanding. Tilsæt smør, og bland, indtil du har en ensartet blanding.
Tildæk med et klæde, og lad dejen hæve et varmt sted, indtil den er vokset til dobbelt størrelse (tager 2 timer). Slå på dejen med dine knytnæver for at få luften ud.
Sådan formes doughnuts: Rul dejen ud, så den bliver 1 cm tyk, og brug en småkagekniv til at udskære 2 cirkler med en diameter på ca. 6 cm til hver doughnut. Læg en skefuld fyld i midten. Tryk cirklerne godt sammen, og læg dem på en bakke. Drys med mel. Tildæk dejen, og lad den vokse til dobbelt størrelse et varmt sted.
Hæld i mellemtiden olie i en frituregryde, og opvarm den. Kontroller med en smule dej, om olien er klar, og steg doughnutsene. Efter stegning skal doughnutsene duppes tørre på køkkenrulle. Pynt: stænk med flormelis, eller kom glasur på. Når der er kommet glasur på, kan du pynte med rosiner og ristede mandelflager (valgfrit).
45 minutters forberedelsestid + 2 timer og 45 minutters hævning
Ved at klikke på linket forlader du den officielle Royal Philips ("Philips") hjemmeside. Eventuelle links til tredjepartswebsteder, der kan vises på dette websted, er kun tilvejebragt for din bekvemmelighed og repræsenterer på ingen måde nogen tilknytning til eller godkendelse af oplysningerne på disse linkede websteder. Philips giver ingen erklæringer eller garantier af nogen art med hensyn til tredjepartswebsteder eller oplysningerne deri.