2 lammespareribs (8 ribben pr. stk.) ved stuetemperatur
salt
friskkværnet sort peber
2 spsk solsikkeolie
- foodprocessor med knivtilbehør
Vejledning
Rist pinjekernerne i 2-3 minutter, indtil de er gyldenbrune, og lad dem afkøle. Vask appelsinen, og riv 2 tsk skræl.
Sæt knivtilbehøret i foodprocessoren, før du tilsætter pinjekerner, appelsinskræl, persille, basilikum, rasp, æg samt salt og peber efter smag. Denne blanding kan tilberedes dagen i forvejen og opbevares i køleskabet, indtil den skal bruges.
Forvarm ovnen til 225 ºC. Krydr lammespareribs med salt og peber efter behov. Opvarm olien på panden, og brun lammespareribsene i 1-2 minutter.
Tag kødet af panden, og læg det på et ildfast fad med benene pegende opad. Dæk begge sider med pinjekerner og urteblanding.
Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile i 10 minutter, før det skæres ud. Skøn med grønne bønner og hasselbagte kartofler.