Lav dine egne pandekager!
Portioner 1 p, Tilberedningstid: 55 m
Ingredienser
- 200 g mel
- 4 æg, adskilte
- 400 ml vand
- 4-5 spsk olie
- 150 g oksekød i strimler
- 2 spsk sojasauce
- 2-3 spsk sesamolie
- 1-2 spsk ristede sesamfrø
- 150 g kyllingebryst i tynde strimler
- 150 g rejer, skoldede og pillede
- ½ tsk sukker
- 1 forårsløg i ringe
- 6 shiitake-svampe i skiver
- 1 japansk agurk uden frø
- 150 g gulerod
- 150 g grøn peber
Vejledning
- Hæld mel, en knivspids salt og 2 æggeblommer i foodprocessoren, og blend blandingen med stålkniven. Tilsæt vandet.
- Lad dejen hvile et stykke tid, og bag derefter 12-16 pandekager. Skær evt. kanterne til, så de bliver ens. Pandekagerne skal være meget tynde. Hæld en skefuld dej på panden.
- Steg derefter resten af æggeblommerne (smag til med salt) og derefter æggehviderne på en stegepande (smag til med salt). Skær derefter alt ud i tynde strimler.
- Opvarm en smule olie, og lynsteg kødet. Krydr med sojasauce og sesamolie. Opvarm en smule olie i wokken, og lynsteg kyllingekødet. Smag til med sesamfrø, sesamolie og salt. Skær rejerne i strimler, og bland dem med salt, sukker og eddike.
- Gentag endelig samme procedure med shiitake-svampene, og krydr med sojasauce og sesamolie. Riv derefter agurk, gulerod og grøn peber i foodprocessoren ved brug af rivedelen, og drys blandingen med salt. Pres vandet ud. Steg hver grøntsag separat i wokken, og tilsæt nogle dråber sesamolie, før du smager til med salt.
- Anret pandekagerne midt på et stort fad, og læg de forskellige slags fyld rundt omkring (gerne i forskellige serveringsskåle). Nu kan alle fylde deres egne pandekager, som de vil. Server med sojasauce.
- 55 minutters samlet forberedelsestid