1
0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Produkter

    Røget ørredtærte

    Stilig og smagfuld

    Portioner 4 p, Forberedelsestid: 60 m

    Ingredienser

    • 150 g mel
    • 75 g koldt smør
    • ½ tsk eddike
    • 1 meget finthakket rødløg
    • 2 spsk frisk finthakket estragon
    • saft og skræl fra ½ citron
    • 200 g røget ørredfilet
    • 3 plader husblas
    • 200 ml fiskefond (bouillon)
    • - 1 terrin- eller kageform (750 ml), smurt
    • - foodprocessor med dejtilbehør

    Vejledning

    • Sæt dejtilbehør i skålen, før du tilsætter mel, smør, eddike og en knivspids salt. Lad foodprocessoren køre, indtil dejen hænger sammen. Tilsæt 1-2 spsk koldt vand, hvis dejen er for smuldret.
    • Rul dejen ud på en melet overfladet med en melet kagerulle. Fold dejen 3 gange, og fold den derefter igen, før den rulles ud i en tynd cirkel. Fold derefter dejen 3 gange (igen!), fold den over én gang til, og tildæk den med film. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
    • Forvarm ovnen til 200 °C. Bland løg, dild, persille og citronskral, og smag til med salt og peber. Rul dejen ud i et tyndt rektangel, og skær et stykke af dejen fra, som skal bruges til at lave et låg Skær et lille hul i midten af låget. Dæk bund og sider med resten af dejen. Fyld skiftevis terrinen med ørredfilet og blandede urter.
    • Fold evt. overskydende dej, der hænger over kanten, indad, og læg det låg, du skar fra før, ovenpå. Tryk sammen om dejen for at forsegle den. Sæt formen på en hylde i den nederste halvdel af ovnen, og bag terrinen i 40-45 minutter, indtil den er gyldenbrun.
    • Opblød husblassen i mellemtiden. Opvarm fiskefond og citronsaft. Pres al vandet ud af husblassen, og opblød den i den varme væske, mens du pisker. Lad blandingen afkøle og sætte sig en smule (den bliver en smule geleagtig). Tag terrinen ud af ovnen, og lad den stå i 15 minutter. Hæld husblasblandingen gennem hullet ved brug af en tragt, indtil terrinen er helt fyldt. Lad den derefter afkøle, således at væden kan spredes og sætte sig.
    • Sæt terrinen i køleskabet i mindst 2 timer. Skær i skiver, og server.
    • 1 times forberedelsestid (+ 30 minutter i køleskabet)
    Røget ørredtærte

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.