0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 4 Min

    Sådan undgår du madspild: Madlavning med grøntsagsrester

     

    Hvis du gerne vil føre en mere bæredygtig og miljøvenlig livsstil, er det vigtigt at forstå hvordan du blandt andet kan undgå madspild. Læs vores simple guide for inspiration til hvordan du kan bruge rester af grøntsager i dit køleskab, så der bliver mindre madspild i din husstand.

    Hvilke grøntsagsrester kan du bruge?


    Det er faktisk overraskende lidt du ikke kan bruge, når det kommer til grøntsagsrester du oprindeligt er fristet til bare at smide ud. Vi viser dig her nogle eksempler på, hvilke dele af grøntsagerne du stadig kan bruge, så du undgår madspild:

     

    • Grøntsagsblade – disse inkluderer både bladene fra gulerødder, vindruer, søde kartofler, majs m.m.
    • Broccoli- og blomkålsstokke – ingen grund til kun at holde sig til buketterne
    • Kernerne og blomsten fra squash
    • Ærtebælge
    • Agurkeskræl

    Sådan bruger du grøntsagsrester i din madlavning: En nem guide til at undgå madspild

    Sådan bruger du grøntsagsrester i din madlavning: En nem guide til at undgå madspild


    Du ved, at du kan bruge dem – men er du mere i tvivl om, hvordan du skal bruge dem? Bare rolig – vi er her med gode forslag! Nedenfor ser du eksempler på, hvordan du kan undgå madspild ved at bruge dine grøntsagsrester i din madlavning:

     

    1. Lav en hjemmelavet fond eller bouillon. Brug kartoffel- og gulerodsskræl, selleritoppe m.m.
    2. Så dine egne frøplanter af grøntsager. Behold frø, kerner og stiklinger fra dine grøntsager.
    3. Lav naturlig stoffarve. Brug rødbede for en rød farve, rødkål for en blå farve m.m.
    4. Hold myrerne væk. Agurkeskræl frastøder myrer.

    Hvad du har brug for

    Grøntssagsrester i din madlavning: Nemme grøntsagsopskrifter


    Det er ikke bare rester og skræl fra klargøringen af dine grøntsager, som kan genbruges. Nedenfor ser du vores forslag til, hvilke retter du kan lave med de grøntsagsrester du allerede har brugt i din madlavning tidligere – en alletiders smagfuld måde at genbruge og undgå madspild på!

     

    1. Supper. Det mest oplagte valg er at komme alle dine grøntsager ned i en god kvalitetsblender, som du f.eks. kan finde blandt vores udvalg af blendere. På den måde kan du hurtigt lave en lækker og nærende grøntsagssuppe.
    2. Tærter. Læg dem på en bund af butterdej sammen med noget kylling (eller uden!), og tilsæt bechamelsauce, urter og krydderier for at genbruge dine grøntsager i en lækker tærte.
    3. Omelet. Du kan altid bruge en masse forskellige grøntsager i en omelet. Hvis du har tomater og squash tilovers fra tidligere, tilføjer du dem bare til æggemassen i panden og vupti – så har du en sund omelet klar på ingen tid!
    4. Pastaretter. Kom dine grøntsager i et fad med alle de øvrige ingredienser man bruger til en lasagne, og så har du dig en velsmagende lasagne. Hvis du har tid og lyst, kan du endda selv lave dine lasagneplader.


    Med disse simple forslag til hvordan du kan bruge og genbruge nogle af dine grøntsagsrester, resulterer det forhåbentligt i mindre madspild i din husstand, hvis du gerne vil undgå madspild fremover. God fornøjelse – og god appetit!

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.