Læsetid: 6 Min
Hvilken mælk er er bedst til mælkeskum? Dette kommer vi ind på i denne artikel, hvor vi blandt andet også viser dig, hvordan du selv laver mælkeskum med et piskeris eller med en fuldautomatisk kaffemaskine. Læs derfor videre, hvis du vil lære, hvordan du kan fremtrylle et lækkert lag mælkeskum til din næste cappuccino, latte, eller macchiato.
Hvis vi skal være helt ærlige, så er mælkeskummet ofte afgørende for, om en cappuccino eller latte er en succes eller ej. Den sødlige, lette og cremede smag kombineret med den kraftige og fyldige smag af espresso skaber den perfekte kaffedrik. Det er netop derfor, at det er vigtigt at vide, hvordan man laver det bedste mælkeskum, når man skal give den som barista derhjemme.
Den bedste mælk til skum afhænger af flere ting. Sikkert er det, at ikke alle slags mælk giver samme resultat. De forskellige mælketyper giver forskellige resultater, og der er bestemte slags, som skummer bedre end andre. Nedenfor finder du en liste over de forskellige typer mælk, du kan prøve dig frem med, når du skal lære at lave mælkeskum.
Cappuccino og mælkeskum Latte og mælkeskum
Hvilken mælk er så den bedste til at lave mælkeskum af? Det korte svar er, at det kommer an på mange ting – bl.a. om du prioriterer smag eller konsistens samt den type kaffedrik, du laver.
Tip: Hvis du ejer en håndmikser, kan du opnå endnu bedre resultater. Du kan også bruge en blender til at lave mælkeskum med. Disse metoder fungerer godt, hvis du ikke har en espressomaskine derhjemme; men hvis du har ambitioner om at lave mælkeskum som en barista ville gøre det, kan du nemt gøre det med en fuldautomatisk espressomaskine af høj kvalitet.
Hvordan skummer man mælk uden mælkeskummer? Med et piskeris – og knofedt! Du behøver ikke at eje en maskine for at lave lækkert mælkeskum, det er nok med et piskeris. Den mest almindelige måde at gøre det på er følgende:
EP5444/50
Hvilken mælk til mælkeskummer skal man så bruge? Du kan bruge de samme typer mælk, som du bruger, hvis du laver mælkeskum med piskeris – der er ingen forskel.
Hvis du gerne vil lære at skumme mælk med det damprør, som hører til en espressomaskine, kan teknikken variere, alt efter hvilken slags kaffedrik du laver. Følgende trin er de mest almindelige:
Vær opmærksom på, at de forskellige typer mælk har forskellige kogepunkter, så det er i høj grad øvelse der gør mester, når man lærer at lave mælkeskum. Med tiden lærer du, hvad den ideelle temperatur er for den mælk, du bruger. Nedenunder finder du flere brugbare tips:
Eksklusive kampagner og kuponer
Produktlanceringer
Tip og tricks