• Betal med Klarna

  • 30 dages returret

  • Gratis forsendelse fra 250 KR

0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Vidste  

    du?

    Ristede bønner – Mørkere ristninger indeholder mindre koffein

    Mørkere ristninger indeholder mindre koffein

     

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.

    Der findes mere end 50 arter kaffe

    Mere end 50 arter

     

    Selv om der findes mere end 50 arter kaffe, anvendes kun 2 – Arabica og Robusta – i kommerciel kaffeproduktion. Arabica er den mest populære. 70 % foretrækker den frem for Robusta.

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Selv om der findes mere end 50 arter kaffe, anvendes kun 2 – Arabica og Robusta – i kommerciel kaffeproduktion. Arabica er den mest populære. 70 % foretrækker den frem for Robusta.
    Selv om der findes mere end 50 arter kaffe, anvendes kun 2 – Arabica og Robusta – i kommerciel kaffeproduktion. Arabica er den mest populære. 70 % foretrækker den frem for Robusta.

    Bærrene fra Coffea-planten

    Kaffe stammer fra et bær

     

    Kaffebønner er faktisk frøene inde i Coffea-plantens bær.

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.

    Kaffe blev opdaget af geder

    Kaffe blev opdaget af geder

     

    Ifølge en afrikansk legende så den etiopiske gedehyrde, Kaldi, i det 9. århundrede sine geder "danse" efter at have nippet til bærrene fra en kaffebusk.

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.

    Kaffe kan anvendes som brændstof til biler

    Kaffe kan anvendes som brændstof til biler

     

    Genanvendte rester af kaffegrums kan omdannes til ren og billig biobrændstof. Det er endnu ikke kommercielt tilgængeligt, så du behøver ikke at gemme rester af kaffegrums endnu!

    Der konsumeres 29.000 kopper i sekundet i hele verden

    900 milliarder kopper

     

    Cirka hvor mange kopper kaffe konsumeres hvert år i hele verden? 2,5 milliarder kopper om dagen eller 29.000 kopper i sekundet!

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.

    Kaffebønner har 800 smagsvarianter

    Flere smagsvarianter end vin

     

    Kaffebønner har imponerende 800 smagsvarianter, som vores sanser kan registrere. Til sammenligning har vin "kun" 400. At få flest mulige smagsnoter ud af rå, grønne bønner handler i al sin enkelthed om forskellige ristningsteknikker. At finde din yndlingskaffe er lidt ligesom prøvesmagning af vin.

    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.
    Jo længere en bønne ristes – og jo mørkere den bliver – jo mere koffein fordamper der.

    Kaffe

    Terminologi

    Arabica
    Arabica-bønner

    Verdens foretrukne kaffebønne. Coffea arabica, der dyrkes i hele Syd- og Mellemamerika, på Afrikas østkyst og i visse områder i Asien, kræver særlige jordbundsforhold, store højder (600-2.000 m over havets overflade) og den helt rigtige balance mellem varme og fugt.

    Barista
    Barista, der laver kaffe

    Betegnelsen for en person, der er specielt uddannet i at lave og servere forskellige typer kaffe. Det kommer af det italienske ord for "bartender".

    Fuglebeskyttende

    En certificering, der garanterer, at kaffen er dyrket i skyggen under de naturlige trækroner i en tropisk regnskov. Den beskytter regnskovene mod at blive ryddet, så der kan dyrkes soldyrket kaffe, hvilket understøtter meget få fuglearter.

    Buket
    Buket

    Duften, aromaen, næsen og eftersmagen af nybrygget kaffe.

    Cherry
    Cherry

    Den modne frugt fra kaffetræet. Når dets frø ekstraheres fra frugten, bliver de til grønne kaffebønner.

    Koffeinfri
    Koffeinfri

    Kaffe, der får fjernet 97 % eller mere af dens naturligt forekommende koffein, klassificeres som koffeinfri. En mild stimulans ekstraheres fra kaffebønnen i dens grønne (uristede) tilstand. Selv om der findes flere forskellige metoder, bruger de alle vand.

    Drypbrygning
    Drypbrygning

    Drypbrygning, også kendt som filterkaffe eller overhældning, er en metode, hvor varmt vand hældes over formalet kaffe i et filter. Bryggen drypper derefter – ved hjælp af tyngdekraften – gennem filteret ned i en kande eller kop.

    Tørreproces
    Kaffetørreproces

    Den metode, der anvendes til at tørre kaffebær, enten ved at udsætte dem for sollys eller ved at lægge dem i en mekanisk tørremaskine. De hårde, indskrumpede skaller fjernes derefter manuelt eller i en maskine.

    Ekstraktion
    Kaffeekstraktion

    Dette er mængden af kaffe, som vandet trækker ud under brygningen. Optimal ekstraktion afhænger af en række faktorer såsom bryggetid, temperatur og formalingsstørrelse. Underekstraheret kaffe kan smage surt, overekstraheret kaffe kan smage bittert.

    Fair Trade

    Fair Trade-certificeret kaffe er en del af en social bevægelse, hvis mål er at øge indkomsten og levestandarden for små landmænd i hele verden, især i udviklingslandene. Det fremmer også bæredygtigheden og medvirker til at beskytte miljøet.

    Mokka
    Mokkabønner

    Mokka er en bønne af høj kvalitet fra Coffea arabica-planten, som er hjemmehørende i Yemen. Navnet stammer fra havnebyen Mocha, som var en driftig eksportør af kaffe tilbage i det 15. til det 19. århundrede. Den må ikke forveksles med kaffen med chokoladesmag, der også kendes som Caffè Mocha.

    Økologisk
    Økologiske kaffebønner

    En økologisk certificering sikrer, at kaffen ikke har været udsat for herbicider, pesticider, sprøjtemidler eller kommercielt producerede gødningsstoffer.

    Pannarello
    Panarello

    Et damprør, der bruges til at skumme mælk.

    Peaberry (ærtebær)
    Peaberries (ærtebær)

    Normalt indeholder hvert kaffebær to bønner. En gang imellem dennes et bær med kun én bønne. Disse kaldes peaberries (ærtebær). De er kendt for deres fine, stærke aroma og adskilles ofte fra resten af høsten og sælges til en højere pris.

    Portafilter
    Kaffeportafilter

    En komponent i en espressomaskine med en filterkurv til at holde på kaffegrumset under brygningen.

    Afskalning
    Kaffeafskalning

    Fjernelse af pulpen og den ydre hinde fra kaffebærret for at få kaffebønnen frem under vådbehandlingen – umiddelbart efter kaffebærrene er høstet.

    Rainforest Alliance

    En international nonprofitorganisation, der arbejder for at bevare den biologiske mangfoldighed og sikre bæredygtige levevilkår. Kaffe med seglet stammer fra – eller indeholder ingredienser indkøbt fra – Rainforest Alliance-certificerede landbrug eller skovbrug. Dette er også kendt som skyggedyrket kaffe i modsætning til soldyrket kaffe, som indebærer rydning af skove og derfor ikke understøtter de vilde dyr og planter.

    Robusta
    Robusta-bønner

    En kaffeart fra Coffea canephora-planten. Dyrkes hovedsageligt i tropiske områder i Afrika og Sydøstasien og trives i højder på ca. 650 meter og ved temperaturer mellem 24 ºC og 29 ºC.

    Stamper
    Kaffestamper

    En lille, morterlignende anordning, der bruges til at "støde" (komprimere) kaffegrums i portafilteret på en espressomaskine. Den sikrer, at det varme vand presses ensartet gennem kaffen og giver optimal ekstraktion.

    Tyrkisk kaffe
    Tyrkisk kaffe

    En bryggemetode til tilberedning af ufiltreret kaffe med en stærk, aromafyldt smag. Fint formalet kaffe koges i en "cezve" (kande) fyldt med vand og som regel tilsat sukker. Den hældes derefter i små kopper, hvor grumset får lov til at bundfælde sig, inden kaffen drikkes.

    Vådbehandling
    Vådbehandling af kaffe

    Den metode, hvor afskalningsmaskiner adskiller frøene fra pulpen i kaffebærrene. For at fremme ekstraktionen opblødes kaffebærrene først i vand. Bønnerne tørres derefter i solen eller i mekaniske tørrere.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.