Kaffebønnerne er i virkeligheden frøene inde i de spiselige bær i Coffea-planten. De grønne bønner ristes i varierende grad for at opnå den ønskede aroma, inden de formales og brygges.
Kaffeplanter dyrkes i tropiske og subtropiske dele af verden. De trives i store højder og i et køligt og fugtigt klima.
Der er to sorter af kaffebønner: Arabica og Robusta. Arabica er den mest populære variant og har en fin, aromatisk smag. Robusta indeholder mere koffein. De fleste kaffeblandinger indeholder en kombination af begge.
Når de er fuldt udvoksede, håndplukkes de røde kaffebær, hvorefter frøene ekstraheres og tørres. Umodne bær efterlades på planten for at modne.
For at opnå den ønskede aroma og fremhæve visse egenskaber ristes de grønne kaffebønner i forskellig grad. Der er tre overordnede ristningsniveauer: Lysebrun, mellembrun og mørkebrun. Jo mørkere ristning – jo mindre koffein.
Karakteristiske, specialudviklede kaffeudgaver – eller en ensartet, aromatisk smag – opnås ved at blande forskellige sorter af kaffebønner og risteniveauer. Det er en kunstart, som kræver en god næse og "cupping" (kaffesmagning) samt en raffineret palet. Bønnerne blandes i forhold til de individuelle egenskaber og kvaliteter, der frembringes under ristningen, såsom kakaosmag, blomsteraromaer, rige noter og tydeligt syreindhold.
Der indgår utroligt mange elementer i forarbejdningen af det perfekte bryg: Formaling, temperatur, ekstraktionstid, forholdet mellem kaffe og vand. Vores automatiske kaffemaskiner kan gøre det hele for dig – blot med et tryk på en knap – og vores manuelle kaffemaskiner vil vække din indre barista.
En espresso har sit eget cremelag. Til andre typer kaffe kan du dampe, skumme og piske lige så meget, du lyster! Brug sødmælk for at opnå den bedste aroma og konsistens – og brug den altid direkte fra køleskabet.
Kaffebønnerne er i virkeligheden frøene inde i de spiselige bær i Coffea-planten. De grønne bønner ristes i varierende grad for at opnå den ønskede aroma, inden de formales og brygges.
Kaffeplanter dyrkes i tropiske og subtropiske dele af verden. De trives i store højder og i et køligt og fugtigt klima.
Der er to sorter af kaffebønner: Arabica og Robusta. Arabica er den mest populære variant og har en fin, aromatisk smag. Robusta indeholder mere koffein. De fleste kaffeblandinger indeholder en kombination af begge.
Når de er fuldt udvoksede, håndplukkes de røde kaffebær, hvorefter frøene ekstraheres og tørres. Umodne bær efterlades på planten for at modne.
For at opnå den ønskede aroma og fremhæve visse egenskaber ristes de grønne kaffebønner i forskellig grad. Der er tre overordnede ristningsniveauer: Lysebrun, mellembrun og mørkebrun. Jo mørkere ristning – jo mindre koffein.
Karakteristiske, specialudviklede kaffeudgaver – eller en ensartet, aromatisk smag – opnås ved at blande forskellige sorter af kaffebønner og ristningsniveauer. Det er en kunstart, som kræver en god næse og "cupping" (kaffesmagning) samt en raffineret palet. Bønnerne blandes i forhold til de individuelle egenskaber og kvaliteter, der frembringes under ristningen, såsom kakaosmag, blomsteraromaer, rige noter og tydeligt syreindhold.
Der indgår utroligt mange elementer i forarbejdningen af det perfekte bryg: Formaling, temperatur, ekstraktionstid, forholdet mellem kaffe og vand. Vores automatiske kaffemaskiner kan gøre det hele for dig – blot med et tryk på en knap – og vores manuelle kaffemaskiner vil vække din indre barista.
En espresso har sit eget cremelag. Til andre typer kaffe kan du dampe, skumme og piske lige så meget, du lyster! Brug sødmælk for at opnå den bedste aroma og konsistens – og brug den altid direkte fra køleskabet.
Kaffens champagne, Arabica-bønnen, har en fantastisk aromatisk fyldighed, der skaber en smag, der er mild og dyb på samme tid.
Kaffens koffeindronning, Robusta-bønnen, indeholder ca. den dobbelte mængde stimulans end Arabica-bønnen. Dette giver kaffen en stærk, let bitter smag.
Prøv en usædvanlig, gastronomisk oplevelse med de særligt efterspurgte bønner, der udvindes af ekskrementerne fra den indonesiske civetkat. Dette mangustlignende væsen mæsker sig i kaffebær, som indkapsles i dens efterladenskaber. Den fordøjelsesproces, som bærrene gennemgår, giver bønnerne deres karakteristiske aroma.
You are about to visit a Philips global content page
Continue