0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Processen    

    at lave kaffe

    Bønnesorter

    Kaffebønner

     

    Ligesom med vin afhænger det at vælge den rigtige bønne af paletten. Det er fordi kaffebønner har forskellige smagsegenskaber afhængigt af, i hvilken del af verden de er dyrket.


    Højde, temperatur og jordbundsforhold – selv høsten – spiller også en rolle, mens ristningen af kaffebønnerne frembringer endnu flere aromanuancer og smagsvarianter.


    Når det handler om kaffen i koppen, er der kun to bønnesorter, der betyder noget: Arabica og Robusta.

    Arabica-kaffe

    Arabica

     

    Kaffens champagne, Arabica-bønnen, har en fantastisk aromatisk fyldighed, der skaber en smag, der er mild og dyb på samme tid.

    Robusta-kaffe

    Robusta

     

    Kaffens koffeindronning, Robusta-bønnen, indeholder ca. den dobbelte mængde stimulans end Arabica-bønnen. Dette giver kaffen en stærk, let bitter smag.

    Kopi Luwak-kaffe

    Kopi Luwak

     

    Prøv en usædvanlig, gastronomisk oplevelse med de særligt efterspurgte bønner, der udvindes af ekskrementerne fra den indonesiske civetkat. Dette mangustlignende væsen mæsker sig i kaffebær, som indkapsles i dens efterladenskaber. Den fordøjelsesproces, som bærrene gennemgår, giver bønnerne deres karakteristiske aroma.

    Bønnearomaer

    Friskmalede

    Der er en grund til, at vi elsker duften af friskmalede kaffebønner. Det er, fordi hver bønne indeholder ca. 800 forskellige flygtige aromaer og smagsvarianter. Tænk på: krydderier, urter, nødder, grøntsager, blomster og frugter.


    Kunsten at lave kaffe ligger i ekstraktionen af den smagsperle, der er indkapslet i den enkelte bønne. Ved at formale bønnerne kan vandet trække flere af disse opløselige stoffer ud. De ligger til grund for smagen og aromaen i det, der ender i koppen.

    En kop kaffe

    15-minutters-reglen

     

    Efter 15 minutter mister formalet kaffe omkring 60 % af sin aroma.

    Derfor anbefaler vi, at du:
    • Opbevarer kaffebønnerne et sted, hvor der ikke er luft, lys og fugt
    • Konsumerer dem 6-8 uger efter ristning
    • Altid formaler kaffen lige før brygning

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.