Læsetid: 5 Min
Hvordan laver man cappuccino? Espresso, varm mælk og mælkeskum – disse tre ingredienser har du sikkert allerede styr på. Hvis du samtidig har din egen espressomaskine, kan du hurtigt komme i gang med at lave din egen cappuccino uden besvær. I denne guide viser vi dig trinene til, hvordan du laver en lækker cappuccino – og så har vi inkluderet nogle af de bedste tips til, hvordan du også laver den bedste mælkeskum.
Tip: Når du skal vælge mælken til din cappuccino, er det værd at vide, at mælk skummer på forskellig vis afhængig af type. Hvis du gerne vil vide mere om, hvilken slags mælk du skal bruge, og hvilken slags der skummer bedst, kan du tage et kig på vores artikel om, hvordan du laver den bedste mælkeskum.
En god kok går aldrig i gang med madlavningen, før der er styr på alle ingredienser og redskaber først. Det samme princip gælder, når man skal lave en cappuccino; det er vigtigt, at du sørger for, at du har alle de ingredienser og redskaber klar, som du skal bruge. Heldigvis er der dog ikke mange ting, du skal bruge, når du laver cappuccino:
Ingredienser:
Hvordan laver man en cappuccino? Det skal vi se på nu – og du vil se, at det faktisk er overraskende nemt. Hvis du ikke er helt sikker på forholdet mellem ingredienserne, kan du købe en cappuccinokop, så du ikke behøver at bekymre dig om det. Da du nu ved, hvad du skal bruge, får du her den nemme opskrift på, hvordan du laver hjemmelavet cappuccino:
EP5444/50
Det første trin er at få din maskine til at lave et shot espresso. Tip: Uanset hvilken slags maskine du bruger, er dette trin mere eller mindre standard. Følg maskinens anvisninger til, hvordan du fylder filtret med de kværnede bønner og sætter filterholderen på plads. Trin 2: Skum mælken Nu er det blevet tid til at skumme mælken. Tip: For at få det bedste resultat, når du laver mælkeskum, skal du forsigtigt køre mælken rundt i kanden først og banke den ganske let ned mod bordet, så boblerne forsvinder. Trin 3: Hæld mælken ned i espressoen Nu er der kun et trin tilbage, før du ved alt det, du har brug for at vide, når du skal i gang med at servere hjemmelavet cappuccino. Voila! Nu har du dig en fyldig og cremet cappuccino. Hvis du gerne vil pynte din cappuccino – og give den endnu mere smag – kan du f.eks. drysse chokoladeflager eller kanel over den. Hvis du ønsker at springe alle disse trin over og få en hjemmelavet cappuccino klar i løbet af ingen tid, er en fuldautomatisk espressomaskine det bedste valg for dig. Gå efter en model, hvor du kan bruge friske bønner, så du kan lave cappuccino og andre kaffedrikke, som er en barista værdig. På den måde har du pludselig din helt egen kaffebar i dit eget hjem. Bliv endnu klogere på flere af de populære kaffedrikke ved at tage et kig på vores artikel om latte, macchiato og flat white. Og imens du gør det, nyd da en cappucino. Kaffe, som italienerne drikker den!
Trin 1: Lav espressoen
Tip: Hvis du gerne vil have en lidt mere “våd” cappuccino, skal du kun tilsætte dampet mælk til espressoen. I tilfælde af at du ønsker det helt modsatte, kan du vælge kun at tilsætte skummet mælk.
Eksklusive kampagner og kuponer
Produktlanceringer
Tip og tricks