0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 4 Min

    Hvad er affogato? En simpel opskrift på den lækre isdessert i glas


    Det er mere eller mindre en tradition at slutte middagen af med kaffe og dessert, når man har gæster på besøg – så hvorfor ikke kombinere de to næste gang ved at servere affogato? Affogato (også kaldet espresso affogato) er en italiensk dessert i glas, som med andre ord er kaffe med is, som serveres i et glas. Vil du gerne slutte aftenen af med en god kop kaffe? Is til den søde tand? Så er en affogato dit valg!


    Hvis du ikke har prøvet at lave affogato før, er du kommet til det rette sted.  Med vores trin for trin-guide har det aldrig været nemmere selv at lave denne lækre dessert lavet med is og italiensk kaffe i et glas. Så snart du ser, hvor nemt det er at lave affogato selv, bliver denne kombinerede kaffe- og isdessert det oplagte valg, næste gang du får gæster på besøg. 

    Hvad betyder affogato? 


    Vi ved nu, at affogato består af kaffe og is, men hvad betyder navnet? Affogato betyder “druknet” på italiensk, hvilket henviser til idéen om at “drukne” en kugle is i et shot espresso. Den mest traditionelle form for affogato inkluderer en kugle vaniljeis (ofte gelato), som et shot espresso er blevet hældt ud over. Der findes dog ikke én bestemt måde at lave affogato på, og den lækre dessert kan laves med alle mulige toppings og isvarianter.   


    Det bedste ved denne dessert er dens enkelhed: en kugle is, et shot espresso. Med andre ord er der ikke meget stress involveret i at tilberede desserten, som er ideel at servere efter hovedmåltidet; og den er sød nok til at tilfredsstille enhver, som har en sød tand.

    Sådan laver du affogato: Opskrift og fremgangsmåde i fire simple trin


    Hvis du gerne vil lave affogato på den traditionelle måde, skal du kun bruge is og friskbrygget espresso. Sød vaniljeis eller -gelato komplimenterer den kraftige smag af espresso. Følg disse trin, hvis du gerne vil lave en lækker og simpel affogato: 

     

    1. Bryg espressoen. Gør processen så gnidningsfri og nem som muligt ved at bruge en fuldautomatisk espressomaskine fra Philips, som giver dig mulighed for at vælge mellem fem slags kaffe- og espressodrikke, brygget med friske kaffebønner. Du skal bruge cirka et til to shot espresso for hver gæst, når du laver affogato.

    2. Tilføj is. Når du har alle dine ingredienser klar, kan du komme en kugle is i hvert glas. 

    3. Hæld espressoen i. Hæld langsomt den friskbryggede espresso ud over isen. Isen skulle gerne begynde at smelte på grund af den varme espresso, hvilket giver dig en cremet og lækker dessert. 

    4. Velbekomme! Nu mangler du bare at finde skeer frem til hvert glas, så dine gæster kan nyde den indbydende dessert. 

    Hvad du har brug for

    Giv din affogato et ekstra pift


    Nu hvor du har styr på opskriften på affogato, kan du jo vælge at være lidt kreativ med den. Du kan f.eks. toppe den med hakkede hasselnødder, flager af mørk chokolade, biscotti eller tørrede bær. Mulighederne for, hvordan du kan peppe denne dessert op, er uendelige, så det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvordan du laver denne lækre kombination af kaffe og is.


    Det var det! Nu ved du, hvordan du selv kan lave affogato, som uden tvivl vil imponere dine gæster.

    Abonner på vores nyhedsbrev

    Checkmark

    Eksklusive kampagner og kuponer

    Checkmark

    Produktlanceringer

    Checkmark

    Tip og tricks

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.