0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 5 Min

    Hvordan laver man kaffe? 5 måder at lave den perfekte kaffe på


    Det er vist ingen hemmelighed, at de fleste kaffeelskere ser deres kaffe mere som et dagligt ritual end som bare et koffeinboost. Er man kaffeelsker, er det derfor godt at vide, hvordan man laver en lækker kop kaffe, ikke mindst hvis man får kaffetørstige gæster på besøg. Da der er rigtig mange måder, man kan lave kaffe på, kan det godt være lidt forvirrende, hvordan man laver den bedste af slagsen – men fortvivl ej, for vi gennemgår fem af dem i denne artikel. Vi kommer både ind på den bedste temperatur, brygningsmetoder, samt nogle baristaværdige tips, så du altid kan fremtrylle en velsmagende kop kaffe.  

    Hvordan brygger man kaffe selv? 5 måder at lave kaffe på derhjemme


    Der er mange måder, du kan lave kaffe på, og den måde, du vælger, kan afhænge af det udstyr, du har, din foretrukne type kaffe og den mængde tid, du er villig til at bruge på at lave kaffe. Nedenfor viser vi dig nogle af de bedste metoder:  

    1. Filterkaffemaskine: Hvordan laver man kaffe på kaffemaskine? 


    Hvis du gerne vil lære, hvordan du kan lave kaffe derhjemme på en nem måde, hvor der er nok kaffe til flere kopfulde, er det en god idé at begynde med en filterkaffemaskine. 


    Hvordan laver man filterkaffe? Du skal fylde vandbeholderen med koldt vand fra kanden og bruge markeringerne på kanden til at måle vandmængden med. Det typiske forhold mellem vand og kaffepulver er typisk omkring 2 spiseskefulde for hvert 180 ml vand. 

     

    Tip: Bruger du hele bønner? Kværn dem, lige inden du laver din kaffe, så kaffen bevarer sin gode smag og friskhed.  


    Kom filteret i kurven. Kværn de friske bønner, indtil de minder om sandkorn i størrelsen, og hæld dem ned i filteret. Tænd for maskinen, og vent på, at vandet er færdigt med at rende gennem filteret og ned i kanden.


    Baristatip: Rens dine kaffefiltre med varmt vand inden brug for at fjerne eventuelle kemikalier. 

    2. Stempelkande: Hvordan laver man stempelkaffe?

     

    Nogle anser stempelkanden for at være den bedste måde at lave kaffe på. Da den ikke bruger et filter, lader den kaffen trænge godt ind i vandet, hvilket kan resultere i en mere fyldig og rund smag. 


    For at lave stempelkaffe skal du bringe vand i kog og lade det stå i 30 sekunder – den ideelle temperatur til kaffebrygning er 93°C.

     

    Tip: Gå efter groftkværnede bønner, som minder om havsalt i konsistens og størrelse.  


    Hæld først kaffen ned i bunden af din stempelkande, og hæld derefter langsomt vandet i. Vent med at presse stemplet ned, indtil der er gået et par minutter. Pres derefter langsomt stemplet ned mod kaffen i bunden af stempelkanden. 


    Baristatip: Hvis du ikke har tænkt dig at drikke kaffen med det samme, skal du hælde kaffen i en anden kande, da den ellers bliver med at trække og bliver bitter som resultat. 

    3. Italiensk mokkakande: Hvordan laver jeg kaffe på komfuret? 

     

    Du kan også lave kaffe på dit komfur ved at bruge en italiensk mokkakande. Kaffen laves ved, at varmt vand trænger gennem kaffen under højt tryk. Den bedste temperatur for kaffebrygning i en mokkakande er også 93°C. 


    Husk, at dine kaffebønner skal være friskmalede, og at kanden skal rengøres regelmæssigt, hvis du gerne vil opnå det bedste resultat med din mokkakande. Fyld basen af kanden med filtreret vand, hæld de fintmalede kaffebønner i filterkurven, og skru toppen på.


    Tip: Kaffen må gerne være mere groftmalet, end den du bruger til espresso, men mere fintmalet, end den du bruger til en stempelkande. 


    Placer mokkakanden på komfuret, og vent på, at der lyder et pust fra kanden. Når dampen får en lys farve, kan du fjerne kanden fra kogepladen.


    Baristatip: Sørg for ikke at stampe de malede kaffebønner sammen! De skal helst ligge løst for at undgå, at kaffen bliver overbrygget og bitter. 

    Hvad du har brug for

    4. Manuel espressomaskine

     

    Det kræver en smule erfaring at bruge en manuel espressomaskine: Først skal man indstille vandtemperaturen, rengøre filterholderen og nogle gange kværne kaffen selv. Det kræver, at man prøver sig frem for at finde ud af, om kaffen er for groft- eller fintmalet – eller lige tilpas. Samtidig skal du også tampe kaffen på den helt rigtige måde, så du undgår, at kaffen brygges for hurtigt eller for lidt. 


    Da der er mange muligheder for at begå fejl ved brugen af en manuel espressomaskine, er den bedst at bruge, når man har lidt erfaring i kaffebrygning, i hvert fald inden man begynder at servere kaffen for gæster!


    Tip: Hold filterholderen under varmt vand fra hanen, så den bliver varm, lige inden du bruger den. På den måde får du det bedste resultat.  

    5. Fuldautomatisk espressomaskine

     

    Med en fuldautomatisk espressomaskine skal du kun trykke på en knap, og så gør den arbejdet for dig: Kværner kaffebønnerne og brygger kaffen på espressometoden.

     

    Baristatip: Udover at brygge kaffen findes der espressomaskiner, som også bruger damp til at skumme mælk, så du kan have en lækker cappuccino eller latte macchiato klar i løbet af ingen tid. 


    Hvordan laver man den bedste kaffe? Som du kan se, er der ikke kun ét svar på det, da det kommer an på dine præferencer. Med denne guide har du fået et overblik over fem forskellige måder, du kan lave kaffe på – inklusive tips til, hvordan den kommer til at smage fantastisk, uanset hvilken metode du foretrækker. Hvordan laver man kaffe uden kaffemaskine? Det er straks en mere besværlig proces og vores råd vil derfor altid være at bruge en af de mange typer kaffemaskiner på markedet, så du får det bedste resultat.

    Abonner på vores nyhedsbrev

    Checkmark

    Eksklusive kampagner og kuponer

    Checkmark

    Produktlanceringer

    Checkmark

    Tip og tricks

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.