0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 4 Min

    Sådan laver du iskaffe: Opskrifter og tips


    Findes der noget mere forfriskende end iskaffe om morgenen? Altså lige udover en hjemmelavet iskaffe? Den kraftige, afkølede kaffe tilsat cremet mælk og is er den perfekte kaffe at drikke på varme dage.


    Hvis iskaffe er din foretrukne form for kaffe, er det jo bare med at komme i gang med at lave din egen iskaffe! Med vores opskrift på iskaffe kan det ikke gå galt, så læs videre i vores guide for at lære, hvordan du snart kan komme til at nyde en iskaffe – hjemmelavet! 

    Hjemmelavet iskaffe: Dette skal du bruge

    Hjemmelavet iskaffe: Dette skal du bruge


    Hvordan laver man iskaffe selv, hvis nu man er vant til at købe den ved den lokale café? Først og fremmest skal du sikre dig, at du har det udstyr og de ingredienser, som du skal bruge, hvilket er: 

     

    • En kaffemaskine
    • Kværnede kaffebønner
    • Et glas
    • Is
    • En ske
    • Mælk af eget valg


    Kvaliteten af din iskaffe afhænger blandt andet også af kvaliteten af den kaffemaskine, du bruger. Hvis du ikke allerede ejer en god kaffemaskine, kan du overveje at investere i en med indstillinger, som kan tilpasses, så du nemt og hurtigt kan have en lækker kaffe klar.  


    Sørg for, at du har kværnede kaffebønner og mælk stående derhjemme – og hvad mælken angår, kan du bruge både sød-, let- og skummetmælk samt mælkefri alternativer som f.eks. mandelmælk. Fyld glasset med is, og hav en ske klar til at røre ingredienserne sammen. Hvis du har disse ting klar hjemme i dit køkken, kan du gå i gang med at lave hjemmelavet iskaffe nu!

    Lav din egen iskaffe: Sådan gør du  

     

    Forskellen på iskaffe og almindelig kaffe fremgår af navnene. Den ene slags har is i sig, og den anden har ikke. Det betyder også, at fremgangsmåden er mere eller mindre ens, som du kan se i nedenstående trin:  

     

    1. Bryg kaffen, som du normalt ville gøre det.
    2. Afkøl kaffen. Fyld en kande op med kaffe, og stil den i køleskabet, indtil den har nået stuetemperatur.

      Tip: Hvis du gerne vil have din iskaffe klar så hurtigt som muligt, behøver du ikke at stille kaffen i køleskabet først, men ved at komme isterningerne i en stadig varm kaffe kan du risikere at få en mere vandet iskaffe, da isterningerne smelter hurtigere.

    3. Hæld kaffen over isen. Kom is i dit glas, og hæld langsomt kaffen i det. Brug din ske til at røre isterningerne rundt i kaffen, så hele kaffen afkøles.
    4. Tilsæt mælk.  Hæld derefter kold mælk ned i kaffen. Rør rundt med skeen, så mælken blandes grundigt med kaffen.


    Voila! Mere skal der ikke til for at lave hjemmelavet iskaffe. Hvis det skal være en sund iskaffe, er det selvfølgelig bedst at holde sig fra det, men ellers kan du tilsætte sukker, som det nu passer dig. Hvis iskaffen skal minde mere om en dessert, kan du også lave en iskaffe med karamel eller en hjemmelavet frappe ved at tilsætte flødeskum. 

    Hvad du har brug for

    Iskaffe: Hjemmelavet aftenen før


    En anden måde at lave din iskaffe hurtigt på, hvis du f.eks. har travlt om morgenen, er ved at have brygget kaffe i forvejen og frosset den ned som isterninger. På den måde undgår du, at din iskaffe bliver hurtigt vandet, som den kan risikere at blive, hvis du hælder varm kaffe over almindelige isterninger; i stedet for hælder du kaffen ud over isterninger, som er lavet af kaffe. Smart, ikke?

    Hjemmelavet iskaffe: Tag det til det næste niveau


    Vil du gerne gøre endnu mere ud af din iskaffe? Hvis ja, så kan en god espressomaskine hjælpe dig godt på vej. Uanset om der er tale om dagens første kaffe eller kaffepausen senere på dagen sammen med venner, vil du hurtigt kunne imponere dine omgivelser med dine nyfundne baristaevner – inklusive dig selv! 

    Abonner på vores nyhedsbrev

    Checkmark

    Eksklusive kampagner og kuponer

    Checkmark

    Produktlanceringer

    Checkmark

    Tip og tricks

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.