0

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

    Læsetid: 3 Min

    Sådan laver du hjemmelavet hvidløgssmør

     

    Hjemmelavet hvidløgssmør kan hurtigt gøre en bagt kartoffel mere spændende at spise – og smurt ud på lækkert og rustikt brød smager det også fantastisk! Både urte- og hvidløgssmør kan bruges til mange forskellige retter, uanset om det er til bagværk, ovnretter eller grillretter. Så hvis du ikke allerede har en opskrift på hvidløgssmør, skal du endelig læse videre – vi viser dig nemlig, hvor nemt og hurtigt det er selv at fremtrylle hjemmelavet hvidløgssmør. Opskrift og andre tips er inkluderet i vores guide!

    Hjemmelavet hvidløgssmør: opskrift

    Hjemmelavet hvidløgssmør: opskrift


    Denne opskrift på hvidløgssmør kan også følges, hvis du ønsker at lave rent urtesmør i stedet for. Det eneste, du skal udelade, er hvidløg. Opskriften er nem og ligetil, og du skal kun bruge få ingredienser og følge fem simple trin.

    Du skal bruge:

     

    • 250 gram blødt smør
    • 2 fed hvidløg (udelad, hvis du laver urtesmør)
    • Salt og peber til at smage efter med
    • 6-8 spiseskefulde blandede urter
    • Husholdningsfilm


    Hvis du hellere vil have en opskrift på vegansk hjemmelavet hvidløgssmør, bruger du bare et plantebaseret alternativ i stedet for; det kan f.eks. være kokosolie, vegetabilsk olie, olivenolie eller mælkefri smør eller margarine. Du kan også bruge disse alternativer, hvis det er urtesmør, du laver.

    Opskrift hvidløgssmør:

     

    1. Pisk det bløde smør. Brug et elektrisk piskeris til at piske dit smør med, indtil det får en blød og luftig konsistens.
    2. Knus hvidløget. Finhak det, så godt du kan, og brug derefter en hvidløgspresser, eller knus det med siden af din kniv.
    3. Miks alle ingredienserne sammen. Rør ingredienserne grundigt sammen, så hele blandingen får en blød og cremet konsistens. Du kan bruge en stavblender, hvis det skal foregå nemt og hurtigt.
    4. Brug husholdningsfilm til at rulle og forme smørret til en stang. Alternativt kan du komme det i en skål.
    5. Afkøl smørret. Du kan bevare dit hvidløgs- eller urtesmør i køleskabet i op til to uger (hvis der altså bliver ved med at være noget tilbage så længe!)

    Hvad du har brug for

    Hjemmelavet hvidløgssmør: ideer til brug


    Nu ved du, hvordan hjemmelavet hvidløgssmør laves, men du kunne sikkert også godt tænke dig nogle flere forslag til, hvad du kan bruge det til, og hvad det smager godt sammen med. Nedenfor finder du nogle af vores yndlingsideer:

     

    • Smør det på noget ristet baguette.
    • Bland det med dine grøntsager – som gulerødder og squash – for at lave noget lækkert tilbehør.
    • Brug det som en lækker marinade til kød.
    • Det smager også godt sammen med dampet fisk.
    • Bland det med pasta eller ris, hvis det skal gå hurtigt (men stadig være velsmagende!)


    Nu ved du, hvordan du laver hvidløgssmør – hjemmelavet! Så det er bare med at komme i gang med at imponere familie og venner; og hvis du løber tør, ved du heldigvis, at du kan lave noget mere i løbet af kort tid. Velbekomme!

    Abonner på vores nyhedsbrev

    75 kr. på dit første køb i Philips onlinebutikken.*

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig adgang til udsalg.

    Nyheder om produktlanceringer og tips til en sund livsstil.

    *

    Jeg vil gerne modtage reklamekommunikation baseret på mine præferencer og min adfærd om Philips’ produkter, tjenester, events og kampagner. Jeg kan enkelt afmelde dette ønske til enhver tid!

    Vores websted vises bedst med den nyeste version af Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.